Aktuální informace z fóra

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_05.
Advertisements

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 1 Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Informace o metodické činnosti odboru.
LOGISTIKA NOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY TELČ CERMAT - Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Změny v Dokumentaci o začlenění do kategorie činností se zvýšeným nebo s vysokým požárním nebezpečím kpt. Bc. Tomáš Hoffmann.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Bezpečnostní opatření Policie ČR se Státní plavební správou „VODA 2016“
ZAPOJENÍ SPOLEČENSTEV DO TVORBY NOREM VÝTAHOVÝ PRŮMYSL ČR.
BEZPEČNOST JEŘÁBOVÉ DOPRAVY Při konstrukci a provozu jeřábů musí být přísně dbáno na zásady bezpečnosti, aby nebyl ohrožen život a zdraví osob a zabránilo.
Charakterizace strusky ze zařízení pro energetické využití odpadů Aneta Krausová, Michal Šyc, Radovan Šomplák, Martin Pavlas, Petra Kameníková, Ústav chemických.
Nejčastější chyby při administraci projektů OPPP a OPPI.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Předběžná registrace zavedených látek podle nařízení REACH (nařízení (ES) č. 1907/2006) Jana Kozmíková odbor ekologie © 2008 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Problematika aktualizace ÚAP - RURÚ Program jednání: Úvod Informace z porady MMR s Krajskými úřady konané dne v Praze Pozvánka na seminář Metadata.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Opatření akčního programu BOZP na období ve vztahu k ochraně zdraví při práci doc. MUDr. Pavel Urban, CSc. člen Rady vlády pro BOZP Státní zdravotní.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Zákon č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví Ústí nad Labem 2/2008 Ing. Jaromír Vachta.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Formátový výbor Národní digitální knihovny Zdeněk Vašek, Odbor digitálních fondů.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autor bakalářské práce: Jitka Macháčková Vedoucí bakalářské práce: Ing.
Rozvoj žákovských kompetencí pro 21. století
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Komplexní systém hodnocení
Projektová žádost a přílohy
Pojem přeměna obchodní společnosti
Procesní management v oddělení logistiky
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Školní fórum Jarní škola NSZM - Litoměřice
Hlavní město praha a integrace cizinců
Pracovní porada Pracovní list.
Historické milníky EU Monika Matysová.
Kontrolní projekty na chemické látky a screeningové analytické metody
Pracovní porada Pracovní list.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
o ochraně zvířat během přepravy a souvisejících činností …
OCHRANA PAMÁTEK Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Příspěvek na konferenci
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Vliv změn ve Studijním a zkušebním řádu na registrace a zápis studentů
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Přehled nejdůležitějších novinek
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Energetický management
Farmakovigilance na evropské úrovni
Odhalení příčin studijních neúspěchů u studentů EF TUL a jejich řešení
Nedostatky v předkládané farmaceutické dokumentaci
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Regulace inovativních zdravotnických technologií - jsme připraveni
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
phdr. Hana pazlarová, ph.d.
Návykové látky v silničním provozu ( novela zákona 361/2000 Sb. ,) plk
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Přijímací řízení pro školní rok 2018/2019.
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
EVROPSKÁ UNIE.
TŘÍDNÍ SCHŮZKY PROBĚHLÉ AKCE AKCE PŘED NÁMI EXKURZE VÍDEŇ
jak vám pomáháme ve východní evropě a v asii
Aktuální kontrolní projekty Evropské agentury pro chemické látky
Přijímací řízení pro školní rok 2019/2020.
Akreditace NMS Podklady Poděbrady
„Kick Off“ platformy Social Life Science
Transkript prezentace:

Aktuální informace z fóra 27. Porada národní sítě IMPEL 25. června 2018

Obsah Aktuality z posledního fóra Probíhající kontrolní projekty Plánované kontrolní projekty

Poslední registrační termín Od 1.6.2018 v EU registrovány všechny látky nad 1 t/rok Poslední termín: 33 tis. dokumentací pro 11 tis. látek Celkem 88 tis. registrací pro 21 551 látek Mnoho dokumentací nekvalitních (výhradní zástupci) Ne všichni stihnou registrovat včas (omezené laboratorní kapacity)

Výsledky REF5 Projekt na scénáře expozice který běžel v roce 2017 29 států, 898 kontrol (CZ 20) Kontrolováno 375 různých látek (často NaOH, ethanol atp.) 18% nesoulad s REACH Nejčastější problémy: jazyk, předávání a uchovávání informací, nekvalitní CSR

Změna činnosti fóra Změna nařízení o POPs Recast nařízení o POPs: ECHA a jeho fórum budou řešit i tuto legislativu Nutnost spolupráce s odpadáři Víceletý program fóra 2019-23 Nastavení priorit fóra pro další období Možnost každoročního reportingu ECHA a Komisi o kontrolách

Kontroly v členských státech DK – projekt na klasifikaci a označení stavební chemie Severský projekt 2016-17, chyby u 46 % výrobků a 63 % bezpečnostních listů IT –problémy s analytickými kontrolami Většina kontrol v IT zahrnuje odběr vzorků Síť laboratoří pro REACH Komplikovaný systém odběru vzorků (u dovážených výrobků)

SVHC látky Látky v předmětech Kontrolované povinnosti: Čl. 7(2) REACH Čl. 33(1) REACH Případně čl. 33(2) REACH Dodavatelé předmětů s SVHC látkami BR FR, SCCP, ftaláty, UV absorbenty atp. Využití screeningu při kontrole (XRF, FTIR, RS) čl. 7(2) oznámení agentuře o látce > 1 t/r, > 0,1 % hm. čl. 33 (1,2) povinnost sdělovat informace Bromované retardéry, fluorované retardéry, Chlorované parafíny s krátkým řetězcem (short chain chlorinated paraffins)

REF6 Kontrola klasifikace, balení a označení chemických látek a směsí Fakultativně: rozpustné kapsle, biocidy, malá balení Účast CZ, koordinátor Martin Marko Probíhá po celý rok 2018

Plánované kontrolní projekty 2019 – REF 7: kontroly registrace všech látek nad 1t/rok a meziproduktů ECHA podpoří ČS informacemi z registrací (např. špatná tonáž) 2020 – REF 8: internetový prodej a některé omezení látky CZ se zúčastní, Martin Marko bude připravovat EU školení

Plánované pilotní projekty Registrace monomerních látek v polymerech – asi konec roku 2019 2020: Povolování 3 (látky s datem zániku v roce 2019 a další, např. CrVI) Látky z odpadů

Spolupráce s PARCS PARCS - Prohibiotion and restriction customs control strategy, síť celníků v EU Celníci jsou klíčoví při kontrole nařízení REACH/CLP/PIC Různé modely spolupráce vnitrostátních orgánů a celníků v EU Málokde mají celníci kontrolní pravomoci jako v ČR

Spolupráce s PARCS Co mohou kontrolovat celníci: Registrace, omezení, povolení, oznámení látek v předmětu, označení Návrh společného projektu Kontrola CLP a přílohy XVII nařízení REACH Podobný projekt připravuje i V4 (koordinátor Polsko)

Děkuji za pozornost