Odbor pro udržitelný rozvoj

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Předsednictví ČR v Radě EU Agenda a Priority
Technologické platformy a dopravní výzkum
Referenční rámec pro udržitelná evropská města ____________________________________________________________________________ Seminář Urbánní rozměr regionálního.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
Ing. Martin Jahn, MBA – místopředseda vlády pro ekonomiku (Úřad vlády, nábřeží Eduarda Beneše 4, Praha1)12. dubna Strategie Hospodářského Růstu inovace.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Informace o ministerské konferenci „Sdílení nejlepších.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
Zapojení se do "evropských" procesů a diskusí o sociálním začleňování Sociální inkluze ve světle současného vývoje a nového programovacího období Seminář.
MD, 7. listopadu Analytická část (2011)  Vyhodnocení plnění opatření a indikátorů stávající DP  Doprava jako podmínka konkurenceschopnosti ČR.
Úřad vlády České republiky Rada vlády pro udržitelný rozvoj Úřad vlády České republiky, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1, telefon: ,
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Zdraví 2020 – Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Hlavní hygienik ČR a náměstek ministra pro ochranu.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR Ing.arch. Marie Petrová PS URROU,
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
1 Aktuální otázky budoucnosti kohezní politiky EU Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, MBA, Ph.D. ředitelka Odboru evropských záležitostí Ministerstvo pro.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Rady pro rozvoj lidských zdrojů - komunikace a koordinace Kamil Ubr, OŠMS Krajského úřadu kraje Vysočina.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
FSS MU 2. dubna 2012 Neziskový sektor v České republice a partnerství.
1 Rada vlády pro udržitelný rozvoj Mikrotým k implementaci Strategie udržitelného rozvoje ČR ve spolupráci ústřední státní správy s územní veřejnou správou.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Místní plán inkluze + OP VVV
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů
Národní síť Zdravých měst ČR
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Společenská odpovědnost v rámci Národní politiky kvality
ing. Zdeněk Vršník, Hospodářská komora ČR
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Transkript prezentace:

Odbor pro udržitelný rozvoj

Odbor pro udržitelný rozvoj

Rada vlády pro udržitelný rozvoj Odbor pro udržitelný rozvoj 9 Výborů Rady vlády pro udržitelný rozvoj Rada vlády pro udržitelný rozvoj Ostatní aktéři (NNO, soukromý sektor, akademická sféra, atd.) Ministerstva Od roku 2014 pod Úřadem vlády Předsedá předseda vlády, 40 členů (ministerstva, podnikatelská obec, odborové svazy, neziskové organizace, územní samosprávné celky, parlament, akademická obec, Agrární komora, Rada seniorů, ČSÚ) Devět specializovaných výborů Odbor pro udržitelný rozvoj

Strategický rámec Česká republika 2030 Aktualizovat Strategický rámec udržitelného rozvoje (2010) Na kvalitním analytickém základě identifikovat příležitosti a hrozby Formulovat prioritní oblasti a cíle pro rozvoj Reflektovat globální Cíle udržitelného rozvoje (2015) Stanovit indikátory rozvoje, které budou komplexně zachycovat kvalitu života a její udržitelnost Fungovat jako zastřešující strategický rámec pro průřezové i sektorové dokumenty na národní i regionální úrovni Odbor pro udržitelný rozvoj

Strategický rámec Česká republika 2030 Odbor pro udržitelný rozvoj

Strategický rámec Česká republika 2030 Odbor pro udržitelný rozvoj

Strategický rámec Česká republika 2030 Schválen vládou 19. dubna 2017 Do listopadu 2017 příprava implementačního plánu Struktura (6 klíčových oblastí) Analýza rozvoje Návrhová část Indikátorová sada Odbor pro udržitelný rozvoj

Cíle udržitelného rozvoje a ČR 2030 Barvy log klíčových oblastí jsou odvozeny od barev Cílů udržitelného rozvoje Agendy 2030, které jsou v dané kapitole pro ČR nejvýznamnější. Loga kombinují obsah kapitol a symbolů souvisejích s Českou republikou a její kulturní tradicí. Loga Klíčových oblastí i Podkapitol přiléhají k šestiúhelníkové mřížce.

Lidé a společnost

Hospodářský model

Odolné ekosystémy

Obce a regiony

Globální rozvoj

Dobré vládnutí

Další kroky Monitoring a reporting – Zpráva o kvalitě života a její udržitelnosti (každé dva roky, od roku 2020) Posílení koherence politik pro udržitelný rozvoj Dobrovolné závazky Do tvorby ČR 2030 bylo zapojeno široké spektrum aktérů a cílem je jejich zapojení i do procesu implementace Významnou alternativou (nebo v jiných případech aspoň doplňkem) shora aplikované regulace, např. ve Finsku součástí národní strategie SD Naplňování specifického cíle, indikátory, sdílení dobrých příkladů v rámci online platformy

Děkuji za pozornost! haimannova.aneta@vlada.cz www.cr2030.cz Odbor pro udržitelný rozvoj