Prezentace projektu SMART_watch

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

PROINCOR - vaše cesta k inovacím - your way to innovation (Spolufinancováno z operačního programu Nadnárodní spolupráce – Střední Evropa) 1 PROINCOR -
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Očekávané změny v oblasti investičních pobídek
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
Český klastr přípojných vozidel a nástaveb, družstvo.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Interreg III A Česká republika -Bavorsko Iniciativa INTERREG IIIA program přeshraniční spolupráce Česká republika- Svobodný stát Bavorsko Plzeň
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
ZÁKLADNÍ TENDENCE SOUČASNÉHO VÝVOJE MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
Enviros s.r.o. | Vlasta Švejnohová | Národní kontaktní místo čistší produkce Projekt ActClean – ENVIROS, s.r.o. Česká republika 11. dubna 2011 Vlasta Švejnohová.
Diverzifikace vysokého školství – nové výzvy Michal Karpíšek Seminář „Hodnocení kvality vysokých škol“ Telč, 28. dubna 2011.
Základní informace o projektu  Název projektu:Posílení inovací prostřednictvím nových klastrových konceptů za podpory nově vznikajících a mezisektorových.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky
ČESKO-POLSKÝ INOVAČNÍ PORTÁL CZESKO-POLSKI PORTAL INNOWACYJNY Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007 – 2013 –Prioritní.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
PROINCOR - vaše cesta k inovacím - your way to innovation (Spolufinancováno z operačního programu Nadnárodní spolupráce – Střední Evropa) 1 PROINCOR -
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
ČESKÉ CENTRUM PRO MOBILITU STŘEDISKO SPOLEČNÝCH ČINNOSTÍ AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY v.v.i. Robert HrubýJindra Emmerová Kateřina Hošková.
Aktivní inovační podpora malých a středních firem v koridoru od Baltického po Středozemní moře.
Evropské státy ve 20. letech Petr Machala. 1.Jaký byl hlavní úkol poválečné Evropy? 2.Co je to pacifismus? 3.Co nejvíce tížilo první poválečné vlády?
PROJEKT MISTER (Military and Industrial SiTes Reuse) Využití vojenských a průmyslových areálů VELKÁ HLEĎSEBE.
Ing. Josef Zrůst PEF MZLU v Brně Ústav managementu
Mgr. Helena Kalasová OP NADNÁRODNÍ SPOLUPRÁCE 2007 – 2013.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Pavel Švejda Inovační potenciál ČR Praha, 10. září 2008.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR RIS3 krajů ČR a RIS3 ČR včera, dnes a zítra Pavel Švejda Inovace a technologie v rozvoji regionů Brno, 24. dubna 2014.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Microsoft Inovační Centra  Innovation Day, Brno
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Historický vývoj EU Petra Henychová.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Ostrava,
1.1. EVROPSKÁ MĚNOVÁ INTEGRACE přednáška Ing. Martina Šudřichová KH: Út: 10,30 – 12,00.
Kapitola 13: Evropské bankovnictví, Evropská centrální banka
STŘEDNÍ EVROPA EO – OP VK – III/2 ICT DUM 5
1.1. EVROPSKÁ MĚNOVÁ INTEGRACE 1. přednáška Ing. Martina Šudřichová
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
ADAPT2DC - Nová inovativní řešení pro správu a management veřejné infrastruktury s ohledem na demografické změny.. Prezentaci zpracovali: Kornelia Ehrlich.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s. Seminář Inovační potenciál ČR Pavel Švejda Praha, 8. září 2016.
1 Praha 11 a fondy Evropské unie KC Zahrada, Praha 17. května 2011 Úřad městské části Praha 11, Ocelíkova 672/1, Praha 415 This project is implemented.
JSEM OBČANEM EVROPSKÉ UNIE Učebnice od s. 14 n.. EUROOBČAN ČR je od roku 2004 členem EU Občané EU mají stejná práva a povinnosti (bez ohledu na to, ve.
4. jednání inovační platformy pro Liberecký kraj Liberec, IQ Landia Liberecký kraj a podpora inovací 4. jednání inovační platformy pro Liberecký.
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
Marketingový plán podniku
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
LABEL LABE – ELBE Adaptation to flood risk 2008 – 2012 V letech 2003 – 2006 byl v rámci OP INTERREG III B realizován projekt ELLA, který se na základě.
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Strategie EU pro Podunají
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
„Take a Breath! – Adaptation Actions to reduce adverse health impacts of air pollution“ „Nadechni se! – Aktivity směřující ke zmírnění zdravotních dopadů.
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Problémy trhu práce v České republice a Evropské Unii
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Vliv mezinárodní situace na národnostní struktury klientely
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
PŘEDSTAVENÍ KLASTRU Ing. Jiří Herinek pověřený manažer klastru
Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace
Transkript prezentace:

Prezentace projektu SMART_watch Regionální observatoře oborového zaměření inteligentních trhů v oblasti střední Evropy, určené ke sledování technologických trendů a vývoje trhu v oblasti inteligentních specializací. Partner projektu v ČR: Západočeská univerzita v Plzni V Plzni, dne 18.10.2018

Západočeská univerzita v Plzni se v červnu 2017 zapojila jako partner do mezinárodního projektu SMART_watch. Tento projekt je společně realizován na území střední Evropy (Rakousko, Česká republika, Maďarsko, Polsko, Slovinsko, Německo a Itálie). Cílem projektu je zlepšit stávající situaci vytvořením jednotného monitorovacího systému regionálních inovačních strategií (RIS) jednotlivých regionů, sjednocením shromážděných dat různé struktury a vytvořením společné metodiky a benchmarkingových nástrojů pro potřeby tzv. „Smart Specialization - Chytré specializace“. „Chytrá specializace“ znamená jednotnou specifikaci pravidel a oblastí, které zohledňují silné stránky a konkurenční výhody daného regionu v oblasti střední Evropy. Za tímto účelem byly vydefinovány tzv. „Regionální observatoře oborového zaměření inteligentních trhů“, určené ke sledování technologických trendů a vývoje trhu v oblasti inteligentních specializací.

Děkuji za pozornost KONTAKT: Západočeská univerzita v Plzni E-mail : smartw@rek.zcu.cz WWW : smartwatch.zcu.cz S3 Regional Observatories - SMART_watch E-mail : smart_watch@gapr.pl Facebook : www.facebook.com/regionalobservatories/ WWW : www.interreg-central.eu/Content.Node/SMART-watch.html : www.regionalobservatories.eu