Rozpis rozpočtu a normativy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
REFORMA SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ
Advertisements

Rozpočet přímých NIV na rok 2008 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 17. prosince 2008 KÚ Liberec.
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Rozpočet přímých NIV na rok 2008 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. dubna 2008 KÚ Liberec.
Kulatý stůl k přijímacímu řízení ke vzdělávání ve středních školách „Víme, koho přijímáme ?“ Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy.
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ V PLZEŇSKÉM KRAJI. Počet škol a školských zařízení v Plzeňském kraji zřizovaných obcemi 385 zřizovaných krajem 98 soukromých 17 církevních.
Priority ve vzdělávání jsou dané legislativou možnostmi finančních prostředků státního a krajských rozpočtů možnostmi čerpání fondů EU aktuálním vývojem.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Čerpání rozpočtu přímých výdajů za rok 2011 Zpracoval: OŠMS, oddělení přímých nákladů Datum:
Čerpání rozpočtu přímých výdajů za rok 2009 Zpracoval: OŠMS, oddělení přímých nákladů Datum:
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2008.
Porada ředitelů dětských domovů zřizovaných Moravskoslezským krajem odbor školství, mládeže a sportu KÚ MSK oddělení přímých nákladů.
Čerpání rozpočtu přímých výdajů za rok 2009 Zpracoval: OŠMS, oddělení přímých nákladů Datum:
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných.
Čerpání rozpočtu přímých nákladů za rok 2012 Zpracoval: OŠMS, oddělení přímých nákladů Datum:
Regionální školství financování, odměňování pedagogických pracovníků
Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných obcemi únor 2010 Odbor školství, mládeže a sportu KÚ MSK oddělení přímých nákladů.
Financování regionálního školství
Ekonomika vzdělávání. Okruhy problémů, které EŠ zkoumá Vzájemný vztah vzdělání a vědecko- technického pokroku Financování školství Prognózování školství.
Financování regionálního školství
Odměňování pedagogických pracovníků
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
OSVČ – sociální zabezpečení OSVČ - podnikatel Vyměřovacím základem je 50 % z (příjmy – výdaje = ZISK). Rozhodným obdobím je kalendářní rok. Za.
ROZVOJ ICT V PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍCH KRAJE VYSOČINA Poskytování finančních prostředků.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
KONCEPČNÍ ZÁMĚR REFORMY SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY
Aktuální informace (pro RK vedoucích pracovníků a pracovníků přímo řízených organizací) Mgr. F. Dobšík (30. duben 2013)
Ekonomické a organizační problémy ve školství Pk v 1. Q 2009 Ing. Ladislav Forman vedoucí odboru školství, kultury, památkové péče a tělovýchovy
Informace o speciálním vzdělávání Liberec, 24. srpna 2015.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2015 Porada ředitelů škol a školských zařízení 24. září 2015 Harrachov Dana Štěpánová.
Přijímací řízení nově Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných LK Krajský úřad Libereckého kraje Ing. Eva Kotková.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
NOVÝ ZPŮSOB FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ Porada s řediteli škol a školských zařízení 20. říjen 2011.
Dokumentace školy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 12. prosince 2013 Mgr. Karel Bárta.
Rozpočet přímých NIV na rok 2010 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 26. srpna 2010 KÚ Liberec.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2012 Liberec.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
Rozpočet přímých NIV na rok 2012
Rozpočet přímých NIV na rok 2014
Rozpočet přímých NIV na rok 2017
s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných obcemi
Porada s řediteli škol a školských zařízení
Rozpočet přímých NIV na rok 2013
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2016
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 14. prosince 2016 Liberec.
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Liberec.
Normativní financování vztahy a souvislosti
Rozpočet přímých NIV na rok 2013
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 21. října 2011 Liberec.
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ
PRÁVNÍ ZÁLEŽITOSTI Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 13. prosince 2012.
Rozpočet přímých NIV na rok 2016
Porada s obcemi s rozšířenou působností
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2017 Liberec.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Návrh rozpočtu kapitoly MŠMT na rok 2019 v Kč ve stavu projednaném vládou dne bez podílu výdajů od EU   Vládní návrh rozpočtu MŠMT na rok.
Rozpočet přímých NIV na rok 2018
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2018
s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných obcemi
Porada s obcemi s rozšířenou působností
Rozpočet přímých NIV na rok 2011
Transkript prezentace:

Rozpis rozpočtu a normativy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. června 2011 Janov nad Nisou

Obsah Krajské normativy Vyhláška 492/2005 Sb. Směrnice MŠMT č.j.: 28 768/2005-45 Vývoj rozpočtu Státní maturity

