Zapojení JMK do kampaně „Dost bylo plastu“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Advertisements

Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Petr Kurz Krasec, o.s. Fr. Šrámka České Budějovice KRAjská Síť Environmentálních Center
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Český klastr přípojných vozidel a nástaveb, družstvo.
... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Fond Vysočiny Realizované grantové programy v oblasti odpadového hospodářství a připravované pro rok 2008 garantem odbor životního prostředí Krajský úřad.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
ADMINISTRATIVNÍ NÁSTROJE V NOVÉM ZÁKONĚ O OCHRANĚ OVZDUŠÍ JUDr. Michal Bernard MŽP ČR, odbor ochrany ovzdu ší Seminář Návrh nového zákona o ochraně ovzduší.
I.1.4 Pozemkové úpravy ÚZPI dne 18. října Charakteristika opatření  prostřednictvím tohoto opatření je řešena problematika vlastnických vztahů.
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
EVVO v Karlovarském kraji
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
EVVO EVVO V LIBERECKÉM KRAJI. EVVO NA LIBERECKÉM KRAJI SAMOSPRÁVA ODDĚLENA OD STÁTNÍ SPRÁVY oddělení samosprávy na odboru ŽP a zemědělství – vedle EVVO.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
1 Výsledek sběru dat monitorujících úrovně certifikace škol v oblasti systému řízení Dotazníkové šetření realizované v rámci projektu - Kvalitní management.
Mgr. Jana Slaninová (OŽP) Ing. Stanislava Bulantová (OLVHZ)
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Ostrava Obnovitelné zdroje energie Ing. Jaroslav Kubín Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Tel.:
Výzkumné projekty MŽP v oblasti odpadového hospodářství
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Liberec Ing. Ida Svobodová Aktivity projektu Intenzifikace tříděného sběru v Libereckém kraji pro rok 2008.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
„SLAĎUJEME V JIHOMORAVSKÉM KRAJI“ Ing. Jaromíra Vítková
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Metodický postup pro zavedení CSR do strategie vybrané veřejné vysoké školy Lucie Háková (ČZU) Lucie Susanyiová (ČZU) Anna Cibulková (UK) Lenka Bednárová.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Cena hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
„Implementace Místní agendy 21 a principů udržitelného rozvoje v MSK“
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
autorizovaná obalová společnost EKO-KOM, a.s.
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Společenská odpovědnost a školy
vítěz 1. ročníku národní soutěže
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
„Jsme rovnocenní partneři“
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Společenská odpovědnost v rámci Národní politiky kvality
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
EVVO v operačních programech
Závěrečná konference projektu
Metodika a koordinace kariérového poradenství v JMK
RP04-18 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín,
Krajský úřad Zlínského kraje
Transkript prezentace:

Zapojení JMK do kampaně „Dost bylo plastu“ dne 13. 12. 2018 Krajský úřad Jihomoravského kraje

#KrajBezPlastu MŽP vyhlásilo v roce 2018 kampaň „Dost bylo plastu“ zaměřenou na předcházení vzniku plastových odpadů zejména u firem – zapojit se mohou podnikatelské subjekty i veřejná správa. Více informací na http://www.dostbyloplastu.cz/ JMK se ke kampani MŽP plánuje připojit vlastní kampaní #DostByloPlastu Schváleno v Komisi životního prostředí RJMK dne 03.12.2018 Předloženo RJMK na schůzi konanou dne 17.12.2018 Usnesení a schválená opatření budou k dispozici na portálu JMK Opatření mají doporučující charakter

Opatření směrem k zaměstnancům krajského úřadu a příspěvkových organizací JMK Bezprostřední opatření: Provádění osvěty mezi zaměstnanci Důsledné třídění odpadů Ekologicky odpovědný nákup pohoštění Ekologicky odpovědný nákup reklamních předmětů

Opatření směrem k zaměstnancům krajského úřadu a příspěvkových organizací JMK Opatření dlouhodobějšího charakteru: Motivace zaměstnanců k využívání neplastových obalů (pořízení obědových krabiček, látkových tašek, výroba látkových obalů na pečivo a ovoce apod.) Osvěta žáků a studentů škol (školní soutěže, spolupráce se studentskými parlamenty, propagace kampaně #Nepetuj apod.)

Děkuji za pozornost. Kontaktní osoby: Mgr. Daniela Trenzová, útvar řízení kvality, za Projekt Zdravý kraj E-mail: trenzova.daniela@kr-jihomoravsky.cz, tel. 541658835 Mgr. Petra Švambergová, útvar řízení kvality, za Pracovní tým pro koordinaci společenské odpovědnosti E-mail: svambergova.petra@kr-jihomoravsky.cz, tel. 541651265