Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Evropská unie Autor: Mgr. Marta Samlerová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropská unie Za předpokladu použití mapy Evropy a psacích potřeb.
Advertisements

EVROPSKá UNIE.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Prvouka, Jaro Autor: Mgr. Vendula Janešová Název materiálu:
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
OB 21 OBN POSTAVENÍ ČR VE SVĚTĚ. ČR Postavení ČR ve světě ● Zkuste se zamyslet, jaké má ČR postavení ve světě a do jakých světových organizací patří.
Konkurence schopnost českého zemědělství se stále snižuje Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Označení DUM Ku - DUM Autor Příjmení a jméno: Kučejová Blanka, Mgr. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
EVROPSKÁ UNIE MAREK PARVONIČ. HISTORIE ZÁKLADY PODNĚTY Zabránit opakování tragédie dvou světových válek Zajištění evropského míru Revitalizace Evropy.
Evropa - obyvatelstvo, EU Tercie Řešení úkol.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Příušnice v ČR z hlediska sérologických přehledů, kontrol proočkovanosti a epidemií P. Pazdiora VII. Slovenský vakcinologický kongres Štrbské Pleso,
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-19 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou Eurobankovek. AutorČekalová Sylva JazykČeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
EVROPSKÁ UNIE.
EVROPSKÁ UNIE Mgr. Michal Oblouk.
Sousední státy české republiky
EVROPSKÁ UNIE – VZNIK A VÝVOJ
NÁZEV: VY_32_INOVACE_26_03_Z9_Skála
Obyvatelstvo Evropy Počet obyvatel – asi 731 mil. (2009)
Naše vlast – Česká republika
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR. JANA ZELINKOVÁ.
Světová a národní gastronomie
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí
EVROPA JAKO JEDEN ZE SVĚTADÍLŮ
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Francie a Velká Británie Autor: Mgr. Marta.
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_19_ZEMĚPIS
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Neživá příroda - horniny.
NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_Světadíly
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Čísla a početní operace, Násobilka.
Období: září – prosinec 2011
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Veronika Poláčková Název materiálu:
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Zeměpis, Liberecký kraj Autor: Kamil Bujárek, Bc. Název.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Čísla a početní operace, Násobilka.
NATO.
Evropská unie Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, Land art Autor: Mgr. Olga Pasovská Název.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Hlavní města Evropy VY_32_INOVACE_Ze
Název projektu: Moderní škola
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
EVROPSKÁ UNIE Hlavní orgány (11)
EVROPSKÁ UNIE Hlavní orgány (11)
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
EVROPSKÁ INTEGRACE.
„Index vnímání korupce 2016“
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Člověk a jeho svět, Prvouka, Stavba stromu
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Geometrie v rovině a v prostoru,
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Název školy: Základní škola T. G
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Rada EU.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Transkript prezentace:

Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Evropská unie Autor: Mgr. Marta Samlerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_10/III.SADA Anotace: Prezentace je určena pro žáky 5.ročníku, slouží k výkladu učiva Evropská unie. Žáci pracují na PC. Období: září-prosinec 2011

Návod k práci: Každý žák sedí u PC, který je připojen k internetu a na dané internetové stránce podle pokynů učitele vyhledává potřebné informace. Žáci odpovídají na zadané otázky učiteli nebo si dělají zápis do sešitu.

Vznikla v roce 1993 na základě Smlouvy o Evropské unii. Co je to Evropská unie, v kterém roce vznikla a kolik států ji tvoří? http://cs.wikipedia.org/wiki/Evropsk%C3%A1_unie Evropská unie politická a ekonomická unie, kterou tvoří 27 evropských států s 500 miliony obyvatel. Vznikla v roce 1993 na základě Smlouvy o Evropské unii.

Najdi jak vypadá vlajka EU a co znamenají znaky na vlajce. http://ec Modrá barva je naděje, tak jako je číslo dvanáct znakem úplnosti a dokonalosti. Rok má dvanáct měsíců, stejně jako ciferník hodin dvanáct číslic a hvězdy jsou na evropské vlajce uspořádány právě tak jako číslice na ciferníku.

Napiš alespoň 10 zemí, které jsou v Evropské unii. Belgie, Bulharsko, Česko, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Irsko, Itálie, Kypr, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Malta, Německo, Nizozemsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Slovensko, Slovinsko, Spojené království, Španělsko , Švédsko

Jaké je motto a hymna Evropské unie? Motto - Jednotná v rozmanitosti Hymna - Óda na radost – původně báseň, kterou zhudebnil Ludwig van Beethoven roku 1824 jako závěrečnou větu jeho Deváté symfonie.

Použité zdroje: http://cs.wikipedia.org/wiki/Evropsk%C3%A1_unie http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Flag_of_Europe.svg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Beethoven.jpg Citováno 19.11.2011