Připravenost na nové plánovací období

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
LEADER V PRV Metodika pro tvorbu Fichí Černá v Pošumaví,
Dotace poskytované přes MAS Šipka. IROP - DOPRAVA Opatření:  Telematika – 1 mil. Kč  Cyklo, in-line a pěší stezky a trasy – 6,4 mil. Kč  Bezpečnost.
FINANCOVÁNÍ CYKLISTICKÝCH STEZEK Z ROZPOČTU STÁTNÍHO FONDU DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Ing. Gustáv Slamečka, MBA - ředitel Státního fondu dopravní infrastruktury.
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. „Finanční a servisní organizace pro český venkov“
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
9. VÝZVA IROP – ÚZEMNÍ STUDIE ING. ROMANA VALENTOVÁ
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
SC 2.4 IROP „Vzdělávání“ Průhonice. IROP INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Prioritní osa 1 - Infrastruktura Konkurenceschopné, dostupné.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Role dobrovolných svazků obcí (DSO) v ČR při centrálním zadávání 1 Ing. Lukáš Vlček starosta města Pacova předseda Regionální komise Svazu měst a obcí.
Cestovní ruch dostupný všem. 1) Rekonstrukce/vybudování odpočívadel, center služeb pro turisty a hygienického zázemí pro pěší, cyklisty a handicapované.
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
Krajské sdružení MAS Zlínského kraje Regionální stálá konference pro území Zlínského kraje 12. dubna 2016 Aleš Lahoda, předseda krajského sdružení NS MAS.
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Informační setkání – „Jak na miliony z EU“ Pošembeří - červen 2009.
Školení Ukázky projektu realizovatelných ze SCLLD Perníková chaloupka – Ráby
Zelená stuha Možnosti financování projektů obcí MŽP.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Ostatní dotační programy Olomouckého kraje pro rok 2017 a další možnosti čerpání dotací z národních a evropských zdrojů.
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Programový rámec Integrovaný regionální operační program (IROP)
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
Centrum společných služeb
Členská schůze MAS Nepomuk,
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Regionální rozvojová agentura Východní Moravy 1998 – let partnerem v regionálním rozvoji Východní Moravy RNDr. Otakar Prudil.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
STÁTNÍ FONDY.
Zákon o lesích (lesní zákon) č. 289/1995 Sb.
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Agroturistika a podnikání na venkově
Pozemkové úpravy.
Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji
Podpora rozvoje venkova v ČR
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
možnosti dotací pro obce
Informace k uzavřeným a plánovaným výzvám MAS Zubří země
Podpora regionálních potravin v rámci výzev MAS Sdružení Růže
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Regionální konference Venkov 2018
Aktuální stav SCLLD.
Plán výzev PRV, OPZ, IROP na rok 2019
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
F5 – Neproduktivní investice v lesích
Aktivity MAS v Libereckém kraji Implementace CLLD (k
Program rozvoje venkova
Seminář k 4. výzvě k předkládání žádostí o podporu IROP
Aktuální informace k dotačním titulům MŽP
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
VÝZVA Č. 4 MAS Znojemské vinařství, z.s. IROP BEZPEČNÁ DOPRAVA
Transkript prezentace:

Připravenost na nové plánovací období Kulaté stoly Bystřice;25. června 2015

Připravenost MAS Jablunkovsko na období 2014 - 2020 Cíle Strategie komunitně vedeného rozvoje MAS Jablunkovska

Připravenost MAS Jablunkovsko na období 2014 - 2020 Finanční alokace k přerozdělení Integrovaný regionální operační program – 46 975 000 Kč Program rozvoje venkova – 15 162 000 Kč Celkem k přerozdělení - 62 137 000 Kč

Připravenost MAS Jablunkovsko na období 2014 - 2020 Integrovaný regionální operační program ( celková alokace 46 975 000 Kč) Podporovaná oblast Alokace Rozvoj udržitelných forem dopravy 35 % Podpora rozvoje sociální infrastruktury a služeb včetně sociálního bydlení 30 % Rozvoj sociálního podnikání 29 % Zkvalitnění podmínek pro vzdělávání a celoživotní učení 5 % Efektivní veřejná správa 1 %

Připravenost MAS Jablunkovsko na období 2014 - 2020 Integrovaný regionální operační program Pořízení pozemků a budov Výstavba, rekonstrukce budov Výstavba, rekonstrukce chodníků a cyklostezek Nákup vybavení, strojů, techniky Nelze hradit provoz, platy apod.

Připravenost MAS Jablunkovsko na období 2014 - 2020 Program rozvoje venkova ( celková alokace 15 162 000 Kč) Podporovaná oblast Alokace Podpora drobných zemědělců a podnikatelů 16 % Podpora komplexních projektů 34 % Podpora technologií a zemědělské techniky Ochrana lesních porostů – mimoprodukční investice do lesů

Připravenost MAS Jablunkovsko na období 2014 - 2020 Program rozvoje venkova Pořízení pozemků a budov Pořízení zemědělské a lesnické techniky Pořízení vybavení dílen Organizování trhů a informačních akcí

Připravenost MAS Jablunkovsko na období 2014 - 2020 Časový harmonogram: Rok 2015 2016 Měsíc 9 10 11 12 1 2 3 4 5 Předložení a schválení strategie Jablunkovska Žádost MAS o peníze k přerozdělení Příjem žádosti o podporu konečných příjemců podpory

