Procházka po úle Vojtěch Kopřiva.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
No......tak to teda byla noc !!!. Moji kamarádi i já jsme se výborně bavili….
Advertisements

Farma:ztracená ovečka. Tak toto jsou naše ovce: Ale co to?Kde je naše nejoblíbenější ovečka!!Prosím pomož nám jí najít!
Beseda s paní spisovatelkou
Soutěžní úkol. Naším společným úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky na konec cesty. Musí ujet celých 10 kilometrů. Musíme mu pomoci správně.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
DVOUKŘÍDLÍ 1 pár blanitých křídel
Způsob života a dorozumívání včely medonosné
Projektový týden v primě Projektový týden v primě.
Za rok už budu školák!!! 14.ZŠ ROZMARÝNOVÁ MOST.
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodopis Ročník: ročník
Hmyz v sadech a zahradách
alias Ringo Silver  Šedesátka to nic není... Policajti říkají, tak prý k tomu do důchodu ještě pár let přidají. Nebuď smutný, nevěš hlavu, Tebe se to.
Manželský pár hraje golf. Ona odpaluje a... míček letí až do statku ležícího hned u dráhy... kde rozbije jedno okno a prolítne dovnitř!
Sčítálek.
V sobotu na mne zase po roce zazvonili moji staří kamarádi a přátelé. Moc mi potěší, když si na mne kamarádi udělají čas a přijdou na návštěvu. Tentokrát.
jméno autora Mgr.Eva Truxová název projektu
PRAHA Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.
Trochu legrace neuškodí :-)
Hele, krabice... a dokonce otevřená! No, mrkneme se na to...
Dopis od Boha.
2 páry křídel, samice má na zadečku kladélko ( žihadlo),
Putování přírodou Putování přírodou S Patem a Matem.
Něco pro nás V tom NEJLEPŠÍM VĚKU Moudrost přichází s věkem Někdy však věk přijde sám 
ZVÍŘÁTKA DVORKU – VČELY
Pozorně si přečtěte text
Sloup 26.června hostil žáky, kteří tam nastoupili do měšťanky v roce 1944 a sešli se na svém srazu.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/ Autor:Miloslava Junková Název materiálu:Společenstvo.
OSTROV CUKROVÍ Vytvořila: Marie Anna Kurková START.
VČELA MEDONOSNÁ.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/ Autor:Miloslava Junková Název materiálu:Včela opakování.
Blanokřídlý hmyz v sadech a ovocných zahradách.
Život na louce – Včely TÝDEN U PŘEDŠKOLÁKŮ
Moji kamarádi mi píší, jak prožívají jaro. František s manželkou, pradědeček a prababička jen ve třech u svého domečku. To je úděl nás starších. Stáří.
Matka Rozvinuté Vaječníky Nerozvinuté Vaječníky Dělnice.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s běžnými druhy hmyzu, vyskytujícími.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
VY_32_INOVACE_09_VČELA_ život, význam včely AUTOR: Petra Kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ.
Předmět:Přírodověda Ročník:5. Tematický okruh:Rozmanitost přírody Název učiva:Včela medonosná Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem.
N AŠE PRVNÍ VYSVĚDČENÍ 31.Ledna A je tady další den „D“. Přijdeme do školy a tam na tabuli básnička. Všichni ve sváteční náladě i oblečení a celí.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace Pražská 2817, Mělník tel.: EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický.
Včela medonosná Prvouka, 2. třída.
Anotace – Včely   Anotace - Pracovní list k procvičení plynulého čtení s porozuměním, schopnosti k zapamatování si podrobností, schopnosti shrnout důležité.
Včela medonosná Vytvořil: Jiří Burda
ŽIVOT VČEL Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN.
ZŠ a MŠ Nedašov, příspěvková organizace
VČELA MEDONOSNÁ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Adéla Harenčáková 7. třída
SLOVENSKO 2016.
AUTOR: Mgr. Václava Horniková NÁZEV: VY_32_INOVACE_132_Užitečný hmyz
Píseň: Anne Murray - Mě potřebuješ.
Téma: Matematika a její aplikace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_09 09 Ze života včel autor: Mgr. Jana Kobylková
Manželský pár hraje golf. Ona odpaluje a
Základní škola a mateřská škola Bukovec
Snad vás pobavím stejně, jako ty obrázky mne!
Kristýna Veselá ZŠ Holice, Komenského 100
Včely Jan Bureš.
Tak jsem se vydal ve čtvrtek 2
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Něco pro nás V tom NEJLEPŠÍM VĚKU.
Trochu legrace neuškodí :-)
Kristýna Veselá ZŠ Holice, Komenského 100
Není včela jako včela. V červnu prvňáčci ze školní družiny navštívili ve Východočeském muzeu výstavu Včely za všech ú(h)lů. Dozvěděli se množství informací.
No tak to teda byla noc !!!.
Snad vás pobavím stejně, jako ty obrázky mne!
Dneska se něco naučíme o matematice
Transkript prezentace:

