V rámci Operačního programu Zaměstnanost

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
Advertisements

1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 14. dubna 2014.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
ÚVOD Management a marketing
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Rozpočty územních samosprávných celků
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 20. dubna 2015.
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Přednáška Evropská Studia 2006 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
Přednáška Evropská Studia 2008 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
Pracovní setkání na téma: Čerpání prostředků realizace SCLLD MAS Sokolovsko v rámci OP Zaměstnanost Datum a místo: , Královské Poříčí.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
PŘEDSTAVENÍ VÝZVY Č. 03_16_043 Jakub Hajný ( ), Ostrava (Brno) seminář pro žadatele o podporu z OPZ.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování kapacit pro rozvoj škol I. Ing. Irena Havlová Praha, 12. února 2016.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V OP ZAMĚSTNANOST Mgr. Svatava Škantová vedoucí oddělení projektů sociálního podnikání 18. srpna 2015, Olomouc.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových vztahů.
Seminář pro žadatele OP LZZ – Rovné příležitosti žen a mužů únor 2010 Praha/Ostrava.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Cíl a identifikace výzvy
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování kapacit pro rozvoj škol II. Praha, 26. června 2017 Ing. Irena Havlová.
Seminář pro žadatele výzev MAS Horní Pomoraví , Zábřeh
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Informace o výzvě pro školy
Obsah veřejných rozpočtů III
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Výzva k předkládání žádostí
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Výzva k předkládání žádostí
SMĚRNICE RADY KRAJE Č. 2/2008 K SYSTÉMU PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ KRAJE A ORGANIZACÍ ZŘIZOVANÝCH ČI ZAKLÁDANÝCH KRAJEM SPOLUFINANCOVANÝCH Z FONDŮ EU.
Výzvy mas OP Zaměstnanost Mas boleslavsko, 5
Aktuální dotační příležitosti IROP
Výzva č. 1/18_OPZ_MAS Karl_01 Sociální práce
Energetické úspory pro veřejné budovy s podporou OPŽP
Podpora implementace dětských skupin CZ /0.0/0.0/15_009/
Operační program Zaměstnanost
Informace o vyhlášených výzvách
Informace o vyhlášených výzvách
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Obsah veřejných rozpočtů III
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Seminář k 2. výzvě OPZ Prorodinná opatření
Transkript prezentace:

V rámci Operačního programu Zaměstnanost Výzva Místní akční skupiny k předkládání žádostí o podporu Prorodinná opatření V rámci Operačního programu Zaměstnanost

Výzva č. 1 – OPZ Prorodinná opatření Datum zahájení příjmu žádostí o podporu 17. 12. 2018 Datum ukončení příjmu žádostí o podporu 18. 1. 2019, 12:00 hodin Max. délka projektu: 36 měs./nejzazší datum ukončení realizace 31.12.2022/ Alokace výzvy: 4 787 406,25,- Kč

Oprávnění žadatelé * Poskytovatelé sociálních služeb * Místní akční skupiny * Nestátní neziskové organizace *Obce dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích *Organizace zřizované obcemi působící v sociální oblasti *Dobrovolné svazky obcí *Vzdělávací a poradenská instituce *Školy a školská zařízení *Obchodní korporace *OSVČ Potenciální žadatelé a jejich partneři s fin. příspěvkem nejsou oprávněni účastnit se výzvy nebo získat podporu, pokud: jsou v likvidaci, v úpadku, hrozícím úpadku či je proti nim vedeno insolvenční řízení, pokud mají v evidenci daní zachyceny daňové nedoplatky, pokud na ně byl vydán inkasní příkaz, pokud jim byla v posledních 3 letech pravomocně uložena pokuta za umožnění výkonu nelegální práce (podrobně viz text výzvy) – tyto podmínky žadatelé potvrzují v rámci čestného prohlášení v žádosti o podporu

Partneři s finančním příspěvkem Oprávněným partnerem s finančním příspěvkem může být pouze osoba, která nepatří mezi subjekty, které se nemohou výzvy účastnit z důvodů insolvence, pokut, dluhu (viz vymezení v rámci části 4.2 výzvy). Příspěvkové organizace zřizované organizačními složkami státu mohou být partnery s finančním příspěvkem pouze v projektech, kde je v pozici žadatele/příjemce jejich zřizovatel. Územní samosprávné celky a jimi zřizované organizace mohou být partnery s finančním příspěvkem pouze v projektech, kde vzájemný vztah příjemce a daného partnera umožňuje poskytování prostředků z rozpočtu příjemce do rozpočtu partnera v souladu s platnými právními předpisy, zejména zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů.

Partneři bez finančního příspěvku Právní forma partnera bez finančního příspěvku není omezena. Partner se podílí na realizaci věcných aktivit projektu (např. formou konzultací, odborné garance) a není mu poskytován žádný finanční příspěvek za účast při realizaci projektu. * Partnerem se nerozumí subjekt, který je v dodavatelském či odběratelském vztahu k příjemci dotace (např. nestátní nezisková organizace, která poskytuje příjemci za úhradu sociální služby, dodavatel materiálu, odběratel výrobků/služeb). * Fyzická osoba, která není samostatně výdělečně činná, nemůže být do projektu zapojena jako partner.

Zdroje financování 85 % 5 % 10 % 0 % 15 % 85% 15% 0% Typ příjemce dle pravidel spolufinancování Evropský podíl Příjemce Státní rozpočet Obce Příspěvkové organizace zřizované kraji a obcemi Dobrovolné svazky obcí 85 % 5 % 10 % Soukromoprávní subjekty vykonávající veřejně prospěšnou činnost (s výjimkou aktivity 4.1 Integrační sociální podnik a 4.2 Environmentální sociální podnik): Obecně prospěšné společnosti, MAS Spolky, Ústavy Církve a náboženské společnosti Nadace a nadační fondy Místní akční skupiny Hospodářská komora, Agrární komora, Svazy, asociace Školy a školská zařízení Právnické osoby vykonávající činnost škol 0 % 15 % OSVČ 85% 15% 0%

Maximální a minimální výše celkových způsobilých výdajů projektu 400 000,- CZK Maximální výše celkových způsobilých výdajů projektu: 4 787 406,25,- CZK

Podporované aktivity Rozvojová oblast Občanská společnost a sociální koheze se skládá z několika opatření, z nichž jedno je zacíleno na pomoc rodičům v péči o děti, aby se současně mohli věnovat i svému zaměstnání. Proto budou podporovány: Příměstské tábory Cíl – sladění profesního a rodinného života k podpoře rodiny a k předcházení sociálního vyloučení osob včetně jejich uplatnitelnosti na trhu práce, tedy zvýšit zaměstnanost pečujících osob (rodičů a dětí)