Drobné úrazy a první pomoc

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ÚVOD DO PRVNÍ POMOCI Střední odborná škola a Střední odborné učiliště
Advertisements

První pomoc Úrazy ve škole.
ZDRAVOTNÍ ZABEZPEČENÍ SPORTOVNÍ AKCE
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:
Dny zdraví ZŠ a MŠ Nemojany 1. –
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Základy první pomoci 7. ročník.
Zdravověda.
PRVNÍ POMOC Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
Povrch lidského těla autor: David Hainall.
Základy pozorování a pokusů v biologii
Lékárnička Člověk a jeho zdraví. Lékárnička Člověk a jeho zdraví.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Obvazová technika MUDr. Kurzová Alice KAR 3.LF UK a FN KV
PRVNÍ POMOC.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Drobná poranění v domácnosti Číslo DUM: VY_52_INOVACE_80_96 Vzdělávací předmět: Rodinná výchova.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Vybavení lékárničky Co by mělo být v každé lékárničce?
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Technika jízdy skupiny. Technika jízdy skupiny Technika jízdy Technika jízdy pravidla příprava signalizace technika střídání a jízdy v háku Organizace.
Domácí Školní Autolékárničky
Základní škola a mateřská škola, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ NesoviceCZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Materiálně technické zabezpečení výuky chemie Vybavení učebních prostor.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdraví PředmětZdravověda Tematický.
BEZPEČNOST PRÁCE V LABORATOŘI LABORATORNÍ ŘÁD POKYNY PRO PRVNÍ POMOC © Mgr. Petra Vojtěšková, Mgr. Irena Plucková, Ph.D.
PŘÍRODOPIS 8. ROČNÍK VY_52_INOVACE_01_01_první pomoc při poranění.
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
PRVNÍ POMOC VY_32_INOVACE_2C_09 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
BRATŘI ČAPKOVÉ CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_15_Ochrana zdraví Téma: Ochrana.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
1 Základní škola Ostrava, Kounicova 2, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – III/2 – CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu - Moderní.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Popularizace technických oborů a řemesel prostřednictvím interaktivní výuky žáků OP vzdělávání.
NEMOC A ÚRAZ VY_32_INOVACE_5A_07 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a jeho svět Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
NÁZEV DUMu Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
VYS_32_INOVACE_496_Dezinfekce NÁZEV ŠKOLY
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
LISTNATÉ STROMY A JEJICH PLODY
Rozklad světla optickým hranolem
LÉKÁRNIČKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Autor: PaedDr. Hana Hrubcová Název:VY_32_INOVACE_3B_20_Péče o kůži
Název Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu
EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický celek: LIDSKÉ TĚLO
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
Ochrana člověka za mimořádných situací – první pomoc
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Kouření škodí zdraví Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Užitečná zvířata ve volné přírodě
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Dublovice, okres Příbram
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Společnost Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_17_Společnost.
Název Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu
ZŠ Brno, Řehořova 3 Zdraví a JÁ Výchova ke zdraví 6 - 9
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
STROM, KEŘ, BYLINA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
RISKUJ aneb co už umíš Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_14_Nemoc, úraz
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Zdravá výživa Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
ZDRAVOTNÍ ZABEZPEČENÍ SPORTOVNÍ AKCE J. Novotný, 2015
MOJE ŠKOLA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Transkript prezentace:

Drobné úrazy a první pomoc Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_13_Drobné úrazy a první pomoc Zdravotnický materiál v lékárničce je doporučený pro poskytnutí první pomoci. Mgr. Jana Kachlíková

anotace Materiál poučí žáky o vybavení školní lékárničky, o předcházení úrazů, o jejich ošetření. 1. tř. Člověk a jeho svět Člověk a jeho zdraví, poučení o úrazech a jejich předcházení, lidské tělo Prezentace předpokládá názornou ukázku vybavení školní lékárničky.

Lékárnička je skříňka nebo pouzdro pro dlouhodobé a bezpečné ukládání zdravotnického materiálu, obvykle určeného pro poskytování první pomoci musí být náležitým způsobem označena (modře lemovaným symbolem červeného kříže v bílém poli nebo bílým křížem v zeleném poli).

Základní obsah lékárničky Desinfekce Obvazový materiál Oční voda Nástroje a jiné pomůcky

K čemu použiji? Hydrofilní obinadlo-“obvaz“ na ránu, odřeninu, popáleninu či jakékoli jiné poranění Hotový obvaz- obinadlo s připevněným polštářkem, vytváříme jím tlakový obvaz Rychloobvaz- náplast s polštářkem pro ošetření drobných ran, na větší rány nevystačí Elastické(pružné obinadlo)- zpevní určitou část těla(např. podvrtnutý kotník), nesmí škrtit

Gáza- kousky látky-mulu v různých velikostech, jednotlivé bývají sterilní a použijeme je přímo na ránu Náplast bez polštářku- pro přichycení a vytvoření náplasťových obvazů Trojcípý šátek- pro šátkové obvazy, musí se podkládat sterilním obvazem

Jodisol- desinfekce například při vytahování klíštěte Na ránu je vhodnější použít například peroxid vodíku nebo Betadine Resuscitační rouška- při poskytování umělého dýchání Nůžky- nerezové by v lékárničce neměly chybět