TĚŽEBNÍ SEKTOR V LATINSKÉ AMERICE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zdeněk Bergman, G Teplice
Advertisements

EXPORTNÍ STRATEGIE ČESKÉ REPUBLIKY PRO OBDOBÍ EXPORTNÍ STRATEGIE Implementace nové proexportní politiky Zdeněk Vališ, M.A. Ředitel.
1  Podpora exportu ČR Ministerstvo zahraničních věcí ČR Miloslav Stašek Ředitel Odboru ekonomické diplomacie Inovace 2015.
Projekt zvýšení vývozu služeb Ing. Radek Vaníček Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Peru – Česká republika perspektivy obchodních vztahů.
NÁZEV ŠKOLY: AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_Světadíly TEMA: ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace Alena Carbolová.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena BRAZÍLIE A ARGENTINA Vodopády Iguazu na hranici Brazílie a Argentiny.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_07_ZEMĚPIS Téma: Země jižního cípu Ročník: 7.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Hospodářská politika. Hospodářskou politikou rozumíme opatření státu, kterými realizuje své sociální a hospodářské funkce.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Kongresová turistika v ČR, podpora jejího rozvoje.
Vítězslav SCHWARZ Zástupce vedoucího zastupitelského úřadu Velvyslanectví České republiky v Lotyšské republice © Schwarz 2016 PODNIKATELSKÝ SEMINÁŘ “INVESTIČNÍ.
Clo a celní politika. Celní politika je součástí zahraničně-obchodní politiky státu kontroluje a eviduje oběh zboží s cizinou chrání ekonomické zájmy.
MSV Brno 2013 Klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků.
Nový celorepublikový nástroj územního plánování: –koordinuje územně plánovací činnost krajů a obcí –koordinuje resortní koncepce s průmětem do území Obsahuje.
Decentralizace jako princip pro inovace na venkově Konference „Inovace a inovační technologie na venkově v Královéhradeckém kraji“ Havlovice 19.
Mezinárodní ekonomická integrace Milena Tichá Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Milena Tichá. Dostupné z Metodického portálu.
Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci Ochrana duševního vlastnictví v rozvojových projektech Seminář Věra Venclíková - PPZRS.
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Ing. Jiří Burgstaller Ředitel odboru strategických programů a projektů Setkání členů sítě NINET V Praze dne
Česko-čínské obchodní a ekonomické vztahy
Aktuální témata v oblasti Evropských strukturálních a investičních fondů JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů.
Rozvojová a humanitární pomoc
Inovace a regionální rozvoj
Závěrečná konference Zlín,
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Studentský klub obchodu a konkurenceschopnosti
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Regionální politika a regionální rozvoj
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na období Petr.
Program celoživotního učení Comenius
IKI jako prostředek pro komunikaci mezi VS a občany Pavel Parma
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
V. ROZVOJOVÉ ZEMĚ.
předseda Energetické Třebíčsko a Zástupce Jaderné regiony ČR
Aktivity agentury CZECHINVEST v regionech
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” – Praha,
LATINSKÁ AMERIKA.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území MČ Praha 10, CZ
Digitální gramotnost ve stavebním projektování
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
© 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu
EKONOMICKÝ RŮST, VÝKYVY VÝKONU EKONOMIKY
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
JIŽNÍ AMERIKA ANDSKÉ STÁTY.
NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_Světadíly
Lokalizace Ameriky - významné státy a města
jak vám pomáháme ve východní evropě a v asii
Vyhodnocení dotazníkového průzkumu CSR
Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace
Seminář k výroční zprávě o činnosti a kódování studijních programů
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Jaké jsou obzory digitální Evropy?
Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace
Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace
Aktivity Olomouckého kraje v oblasti podpory podnikání v roce 2016
Transkript prezentace:

TĚŽEBNÍ SEKTOR V LATINSKÉ AMERICE Příležitosti a nástroje k exportu

Latinská Amerika charakteristika teritoria Převážně rozvojové země bohaté na nerostné suroviny Vysoké množství nevytěžených ložisek Vysoký podíl vývozu nerostných surovin na celkovém exportu Potřeba nových technologií a inovací Vysoký ekonomický růst, otevřenost obchodu Dohody o volném obchodu s EU: EU-Kolumbie, Peru, Ekvádor EU-Mexiko EU-Chile EU-Střední Amerika Vyjednávána dohoda EU-Mercosur (Argentina, Brazílie, Uruguay, Paraguay) Clo 0% Přístup na trh veřejných zakázek Harmonizace regulatorních požadavků Kapitola energetiky a surovin

Hlavní témata těžebního sektoru v Latinské Americe Přechod z povrchové na hlubinnou těžbu Potřeba transformace a přechod na nové technologie Automatizace Ochrana životního prostředí a udržitelnost Konkrétní subtémata: hlušiny, rafinace a tavení, důlní operace a plánování, koncentrace rud, hydrometalurgie

Nástroje na podporu exportu České oficiální účasti na mezinárodních veletrzích Předběžný seznam veletrhů MPO pro rok 2020 Podnikatelské mise do teritoria Incomingové mise

Příklady uskutečněných aktivit: Technologická mise do Chile v těžebním sektoru (listopad 2017) Účast na METS 2018 (EU-LA Mining & Exploration Convention and Trade Show) v Madridu (duben 2018) Incoming zástupců EXPANDE Chile do ČR a Kulatý stůl k těžebnímu sektoru v Chile a v ČR (červen 2018) Technologická mise do Argentiny v těžebním sektoru (říjen/listopad 2018)

Jak a kde se můžete zúčastnit? PERU: PERUMIN 2019 CHILE: EXPOMIN 2020 16. – 20. 9. 2019 20. – 24. 4. 2020

Jak a kde se můžete zúčastnit? Seminář na téma Těžební sektor v Latinské Americe účast zástupce Evropské komise (DG GROW) informace k příležitostem v jednotlivých zemích Latinské Ameriky zkušenosti vybraných subjektů, podnikatelské mise, veletrhy leden 2019, Praha

Kontaktní místa: Jsme tu pro Vás! Ministerstvo průmyslu a obchodu Zahraniční kanceláře CzechTrade CzechTrade Mexico City CzechTrade Lima CzechTrade Bogota CzechTrade Sao Paulo CzechTrade Santiago de Chile Zastupitelské úřady MZV ČR Velvyslanectví ČR v Mexiku Velvyslanectví ČR v Bogotě Velvyslanectví ČR v Limě Velvyslanectví ČR v Brasilia Velvyslanectví ČR v Santiagu de Chile Velvyslanectví ČR v Buenos Aires Jsme tu pro Vás!

Děkujeme za pozornost! Eva Bartoňová vedoucí oddělení Amerik/ Sekce zahraničního obchodu T +420 224 853 073 bartonova@mpo.cz Politických vězňů 20, 112 49 Praha 1 www.mpo.cz