SITUACE NA TRHU PRÁCE JIŘÍ KOLÁŘ, 22.01.2019.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Advertisements

Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Třetí kariéra Věk jako příležitost – využijme potenciál zaměstnanců 50+ Diskusní seminář „Rovné šance na trhu práce“ Kateřina Kubešová, EXPERTIS PRAHA.
Spolupráce personálního oddělení a psychologické laboratoře Jana Gutiérrez Chvalkovská, personální ředitel VÍTKOVICE Ostrava.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
KONCEPT A MOŽNOSTI PODPORY SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ Svatava Škantová MPSV 7. října 2015, Praha.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
© ABB Group September 27, 2016 | Slide 1 Spolupráce NNO a firmy Pohled dárce Magdaléna Boušková, ABB s.r.o., Workshop,
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
- vše pro úspěšný nábor nových řidičů 1 REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA ÚSTECKÝ KRAJ v oblasti autodopravy, výchovy a vzdělávání.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů Lublaňská 57/5 | Praha 2 | | T | F | |
Příloha č. 1 – specifikace předmětu plnění Řízení lidských zdrojů Procesy a nástroje VZ 2015.
Projekt práce s nadanými studenty Drahomíra Pavelková, Alena Kolčavová Zlín,
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Projekt „Diagnostika stavu znalostí a dovedností žáků v česko–slovenské příhraniční oblasti se zaměřením na jejich rozvoj“ Fyzika pro 3. stupeň Autor:
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Monika Deutschová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Vysoká škola.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Hana Hašková Místo konání stáže DRUMEL a Co. s. r. o. Obor stáže
Dokument KAP MSK - obsah
Ing. Kateřina Lichtenberková
Návraty žen do práce očima zaměstnavatelů
Worklife Balance ve společnosti HEINEKEN Česká republika
Digitální učební materiál
Členská schůze MAS Nepomuk,
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Společenská odpovědnost ve školství
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
P2 MARKETINGOVÉ PROSTŘEDÍ
Základní informace o poskytovateli
Název projektu: Moderní škola
Dobrá praxe Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Adaptace jedinců v novém pracovním prostředí
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Moderní personalistika
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Řemesla Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola, Teplice
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Synergie manažerského týmu
Základy sociální politiky - vymezení - přístup - nástroje - cíle
Úvod do regionu Ing. Vlastimil Veselý.
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Digitální gramotnost Informatické myšlení
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
FLSmidth spol. s r.o., společnost se zaměřením na výrobu a vývoj automatických zařízení se sídlem v Brně, hledá posilu do svého týmu na pozici Project.
KURÝR dlouhodobá brigáda
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
FORMY PRÁCE S TALENTOVANÝMI ŽÁKY
Aktuální informace o projektu IKAP
Akční plán - plánované společné aktivity
Předběžné datum nástupu:
SLUŽBY RENOMIA BENEFIT PRO ČLENY OS KOVO
Seminář o stavebním spoření
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-8)
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Je kvantita zárukou kvality ? Vladimír Ort
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Transkript prezentace:

SITUACE NA TRHU PRÁCE JIŘÍ KOLÁŘ, 22.01.2019

4 FAKTORY „ÚSPĚCHU“ PODNIKÁNÍ ÚSPĚCH firmy Dobrá POVĚST firmy Schopnost INOVACÍ EFEKTIVITA firmy TALENTOVANÍ zaměstnanci

AKTUÁLNÍ SITUACE NA TRHU PRÁCE Dřívější realita trhu práce Nová realita trhu práce Firmy si vybírají nové zaměstnance z DOSTATKU uchazečů na trhu práce Firmy POTŘEBUJÍ nové zaměstnance Konkurenční výhodou je kapitál, strojové vybavení, prostory (až následně lidé) Konkurenční výhodou jsou talentovaní LIDÉ Nedostatek pracovních MÍST na trhu práce Nedostatek (talentovaných) LIDÍ na trhu práce Zaměstnanci jsou loajální a vztah mezi nimi a zaměstnavatelem dlouhodobý Lidé si vybírají a upřednostňují „ATRAKTIVNÍ“ zaměstnavatele s větším přínosem pro ně samotné Lidé akceptují STANDARDNÍ podmínky, které jim firma nabízí Lidé požadují VÍCE a LEPŠÍ pracovní podmínky Firmy zaměstnávající talentované zaměstnance se rozvíjí VÍCE než ostatní Firmy vnímané na trhu práce jako „atraktivnější“ zaměstnavatel zaznamenávají díky talentovaným zaměstnancům daleko větší a DYNAMIČTĚJŠÍ rozvoj (umožnění naplnění ambiciózních vizí)

