Život mezi řekami Mezopotámie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
STAROVĚK Mgr. Lenka Venclová 2009.
Advertisements

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Opakování Mezopotámie
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
VY_32_INOVACE_Dj Mezopotámie-prezentace
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Dějepis Ročník : 6.
Mezopotámie oblast mezi řekami Eufrat a Tigris
Charakteristika starověkého Předního východu a Mezopotámie
Opakování 6. třídy ZŠ TGM Rajhrad Autor: M. Kocmanová
Velké řeky a vznik starověkých civilizací
Jméno autora Mgr. Štěpánka Kočová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyIII/2.
Starověký Egypt.
tisíciletí př. n. l tisíciletí př. n. l. vznik sousedských občin - z menších rodových vesnic vznikali velké osady (i několik stovek obyvatel)
MEZOPOTÁMIE Sumer.
Staří Sumerové Barbora Broncová.
Starověk (poznatky čerpáme nejen z hmotných pramenů, ale i s …..
6. ročník Starověk ZŠ Rajhrad Autor: Bc. Pavla Procházková
Starověká Mezopotámie
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Soňa Jarošová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
PŘEDNÍ VÝCHOD.
IVZ- starověk Mgr. Jana Doleželová.
Charakteristika starověku
Mezopotámie Jakub Šetka.
Mezopotámie Základní škola Kutná Hora, Kremnická 98
6. ročník Starověk ZŠ Rajhrad Autor: Bc. Pavla Procházková
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
PŘEDNÍ VÝCHOD.
STAROVĚK.
Starověká Mezopotámie
VY_32_INOVACE_212_Mezopotámie_umění Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Pavlína DoleželováDatum vytvoření: Vzdělávací obor,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Mezopotámie uč. str. 47 – 55
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín  Materiál slouží jako výkladová prezentace k tématu „Konstrukční typy PC“, je vhodný.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_š03_s01_03.
VY_32_INOVACE_211_Mezopotámie Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Pavlína DoleželováDatum vytvoření: Vzdělávací obor, téma:
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Starověk (EUPŠD11),
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Název školy: ZŠ Průhonice, Školní 191, příspěvková organizace
ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Starověk.
Úvod do starověku; Vznik písma
VY_32_INOVACE_
MEZOPOTÁMIE.
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
NÁZEV:. VY_32_INOVACE_04 ČÍSLO PROJEKTU:. CZ / /
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Prezentace
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_D6. 11 Autor: Mgr
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Autor: Mgr. Ludmila Šimonová Datum:
OP VK Využívání ICT Sada č
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
STAROVĚKÉ STÁTY - MEZOPOTÁMIE
Název školy: Základní škola T. G
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
MEZOPOTÁMIE Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výukového materiálu: MEZOPOTÁMIE.
Autor: Mgr. Božena Andrašková
NÁZEV:. VY_32_INOVACE_21DST ČÍSLO PROJEKTU:. CZ / /21
Visuté zahrady Semiramidiny
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
AUTOR: Marcela Kaderová NÁZEV: VY_32_INOVACE_D_19_STAROVĚK - EGYPT
NÁVŠTĚVA V ZIKKURATU CITACE HRA PRAVIDLA
Název školy: Základní škola T. G
Transkript prezentace:

Život mezi řekami Mezopotámie

Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_INOVACE_D_05 MEZOPOTÁMIE Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/21.3085

Materiál je vhodný k opakování základních informací o Mezopotámii. 6. třída Datum ověření ve výuce 8. 12. 2011. Autor Mgr. Jana Cmárová Materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám

OPAKOVÁNÍ – pracuj do sešitu X   Z E M Ě Jméno naší planety? Nabalzamované mrtvé tělo. M U M I E Kontinent, na kterém leží Egypt. A F R I K A H R O CH Anglicky „hippo“. Záplavy v Egyptě přinášely úrodné… B A H N O O T R O C I Nejhorší postavení ve společnosti měli… Doplň: Eufrat a ………. jsou …….. Tigris řeky

Starověká Mezopotámie byla rozdělena na dvě říše: Opakování Oblasti mezi řekami Eufrat a Tigris říkáme….............................. To v překladu znamená ………..... MEZOPOTÁMIE MEZIŘÍČÍ Starověká Mezopotámie byla rozdělena na dvě říše: 1) 2) ASYRSKÁ ŘÍŠE BABYLONSKÁ ŘÍŠE

Jak se jmenuje tento typ písma? Opakování Se vznikem Mezopotámie je spojen vznik písma. Jak se jmenuje tento typ písma?

Psalo se na hliněnou tabulku seříznutým rákosem Psalo se na hliněnou tabulku seříznutým rákosem. Znaky poté měly tvar klínu.

V Mezopotámii se stavěly stupňovité chrámy ZIKKURATY

Pracuj s učebnicí na str. 52 – 53 Pracuj s učebnicí na str. 52 – 53. Mezopotámie – oblast mezi řekami Eufrat a Tigris. V létě velké sucho vybudovány nádrže, zavlažovací kanály. Pěstování datlí, fíků, obilí, zeleniny, ovoce. Chov dobytka, rybolov, lov vodního ptactva. Řemesla - hrnčířství, šperkařství (zlato). Obchod

http://upload. wikimedia http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4b/Map_of_fertile_cresent.svg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/57/Cuneiform_script.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2c/B150v2ellst.png http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0b/British_Museum_Room_10_cuneiform.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/80/B027ellst.png http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/20/Invencion_de_la_escritura.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e3/Ziggurat.svg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d7/Flickr_-_The_U.S._Army_-_Soldiers_tour_Ziggurat_of_Ur.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/80/Ziggurat_of_ur.jpg