Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P ODPORA TRANSFORMACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Ivana Příhonská Praha /
Advertisements

Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
Vykazování ošetřovatelské péče v pobytových zařízeních sociálních služeb 25. února 2015 Ing. Iva Merhautová, MBA.
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Podrobnější informace o sociálních službách v Ústavu sociální péče pro mládež DOMEČKY.
Kostelec nad Černými lesy příspěvková organizace zřízena Městem Kostelec nad Černými lesy Kontakty: tel: webové.
Asistenti pedagoga pro žáky se sociálním znevýhodněním a jejich role ve škole.
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA.  Kdo je naše cílová skupina  Kde se nacházíme  Co poskytujeme  Objekty areálu  Jaké pokoje nabízíme  Jaké aktivity nabízíme.
Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
STŘEDNÍ ŠKOLA ODBORNÉ UČILIŠTĚ HORNÍ SLAVKOV KOUNICE 613 tel.:
PŮJČOVNA KOL A KOLOBĚŽEK Informační centrum města Kyjova Ing. Dita Hojačová Tel.:
Důležitost propojování sociální a zdravotní péče pro duševně nemocné- jak by měl vypadat úspěšný systém začleňování osob s psychiatrickou diagnózou MUDr.Lenka.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Ústav vs. Komunitní služba Domov Háj. Objekt Pětipatrová budova. Rodinný dům. Je běžné žít na ubytovně nebo v hotelu? Napořád? ústav komunitní služba.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_46_Člověk a společnost.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Sociální služby ve zdravotnických zařízeních ústavní péče.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Kvalifikace pracovníka v sociálních službách a sociálního pracovníka.
Asistent pedagoga jako nástroj pro inkluzivní vzdělávání Mgr. Lucie Macků.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
VY_32_INOVACE_Roz_III_17 Práva a povinnosti členů rodiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
Dobrovolnické centrum 1. Základní údaje Dobrovolnické centrum Oblastní nemocnice Příbram, a.s., vzniklo 1. prosince V centru máme v průměru kolem.
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Střední odborné učiliště Horní Slavkov, příspěvková organizace
Dům sv. Josefa Centrum denních služeb
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Úřad práce České republiky
Jak ulehčit mladým rodičům – denní péče o děti z pohledu zaměstnavatelů a rodičovských iniciativ Rosa Hochschwarzer Zemské sdružení.
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
Název projektu: Moderní škola
Zákon o sociálním podnikání
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Základní informace o poskytovateli
FINANČNÍ GRAMOTNOST Hospodaření domácnosti.
Nízkoprahová denní centra
Služby následné péče.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Tlumočnické služby.
Správa sociálního zabezpečení
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Právo sociálního zabezpečení
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
Práva a povinnosti členů rodiny
Právo sociálního zabezpečení
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
MTS pro služby sociální péče poskytované pobytovou formou - pro účely výzev IROP č. 81 a 82 Mgr. Jan Vrbický.
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
Centrum péče o duševní zdraví Hradec Králové
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Podpora samostatného bydlení
PEČOVATELSKÁ SLUŽBA PLASY
Transkript prezentace:

Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace CENTRUM BYDLENÍ PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM, DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace

DOMOV JE VE VALAŠSKÉM MEZIŘÍČÍ.

Domov je blízko autobusové zastávky a obchodu. Nedaleko je i vlaková zastávka .

DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ 919 757 01 VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

CELKEM TADY BYDLÍ 18 LIDÍ VE 3 DOMÁCNOSTECH JEDNÁ SE O 2 BUDOVY, které jsou bezbariérové s domácnostmi pro 6 lidí

Domácnost ,,A“1.patro

Domácnost ,,B“ - přízemí

Domácnost ,,C“ 1.patro

JEDNOLŮŽKOVÝ POKOJ

DVOULŮŽKOVÝ POKOJ

POKOJ RELAXACE A AKTIVIZACE

Každý, kdo bydlí v domově, má v pokoji toto vybavení: postel s matrací, noční stolek, uzamykatelnou šatní skříň, polici, židli, stůl, pokoj si může každý dozdobit, např. obrázky, mít svůj nábytek.

Lidé v domově mohou v každé domácnosti využívat se spolubydlícími: obývací pokoj s kuchyňským koutem, koupelnu se sprchou, WC, Aktivizaci a relaxační místnost, oplocenou zahradu, houpačku a posezení u domácností.