Krajské normativy Ukazatele rozhodné pro stanovení normativů Np - počet jednotek výkonu připadající na 1 pedagogického pracovníka No – počet jednotek připadajících na 1 nepedagogického pracovníka Pp – průměrný měsíční plat pedagogického pracovníka vychází ze skutečně dosaženého platu v roce 2010 sníženého o 3 % Po - průměrný měsíční plat nepedagogického pracovníka odvozeno od skutečnosti dosažené v roce 2010, sníženo o 6,6 % ONIV normativní (vztahující se na jednotku výkonu) hodnoty roku 2010 snížené o 15 % ONIV náhrady – náhrada mzdy po dobu prvních 21 kalendářních dnů dočasné pracovní neschopnosti koeficient činí 0,42% z normativu prostředků na platy Hodnoty všech normativů viz Soustava krajských normativů na rok 2011

Vyhláška č. 492/2005 Sb., o krajských normativech Ukazatel Pp a Po § 2 odst. 5 oba ukazatele jsou tvořeny průměrnou měsíční výší složek platu dosaženou v příslušném druhu školy nebo typu školského zařízení v rámci kraje v uplynulém kalendářním roce upravenou na výši, která se v příslušném kalendářním roce předpokládá vzhledem k objemu finančních prostředků přidělených krajskému úřadu prostřednictvím republikových normativů § 4 odst. 5 u ukazatele Pp využita možnost stanovit opravný koeficient k základní částce v případě, že průměrný platový stupeň pedagogických zaměstnanců je vyšší nebo nižší než průměr promítnutý do krajského průměrného platu pedagogického pracovníka koeficienty nesmí být nižší než 0,9 a vyšší než 1,1 jako podklad využita mzdová inventura

Vyhláška č. 492/2005 Sb., o krajských normativech Ukazatel ONIV § 2 odst. 7 Průměrná roční výše ONIV připadající na jednotku výkonu Předepsaná výše: alespoň 65 % hodnot dosažených nebo rozpočtovaných v uplynulém kalendářním roce (v původní verzi vyhlášky stanoveno 90 %)

Směrnice MŠMT č.j.: 28 768/2005-45, kterou se stanoví závazné zásady pro rozpis finančních prostředků státního rozpočtu pro školy a školská zařízení zřizované krajem a obcemi Směrnice upravuje zejména Postup krajského úřadu při rozpisu a poskytování finančních prostředků školám a školským zařízením Tvorbu a čerpání rezerv přímých výdajů Postup a pravidla pro dohodovací řízení Termíny pro zveřejnění rozpisu rozpočtu

Vývoj rozpočtu přímých výdajů v kalendářním roce Normativní rozpis návrh stanovený dle výkonů a krajských normativů princip skládání normativů rezerva ve výši 1,0 % - 2,5 % z celkového objemu přímých výdajů poskytnutých KÚ na kalendářní rok korekce po dohodovacím řízení Průběžné úpravy rozpočtu změny rozpočtu ze strany MŠMT změny požadované řediteli škol a školských zařízení přesuny mezi platy a OPPP rozpuštění alespoň 60 % vytvořených rezerv do rozpočtů právnických osob do 20. června rozpočtová změna k 1. září v souvislosti se změnou výkonů – nový normativní rozpis Rozpuštění všech přidělených finančních prostředků nejdéle do 30. listopadu příslušného kalendářního roku

Státní maturity 2011 Prostředky ONIV Rozpis přímých NIV k 20. 4. 2011 - ÚZ 33 353 finanční prostředky na odměny předsedům maturitních komisí a hodnotitelům maturitních prací – 372 Kč na jednoho maturanta zaokrouhleno na tisíce Kč směrem dolů použití v souladu s § 47 odst. 4 vyhlášky č. 177/2009 Sb., o bližších podmínkách ukončování vzdělávání ..., Informací MŠMT č.j.: 10 724/2011-20 a Sdělením k odměnám z hlediska daně z příjmu, pojistného na sociální zabezpečení a na zdravotní pojištění č.j.:15 672/2011-20 ze dne 26. května 2011 Rozvojový program Částečná kompenzace výdajů vzniklých při realizaci společné části maturitní zkoušky – ÚZ 33 032 finanční prostředky ve výši 120 Kč na žáka přihlášeného ke společné části maturitní zkoušky použití v souladu s § 160 odst. 1 školského zákona

Děkuji za pozornost Eva Havelková Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje U Jezu 642/2a 461 80 Liberec 2 telefon: 485 226 295 e-mail: eva.havelkova@kraj-lbc.cz