Český jazyk a literatura 3. ročník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektronická učebnice - I
Advertisements

Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_02.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základní škole OP VK.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Přečti hádanku O T R R R P Sedím v mechu v lese. Kdo si mě odnese?
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.3 Věta jednoduchá a souvětí Název sady: Český jazyk a literatura.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.7 Mnohovýznamová slova Název sady: Český jazyk a literatura 3.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.2 Rýmování Název sady: Český jazyk a literatura 3. ročník Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Krajina v okolí domova Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Využití krajiny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Násobení a dělení v oboru do 1000 Název sady: Matematika 3.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Voda Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Dělení se zbytkem Název sady: Matematika 3. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Vzduch Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.3.9 Násobení 9 Název sady: Matematika 3. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.2 Spolužáci, kamarádi Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Sčítání a odčítání v oboru do 1000 s přechodem Název sady:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.1 Škola, třída Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eliška Kopečná VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Český jazyk_31_Protiklady,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.4 Obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Aleš Jarolím VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Český jazyk_12_Slovní druhy.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.5 Opozita Název sady: Český jazyk a literatura 3. ročník Číslo.
VY_32_Inovace_ Opakování sčítání s přechodem přes 10,
VY_32_Inovace_4.1.3 Věta jednoduchá a souvětí
VY_32_Inovace_4.3.4 Násobení a dělení 4 Matematika 3. ročník
VY_32_Inovace_ Numerace do 100 Matematika 2.ročník
VY_32_Inovace_ Písemné odčítání v oboru do 100
Antonyma Bc. Naďa Salačová ZŠ a MŠ Kamenná 404/4 Jablonec nad Nisou
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2013 Ročník
Slova souznačná a protikladná
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Bc. Naďa Prejzová VY_32_Inovace_ Dělení 9
VY_32_Inovace_4.3.7 Násobení a dělení 7 Matematika 3. ročník
Anotace: práce s učebnicí, tiché čtení s porozuměním
VY_32_Inovace_ Test 1.pololetí Matematika 3. ročník
Vy_32_Inovace_43_Synonyma a slova protikladná
VY_32_Inovace_ Sčítání a odčítání v oboru do 1000 bez přechodu
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
VY_32_Inovace_2.3.2 Sčítání do 20 s přechodem přes 10 s číslem 8
VY_32_Inovace_4.3.6 Násobení a dělení 6 Matematika 3. ročník
VY_32_Inovace_4.1.2 Rýmování Český jazyk a literatura 3. ročník
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
VY_32_INOVACE_13_SLOVNÍ DRUHY_PŘÍSLOVCE
VY_32_Inovace_ Násobení a dělení 10 Matematika 3. ročník
VY_32_Inovace_2.3.5 Sčítání do 20 s přechodem přes 10 s číslem 5
VY_32_Inovace_ Numerace do sčítání Matematika 2.ročník
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová Název : VY_32_INOVACE_27CJ_5_PŘJM
VY_32_Inovace_4.3.1 Opakování učiva 2.ročníku (1)
Autor: Mgr. Marie Švehlová
VY_32_Inovace_4.3.8 Násobení a dělení 8 Matematika 3. ročník
VY_32_Inovace_ Písemné sčítání v oboru do 100
VY_32_Inovace_4.2.8 Využití krajiny
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 021
Slova opačného významu - antonyma
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
ANTONYMA 7.třída ZŠ Polešovice Eva Andrýsková.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Zdeňka.
VY_32_Inovace_4.2.2 Spolužáci, kamarádi
Elektronická učebnice - I
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
VY_32_Inovace_ Základní skladební dvojice
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
VY_32_INOVACE_07_Slova významem protikladná
Přídavná jména a příslovce
Transkript prezentace:

Český jazyk a literatura 3. ročník Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.4 Opozita Název sady: Český jazyk a literatura 3. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3577 Anotace: Materiál je určen k seznámení se slovy opačného významu, s opozity. Prezentace byla vytvořena pro práci s interaktivní tabulí nebo dataprojektorem a obsahuje animaci.

Slova opačného, protikladného významu OPOZITA Slova opačného, protikladného významu

Slova opačného významu - opozita Bohatý Veselý Lehký Vysoký Široký Chudý Smutný Těžký Nízký Úzký

Slova opačného významu - opozita Měkký Hezký Špinavý Hladový Sladký Tvrdý Ošklivý Čistý Sytý Slaný

Slova opačného významu - opozita Tmavý Stará Dlouhé Černá Zlý Světlý Nová Krátké Bílá Hodný

Slova opačného významu - opozita Nahoře Vlevo První Nad Ano Dole Vpravo Poslední Pod Ne

Při dosazení opozit do textu se význam věty změní!!! V tmavém lese bydlela zlá a ošklivá čarodějnice. Nad lesem létalo malé letadlo. Ten nový kabát ti sluší. Příkladů bylo hodně, ale všechny jsem vypočítala dobře. Ten provázek je příliš dlouhý. Pohádka se mi líbila, byla veselá a dobře to dopadlo. Moje maminka je moc hezká a mladá. Vlevo od domečku nakresli stromeček. Můžu si pohladit toho malého pejska? Jak se ti to líbilo?

TAJENKA Nahoře Ostrý Krátká Vpředu Špinavý Veselá Velké D E T Ý Á V U Č S M É

TAJENKA - řešení Nahoře Ostrý Krátká Vpředu Čistý Veselá Velké D O L E Ý H V Z A Č I S M N Á É

Vymýšlej slova opačného významu, utvoř s nimi věty a napiš je Vymýšlej slova opačného významu, utvoř s nimi věty a napiš je. Zkus použít různé druhy vět. Která věta se ti více líbí? např. hloupý x chytrý Hloupý čert neuměl vůbec počítat. Chytrý čert vyřešil všechny hádanky. např. nový x starý Vezmeš si ten nový kabát? Ten starý kabát už nenos!

Teď je tady pro vás připravený těžký úkol Teď je tady pro vás připravený těžký úkol! Vymýšlej slova opačného významu na následující obrázky. Trochu vám poradím? Ptej se. Jaký je strom?.... Jaký je dům?....... Jaká je princezna?...... Jaké jsou boty?........

TAK JAK VÁM TO ŠLO? POVEDLO SE VÁM TO? TAK TO JE SUPER!!! PÍŠU VÁM JEDNIČKU. 1

Použité zdroje a materiály: Obrázky z galerie Klipart Vlastní archiv autora