SPOLEČNÁ KUCHYNĚ A OBÝVACÍ POKOJ

KOUPELNA A WC

ZAHRADA A PROSTŘEDÍ OKOLO DOMOVA

V domově žijí lidé, kteří potřebují pomoc druhých.

POSKYTNUTÍ STRAVY – 5 jídel denně. Pracovníci jim pomáhají v různých oblastech, podle toho, jak potřebují. Třeba při úpravě formy stravy a podávání stravy.

POMOC PŘI ZVLÁDÁNÍ BĚŽNÝCH ÚKONŮ PÉČE O VLASTNÍ OSOBU Při oblékání, výběru vhodného oblečení a obutí. Při úklidu a udržování pořádku ve svých věcech a v pokoji. Při úklidu domácnosti, při praní a sušení prádla. Při přesunech na lůžko, aj.

POMOC PŘI OSOBNÍ HYGIENĚ A POSKYTNUTÍ PODMÍNEK PRO OSOBNÍ HYGIENU Každý člověk v domově provádí hygienu tak, jak potřebuje, dle jeho přání a potřeb. Pokud potřebuje pomoc pracovníků při provádění hygieny, domlouvá se s nimi na tom, v čem přesně potřebuje pomoci a jakou míru podpory potřebuje. Pracovník provádí hygienu v oblastech, které sám nezvládne a potřebuje v ní pomoc.

VÝCHOVNÉ, VZDĚLÁVACÍ A AKTIVIZAČNÍ ČINNOSTI Provádíme nácviky k upevňování motorických, psychických a sociálních schopností a dovedností – např. seznamování s ovládáním spotřebičů na domácnosti, výtvarné činnosti, muzikoterapie, využití relaxační místnosti, nákupy, výlety, a jiné volnočasové akce.

ZPROSTŘEDKOVÁNÍ KONTAKTU SE SPOLEČENSKÝM PROSTŘEDÍM Pracovníci doprovázejí lidi v domově, např. do obchodu, k lékaři, na úřady, na kulturní akce, ke kadeřníkovi, pedikérce. Podporujeme uživatele v sociálním začleňování. Pomáháme jim připravit třeba oslavu narozenin, udržovat kontakt s rodinou, přáteli (zatelefonování, dopisem), využívání běžně dostupných služeb, účastnit se různých akcí, např. různých jarmarků, koncertů, společenských akcí.

SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ ČINNOSTI Podporujeme lidi při rozvíjení společenských aktivit – zpívání, společenské hry, čtení knih, trénování jemné motoriky, muzikoterapie, společné pečení/ vaření, aj. Při orientaci v prostředí mimo domov – nákupy, procházky, společenské akce, aj. Aktivizujeme a motivujeme uživatele k soběstačnosti.

POMOC PŘI UPLATŇOVÁNÍ PRÁV, OPRÁVNĚNÝCH ZÁJMŮ A PŘI OBSTARÁVÁNÍ OSOBNÍCH ZÁLEŽITOSTÍ Všichni pracovníci dbají na to, aby lidé v domově dostávali informace tak, aby jim rozuměli. Vysvětlují jim, jaká mají práva, ale také povinnosti. Pomáhají jim rozhodovat se podle toho, co sami chtějí. Doprovázejí je na úřady a pomáhají jim vyřídit jejich záležitosti. Sociální pracovnice jim pomáhá v tom, aby měli sociální dávky (např. příspěvek na péči), jaké potřebují. Spolupracuje při tom s opatrovníkem. Pomáháme jim hospodařit s jejich penězi.

ZDRAVOTNÍ A OŠETŘOVATELSKÁ PÉČE V domově pracují zdravotní sestry, ale nepracuje zde žádný doktor. Lidé v domově navštěvují doktora v ordinaci nebo tady v domově. Doktor jim zajišťuje běžnou zdravotní péči. Zdravotní sestry jim pomáhají při objednávání k doktorovi, pracovníci je doprovází, pokud to potřebují. Lidem v domově podávají léky zdravotní sestry, jak je předepsal doktor. Zdravotní sestry dohlíží na dávkování, užívání léků a uschování léků, hlídají i zásobu léků.