PROGRAM ROZVOJE VENKOVA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Prezentace pro projekt : Pelhřimovsko za vzděláním Podnikatelské příležitosti venkova " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Program rozvoje venkova na období Diverzifikace hospodářství venkova ing. Emil Machálek, CSc.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Přehled fichí Budujeme region se společnou budoucností Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Seminář k výzvě MAS Havlíčkův kraj z PRV Fiche 7 Rozvoj nezemědělské činnosti a agroturistiky Fiche 2 Podpora rozvoje zemědělských podniků.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář pro žadatele Program rozvoje venkova 1. výzva
MAS Region HANÁ, z.s. – 1. výzva PRV
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Přehled preferenčních kritérií
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
PRV (Program rozvoje venkova) – Podpora místního rozvoje na základě iniciativy LEADER Ing. Radim Petr.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
MAS Královská stezka o.p.s.
Název projektu: Posílení kapacit CLLD pro MAS Sokolovsko na období Registrační číslo: CZ /0.0/0.0/15_003/   Seminář pro potenciální.
Seminář pro žadatele 2. výzva Program rozvoje venkova 2014–2020
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Dotační možnosti na regeneraci brownfieldů
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Zasedací místnost oú ostopovice, 15:00
Seminář pro žadatele a příjemce výzvy MAS Karlštejnsko, z.ú.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Výzva č. 1 Program rozvoje venkova (PRV)
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Program rozvoje venkova
MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY dotační příležitosti pro zemědělské podnikatele
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Fiche 2 - Nezemědělská produkce
Seminář k výzvě MAS Havlíčkův kraj z PRV Fiche 7 Rozvoj nezemědělské činnosti a agroturistiky Fiche 2 Podpora rozvoje zemědělských podniků.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Seminář pro žadatele, , Nýrsko
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Fiche 2 - Nezemědělská produkce
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Výzva č. 3 MAS Šternbersko
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA Fiche 3 - Rozvoj nezemědělského podnikání Článek 19, odstavec 1., písmeno b) Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností

Oblasti podpory investice do vybraných nezemědělských činností dle Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE): C Zpracovatelský průmysl F Stavebnictví G Velkoobchod a maloobchod; opravy a údržba motorových vozidel I Ubytování, stravování a pohostinství - pouze ve vazbě na venkovskou turistiku J Informační a komunikační činnosti M Profesní, vědecké a technické činnosti N 79 Činnosti cestovních kanceláří a agentur a ostatní rezervační služby N 81 Činnosti související se stavbami a úpravou krajiny N 82.1 Administrativní a kancelářské činnosti N 82.3 Pořádání konferencí a hospodářských výstav N 82.92 Balicí činnosti P 85.59 Ostatní vzdělávání j. n. R 93 Sportovní, zábavní a rekreační činnosti - pouze ve vazbě na venkovskou turistiku S 95 Opravy počítačů a výrobků pro osobní potřebu a převážně pro domácnost S 96 Poskytování ostatních osobních služeb

Oprávnění žadatelé Podnikatelské subjekty (FO a PO) - mikropodniky a malé podniky ve venkovských oblastech, jakož i zemědělci

Způsobilé výdaje stavební obnova (přestavba, modernizace, statické zabezpečení) či nová výstavba provozovny, kanceláře (včetně nezbytného zázemí pro zaměstnance) či malokapacitního ubytovacího zařízení (včetně stravování a dalších budov a ploch v rámci turistické infrastruktury, sportoviště a příslušné zázemí) pořízení strojů, technologií a dalšího vybavení sloužícího pro nezemědělskou činnost (nákup zařízení, užitkových vozů kategorie N1, vybavení, hardware, software) v souvislosti s projektem (včetně montáže a zkoušky před uvedením pořizovaného majetku do stavu způsobilého k užívání) doplňující výdaje35 jako součást projektu (úprava povrchů, náklady na výstavbu odstavných a parkovacích stání, oplocení, nákup a výsadba doprovodné zeleně) nákup nemovitosti

Výše dotace 25 % pro velké podniky (pouze zemědělci) 35 % pro střední podniky (pouze zemědělci) 45 % pro mikro a malé podniky Podpora dvou režimech - si žadatel může zvolit: Režim blokové výjimky Režim de minimis

Další podmínky dotaci nemůže žádat žadatel, který v posledních dvou letech před podáním ŽoD na MAS ukončil stejnou nebo podobnou činnost Dotaci nelze poskytnout na: nákup zemědělských a lesnických strojů (tj. strojů označených kategorií T) Žadatel musí dodržet kategorii podniku (malý, střední), kterou deklaroval při podání ŽoD na MAS, i ke dni podpisu Dohody ubytovací zařízení - kapacita nejméně 6 lůžek, maximálně však 40 lůžek.

Další podmínky Ubytování – pokud se vybírají místní poplatky z cestovního ruchu, žadatel se přihlásí k poplatkové povinnosti u příslušné obce Stavební výdaje – pouze na objektech ve vlastnictví, spoluvlastnictví s min. 50% podílem nebo věcným břemenem. V případě umístění strojů, technologií nebo vybavení, je možná realizaci i v pronajatých prostorách.

Preferenční kritéria Počet vytvořených pracovních míst v rámci projektu Vytvoření prac. místa v rozsahu 3,0 a více úvazku 40 bodů Vytvoření prac. místa v rozsahu 1,0 až 2,99 úvazku 20 bodů Projekt využívá stávajících budov Realizace projektu ve stávajících objektech(podmínkou je úprava objektu v hodnotě min.20% způsobilých výdajů) 15 bodů

Preferenční kritéria Výše celkových způsobilých výdajů na projekt do 1.000.000,- Kč včetně 20 bodů od 1.000.001 Kč do 3.000.000,- Kč včetně 15 bodů Realizace projektů v menších obcích. Obec-místo realizace projektu- má 1-499 trvale přihlášených obyvatel 15 bodů

Minimální počet bodů za preferenční kritéria