Podmínky pro život na Zemi

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Proč u nás nežijí lední medvědi
Advertisements

Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
37.1 Ekologie – vztah organismus x prostředí
ZÁKLADY EKOLOGIE Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Základy ekologie Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 9. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními pojmy z oblasti ekologie. Materiál je plně.
Biotické faktory prostředí
Přírodní krajiny světa = vegetační pásy
Ekologické aspekty liniových staveb
Zkoumání a ochrana přírody
Přírodověda 5.ročník podnebí podnebné pásy.
 soubor suchozemských a vodních ekosystémů.  V biosféře probíhá neustálý oběh látek, informací a energií.  Je to jednotný jev v celé biosféře.  Hnací.
Biosféra.
Registrační číslo projektu:
Zemědělství.
BIOMY ZEMĚ VEGETAČNÍ PÁSY ZEMĚ
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
BIOSFÉRA – TYPY EKOSYSTÉMŮ
PLANIMETRIE MATEMATIKA - 2.ROČNÍK Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad.
Výrobní faktory Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
Úvod do ekologie.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Podnebí, vegetace Ameriky
Biosféra Úvodní část Jan Dušek.
Hlavní světové ekosystémy (biomy)
Životní prostředí - vše co nás obklopuje - přírodní - příroda
Vladimir Vysockij Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Formy podnikání Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Celkový a mezní produkt
PŘÍRODNÍ ZEMSKÉ PÁSY.
Úspory z rozsahu Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Ekosystémy.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Hospodaření s DM Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Živý obal Země ( rostliny a živočichové)
E KOSYSTÉMY Výukový materiál EK Tvůrce: Ing. Marie Jiráková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/
EXISTENCIALISMUS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Ekosystém Výukový materiál EK Tvůrce: Ing. Marie Jiráková
Základní ekologické pojmy
Biosféra.
Druhy trhů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Druhy bankovních úvěrů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Základy ekologie Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 9. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními pojmy z oblasti ekologie. Materiál je plně.
B IOSFÉRA Magdaléna Vičarová. 1.O RGANISMY A JEJICH ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Na zemi žije velké množství různých druhů mikroorganismů, rostlin (flóra) a živočichů.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiálu VY_32_INOVACE_21_10 Název materiáluEkosystém.
Současná biosféra. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Stavba, funkce a typy EKOSYSTÉMŮ. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
VY_32_INOVACE_ Tomáš Kvasný Biosféra – světové rozložení Tomáš Kvasný Zeměpis červen ročník Pomocí práce ve dvojicích a výkladu pomocí.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu:CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada:Přírodní prostředí Země2 Ověření ve výuce:
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Ing. Lubor Dvořák Název: VY_32_INOVACE_06_B_20_Ekologie a životní prostředí Téma: Mineralogie Číslo.
Mgr. L. Bernátová. Ekosystém je soustava živých a neživých složek životního prostředí na určitém území, jež se navzájem ovlivňují V naší přírodě se nachází.
Biosféra. obsah  úvod  životní podmínky  vlivy působící na životní podmínky  závislost přírodních krajin na podnebí  kontrolní otázky.
VEGETAČNÍ PÁSY.
Biota ČR - Prezentace s výkladem
Ekosystém Pětilístek: Prostředí
Základní škola, Hradec Králové
Zásahy do tržního mechanismu
Opakování základních ekologických pojmů Ekologie Opakování základních ekologických pojmů.
Biosféra = živý obal Země.
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_16_ZEMĚPIS
MNOŽINY Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na
TESTOVÉ OTÁZKY pro EKOLOGII A OCHRANU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
14. Přírodní krajiny světa - vegetační pásy
Biosféra = živý obal Země
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
ATMOSFÉRA Plynný obal Země
Podnebí a vegetace Asie
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Sféry obyvatelstva – hospodářská činnost
Transkript prezentace:

Podmínky pro život na Zemi Biosféra Podmínky pro život na Zemi Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník

Biosféra Produkce organických látek a rozklad odumřelé organické hmoty BIOCENÓZA – soubor jedinců, různých druhů organismů soustředěných na určitém území BIOTOP – místo, které organismům poskytuje podmínky pro život (rybník, louka) FYTOCENÓZA – rostlinné společenstvo ZOOCENÓZA – živočišné společenstvo 12.5.2019 ZEMĚPIS- 1.ROČNÍK

EKOSYSTÉM Tvořen vztahem biocenózy a biotopem Členění: přírodní (les a rašeliniště, je schopen autoregulace=samoobnova) umělý (zahrada, park a louka, vytvořen člověkem a snadno narušitelný) EKOLOGIE Studuje vztahy mezi organismy a prostředím Spojuje geografii a biologii 12.5.2019 ZEMĚPIS- 1.ROČNÍK

Bioklimatické pásy Rozdílný příděl slunečního záření, od rovníků k pólům=PÁSMA 1. Tropické deštné lesy – rostlinná patra 12.5.2019 ZEMĚPIS- 1.ROČNÍK

2. Tropické lesy 3. Savany 12.5.2019 MATEMATIKA - 1.ROČNÍK

4. Pouště a polopouště 5.Subtropy 12.5.2019 ZEMĚPIS- 1.ROČNÍK

6.Stepi 7.Lesy mírného pásu 12.5.2019 ZEMĚPIS- 1.ROČNÍK

8.Tundry 9.Polární oblasti 12.5.2019 ZEMĚPIS- 1.ROČNÍK

VEGETAČNÍ STUPNĚ – nadmořská výška 12.5.2019 ZEMĚPIS - 1.ROČNÍK

Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí 12.5.2019 ZEMĚPIS - 1.ROČNÍK