Připravenost MAS Jablunkovsko na období 2014 - 2020 Příjem a hodnocení žádosti o podporu: Vyhlášení výzvy k předkládání žádosti – 2 x ročně Posouzení, hodnocení a výběr předložených projektů Schválení seznamu vybraných projektů Ministerstvem pro místní rozvoj Podpis smlouvy o poskytnutí podpory s konečným příjemcem dotace

Připravenost MAS Jablunkovsko na období 2014 - 2020 Rozvoj udržitelných forem dopravy (alokace 35 % -16,4 mil. Kč) Možné aktivity: Komplexní projekty cyklotras ve spojení s bezpečnostními prvky, doprovodnou zelení Infrastruktura pro návaznost veřejné a osobní dopravy (park&ride, záchytná parkoviště, apod.) Projekty zaměřené na bezpečnost na komunikacích (bezpečné přechody, osvětlení, bezpečnostní prvky na komunikacích) Uzpůsobení komunikací pro osoby tělesně postižené Doplnění chybějících úseků cyklostezek a cyklotras

Připravenost MAS Jablunkovsko na období 2014 - 2020 Podpora rozvoje sociální infrastruktury a služeb včetně sociálního bydlení (alokace 30 % - 14,1 mil. Kč) Možné aktivity: Zřizování center komunitní péče a integračních center (např. integrační kavárny) Projekty zaměřené na rekonstrukci a modernizaci vybavení pro rozvoj sociálních služeb Projekty doplňující síť sociálních služeb (např. integrační centra pro terénní služby) Projekty řešící doplňkové úpravy venkovních prostor Startovací byty pro mladé, sociální a nízkoprahové bydlení s doplňujícími sociálními službami, chráněná bydlení, včetně doprovodných venkovních úprav

Připravenost MAS Jablunkovsko na období 2014 - 2020 Rozvoj sociálního podnikání (alokace 29 % - 13,6 mil. Kč) Možné aktivity: Výstavba, rekonstrukce budov pro sociální podniky Pořízení vybavení a strojů nezbytných pro vznik a rozvoj sociálních podniků Doprovodné venkovní úpravy, apod.

Připravenost MAS Jablunkovsko na období 2014 - 2020 Zkvalitnění podmínek pro vzdělávání a celoživotní učení (alokace 5 % - 2,3 mil. Kč) Možné aktivity: Projekty zaměřené na udržení husté školské sítě a zajištění adekvátní kapacity školských zařízení (předškolní zařízení) Projekty zaměřené na zlepšení vybavenosti školských zařízení (odborné učebny, síťování, apod.)

Připravenost MAS Jablunkovsko na období 2014 - 2020 Efektivní veřejná správa (alokace 1 % - 0,5 mil. Kč) Zaměřeno na celý správní obvod obce s rozšířenou působností Možné aktivity: Projekty na přípravu územních plánů a změn ÚP Projekty zpracování územních studii, regulačních plánů řešící veřejná prostranství, koridory, krajinu, atd.

Připravenost MAS Jablunkovsko na období 2014 - 2020 Podpora drobných zemědělců a podnikatelů (alokace 16 % - 2,4 mil. Kč) Možné aktivity: Projekty lokálních zemědělských výrobců na rozvoj zemědělské činnosti Projekty malých a mikropodniků na pořízení vybavení pro rozšiřování své činnosti v různých oblastech podnikání Projekty zaměřené na vznik a rozvoj zemědělských i nezemědělských podniků Projekty spolupráce subjektů při tvorbě řetězců od prvovýrobců, přes zpracovatele k prodejcům Projekty zacílené na zvyšování hodnoty lesů a konkurenceschopnosti lesnické produkce Projekty spolupráce, vzdělavání ve venkovských oblastech Regionální akce, trhy, apod.

Připravenost MAS Jablunkovsko na období 2014 - 2020 Podpora komplexních projektů (34 % - 5,2 mil. Kč) Možné aktivity: Projekty řešící vícero oblastí podpory – regionální dílny s prezentací tradic regionu - spojuje oblast podpory drobných podnikatelů, podpory vybavení dílen s možností využití podpory sociálním podnikům IROP

Připravenost MAS Jablunkovsko na období 2014 - 2020 Podpora technologií a zemědělské techniky (16 % - 2,4 mil. Kč) Možné aktivity: Pořízení zemědělské techniky Pořízování technologií za účelem rozvoje zemědělské produkce Nákup lesnické techniky

Připravenost MAS Jablunkovsko na období 2014 - 2020 Ochrana lesních porostů – mimoprodukční investice do lesů (34 % - 5,1 mil. Kč) Možné aktivity: Značení, výstavba a rekonstrukce stezek pro turisty (do šíře 2 metrů) a významných přírodních prvků, výstavba herních a naučných prvků, fitness prvků Zřizování odpočinkových stanovišť, přístřešků, Informačních tabule, závory, zařízení k odkládání odpadků, mostky, lávky, zábradlí, stupně Meliorační opatření, protierozní výsadba, apod.

Připravenost MAS Jablunkovsko na období 2014 - 2020 Doplňující informace k žádostem o podporu: Minimální výše celkových nákladů projektů – 50 tis. Kč Maximální výše celkových nákladů projektů – 5 mil. Kč Maximální dotace IROP – 95 %, vlastní vklad – 5 % Maximální dotace PRV – 85 %, vlastní vklad – 15 % Pozn.: u opatření zaměřených na sociální podnikání a sociální bydlení je nutno počítat i s pravidlem de minimis

Připravenost MAS Jablunkovsko na období 2014 - 2020 Děkujeme za pozornost Ing. Aneta Wojtas, Mgr. Petr Karlubík www.masjablunkovsko.cz Najdete nás v Bystřici, v budově OÚ