Procházka po úle Vojtěch Kopřiva

Ahoj, na dnešní procházce se dozvíš spoustu věcí: Jak nás poznat Proč nás vlastně chováte Pár slov od Máni Jarka s Kájou Její výsost královna Elizabeth V. Rozdělení našeho překrásného úlu

Spolehlivě nás poznáš Asi jsi už někdy mé kamárády viděl, takový pruhovaný fešáci. Jestli to bolelo tak sorry Čus já jsem Karel, je mi 25 dní a jsem trubec Já se jmenuji Máňa, je mi 12 dní a jsem stavitelka Ahoj, jmenuji se Jarka, je mi 18 dní a právě jsem se stala strážkyní.

Proč nás vlastně chováte? Tak třeba pro vás vytváříme med, vosk a i třeba různé jedy, které prosím radši nezkoušej! Jmenuji se Natka. Asi si říkáš proč nás vy lidi vlastně chováte. Ahojky

Stavitelka No zpět k věci, jsem stavitelka a logicky tady stavím. Jde mi to, všichni mi říkají že jsem moc šikovná Mám krásnou korunu, že jo? Tu jsem ukradla královně, jsem to ale šikulka že. Ahoj, to jsem zase já Máňa. Máňa stavitelka. Hihi

Stavitelky a trubci Jako strážkyně a strážím vstup do úlu. A už musím letět, moucha se tam snaží dostat Ahoj, já jsem Jarka… ta strážkyně. Jsem trubec, to znamená že oplozuji královnu. Sice potom hned umírám, ale krásná smrt, i hodně z vás lidí by určitě takhle chtělo zemřít. To je jedno. Nazdar, tady zase Karel. Jary počkej! Achjo, tak dneska zase nic nebude.

ALE ALE ALE Kohopak to tady máme? Královna Elizabeth V. Bububububu že… Ahoj, já jsem královna Elizabeth pátá. Za mé vlády to tady skvétá, jen se tady rozhlédni. ALE ALE ALE Kohopak to tady máme? Jako královna mám za úkol rozmnožování. Také mám za úkol aby tento královský rod nevymřel. Támdle se stavý katedrála, támdle zase elektrárna. Naproti se porcují mrtvý vetřelci. Jen se rozhlédni po její krásné zahradě… hihihi

Celkové rozdělení úlu Vývoj dělnic v našem úle 1. den Čistička, čistí a připravuje buňky vajíček 4.den Krmička, krmí 6. den Kojička, krmí matku 12. den Stavitelka, staví hnízdo 18. den Strážkyně, stráži vchod do úlu 21. den Létavka, dopravuje potravu do úlu

Zdroje https://cs.wikipedia.org/wiki/Včela_medonosná http://med.unas.cz/vcela.php http://www.vcelistraz.cz/news/historie-vcelarstvi/

Děkujeme za pozornost …. Hihihihi