Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OP ZAMĚSTNANOST MOŽNOSTI PODPORY V RÁMCI PRIORITNÍ OSY 2 SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ A BOJ S CHUDOBOU Ing. Helena Petroková
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Závěrečná konference: „ INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MĚSTA CHEBU NA ZMĚNU SITUACE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH OBYVATEL MĚSTA, ZEJMÉNA OBYVATEL SÍDLIŠTĚ ZLATÝ VRCH“
1 Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Výstupy projektu „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ Benchmarking sociálních služeb Mgr. Marián Svoboda AUGUR Consulting s.r.o.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice 2. Setkání Řídícího výboru MAP Neratovice 20. června 2016, MěÚ Neratovice.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE PRO RODINU INSPIROMAT 12. DUBNA 2012.
Zlín, Jana Vodáková Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje Seznámení s výsledky analýzy potřeb ve ZK.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené rodiny a děti Pardubice, 25. říjen 2012 MPSV.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Řídící výbor MAP Českolipsko od hodin Program jednání: 1) MAP a harmonogram jeho zpracování 2) Volba předsedy ŘV 3) Statut řídícího výboru.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková
Informační a poradenské centrum ZČU
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
Krajská síť environmentálních
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2018 – Mgr. Hana Bodnarová.
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Závěrečná konference Zlín,
Hlavní město praha a integrace cizinců
Koordinační výbory Národního strategického referenčního rámce
Náměty pro činnost Národního fóra
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Ústí nad Labem
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Výzva pro samosprávné celky OPZ odbor regionální politiky duben 2017
Základní informace o programu
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována.
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Ing. Stanislava Správková
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
Mapování regionální potřebnosti seniorských služeb a podpory
Klíčové aktivity projektu
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Online databáze pro ohrožené rodiny a děti v ORP Chrudim SÍŤ POMOCI A PODPORY na Chrudimsku V RÁMCI PROJEKTU EFEKTIVNÍ ŘÍZENÍ SÍTĚ SLUŽEB PRO OHROŽENÉ.
5. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Transkript prezentace:

Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“

Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“ probíhá od února 2017 do března 2019 podpořen z Operačního programu Zaměstnanost prioritní osy 2 Sociální začleňování a boj s chudobou Investiční priority 2.2 Zlepšování přístupu k dostupným, udržitelným a vysoce kvalitním službám, včetně zdravotnictví a sociálních služeb obecného zájmu výzvy se specifickým cílem Zvýšit kvalitu a udržitelnost systému sociálních služeb, služeb pro rodiny s dětmi a dalších navazujících služeb podporujících sociální začleňování

Klíčové aktivity projektu 1) Analýza současného stavu sítě sociálních služeb, jejich dostupnosti a potřebnosti v Plzeňském kraji 2) Koordinace procesů spolupráce a plánování sociálních služeb na místní úrovni samospráv 3) Vytvoření nástrojů pro podporu zvyšování informovanosti veřejnosti v oblasti sociálních služeb na území Plzeňského kraje prostřednictvím informačního systému sociálních služeb v Plzeňském kraji 4) Evaluace projektu

1) Analýza současného stavu sítě sociálních služeb, jejich dostupnosti a potřebnosti v Plzeňském kraji Analýza dostupnosti a potřebnosti sociálních služeb v Plzeňském kraji – BDO Advisory s.r.o. Praha předána 28. 2. 2018 demografická analýza Plzeňského kraje zmapování sociálních služeb – podle druhů dostupnost a potřebnost personální zajištění nákladovost benchmarking - porovnání s 2 – 3 ORP z jiných krajů

Analýza dostupnosti a potřebnosti sociálních služeb v Plzeňském kraji zdroje analýzy: informace z Registu poskytovatelů sociálních služeb síť sociálních služeb Plzeňského kraje komunitní plány jednotlivých ORP výstupy ze systému OK služby – poskytovatel za rok 2016 dotazníková šetření pro obce nad 1000 obyvatel a pro poskytovatele sociálních služeb statistická a demografická data Českého statistického úřadu

2) Koordinace procesů spolupráce a plánování sociálních služeb na místní úrovni samospráv dotazníkové šetření k problematice rozvoje sociálních služeb – obce Plzeňského kraje - duben až květen 2017 semináře v jednotlivých ORP – září – říjen 2017 – zaměřené na problematiku plánování a financování sociálních služeb pracovní skupiny – zástupci Plzeňského kraje, zástupci místních samospráv, zástupci poskytovatelů sociálních služeb a odborná veřejnost – v jednotlivých ORP Vytvoření nového Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Plzeňském kraji

3) Vytvoření nástrojů pro podporu zvyšování informovanosti veřejnosti v oblasti sociálních služeb na území Plzeňského kraje prostřednictvím informačního systému sociálních služeb v Plzeňském kraji webový portál o problematice poskytování sociálních služeb v Plzeňském kraji IT aplikace pro sledování obsazenosti pobytových sociálních služeb a reálného počtu žadatelů o zařazení do těchto sociálních služeb tištěný katalog sociálních služeb poskytovaných v Plzeňském kraji

Děkuji za pozornost Mgr. Martina Najmanová Oddělení sociálních služeb Koordinátor projektu Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji   Odbor sociálních věcí Krajský úřad Plzeňského kraje Škroupova 18, 306 13 Plzeň tel.: 377 195 162 mobil: 733 698 643 e-mail: martina.najmanova@plzensky-kraj.cz http://www.plzensky-kraj.cz