JAK BÝT „ATRAKTIVNÍM“ ZAMĚSTNAVATELEM „ATRAKTIVNÍ ZAMĚSTNAVATEL = místo, kde lidé rádi pracují / dostávají příležitost se rozvíjet“ Úspěšná společnost (obchodně úspěšná společnost s rozvojovou podnikatelskou strategií – komunikovaná a srozumitelná zaměstnancům, zavádění inovativních postupů, technologií) Zajímavý produkt / know-how ve společnosti Prezentace společnosti v regionu, dobrá pověst společnosti v okolí Důvěra zaměstnanců ve společnost (loajalita zaměstnanců, stabilní rozvoj společnosti, orientace na rozvoj zaměstnanců - rozvojový program pro zaměstnance = talent management) Podniková kultura (balance mezi pracovním a soukromým životem (rovnováha), zajímavý benefitní program, otevřená komunikace ve společnosti)

ORIENTACE NA ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ Přínosy Talent managementu Cílená práce s talenty ve firmě Identifikace talentů Soustředění se na rozvoj talentů Lepší využití potenciálu talentů Optimalizace nákladů na personál Snížení fluktuace ve firmě Minimalizace ztrát z neobsazených klíčových míst Efektivnější nástupnictví u klíčových pozic Firma jako vyhledávaný „atraktivní“ zaměstnavatel Podpora dlouhodobého rozvoje společnosti

ZAMĚSTNANECKÉ BENEFITY Finanční benefity ROČNÍ BONUS (příspěvek na letní dovolenou a příspěvek na Vánoce); Příspěvek zaměstnavatele na stravu v podobě STRAVENEK; Příspěvek zaměstnavatele na PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ zaměstnance; (Ne)finanční benefity „SICK DAYS“ ve výši 5 dnů; Možnost ZÁVODNÍHO STRAVOVÁNÍ; Zvýhodněné MOBILNÍ TARIFY pro zaměstnance a jejich rodinné příslušníky; JAZYKOVÉ KURZY a další odborné vzdělávání; Zvýhodněné vstupné na kulturní akce, sportovní utkání; Na Vánoce pro každého zaměstnance kapra a čokoládovou kolekci. Aktivity pro zaměstnance Pořádání sportovních aktivit pro zaměstnance (volejbalový turnaj); Dny otevřených dveří (zaměstnanci a rodinní příslušníci zaměstnanců); Setkání zaměstnanců s vedením společnosti (informace, občerstvení) Podpora soukromých aktivit zaměstnanců SPONZORING projektů našich zaměstnanců (dobročinnost, kroužky, sportovní kluby apod.);

KATEGORIE ZAMĚSTNANCŮ 60+ ZAMĚSTNANCI 60+ koncentrace know-how (motivace k jeho předávání – možnost zapojení do mentoringu), podpora při zapojení odborná a životní zkušenost - nápady a postupy při řešení problémových situací velká míra loajality

ORIENTACE NA BUDOUCNOST

SPOLUPRÁCE SE ŠKOLAMI Spolupráce se školami (základní / střední odborné / vysoké) výchova a cílená podpora budoucích zaměstnanců – tvorba vazeb s firmou diplomové / bakalářské práce / ročníkové práce studentské praxe letní brigády / brigády při škole stipendijní programy (v přípravě) exkurse (jako doplnění výuky) podpora vybraných škol (např.: Střední odborná škola lesnická a strojírenská Šternberk)