Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje CZ /0.0/0.0/15_002/ Regionální stálá konference 27. dubna 2016.
Advertisements

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Centrum energeticky efektivních budov Základní informace o projektu.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
1 HK ČR, TECHNICKÉ FÓRUM 2016 ING. MICHAL ŠTEFL VICEPREZIDENT HOSPODÁŘSKÉ KOMORY ČR.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Projekt „PURE COSMOS – Úloha veřejné správy při podpoře konkurenceschopnosti malých a středních podniků“
Individuálně, ale společně a jinak
Rozvoj žákovských kompetencí pro 21. století
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Dokument KAP MSK - obsah
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Výzva OP VVV 02_16_034 Implementace krajských akčních plánů I.
Ing. Kateřina Lichtenberková
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Náměšť nad Oslavou
Platformy projektu KAP LK
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Šablony pro SŠ a VOŠ 21. září 2017 Doksy Mgr. Lucie Ptáková
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Kraji Vysočina
Propojení odborného vzdělávání s praxí ve firmách
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Podpora krajského akčního plánování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Kvalitní řízení vede k úspěchu
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Inspirace pro přípravu projektů do Operačního programu
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Klíčová témata projektu
Gymnasium Jižní Město Praha
Návrhy možných inkluzivních opatření pro MAP ORP Litvínov
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Stipendia a Krajský akční plán rozvoje vzdělávání
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Co dělá Olomoucký kraj pro podporu polytechnického vzdělávání?
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Krajský metodický kabinet STROJÍRENSTVÍ
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Aktuální informace o projektu IKAP
kam vlastně směřujeme ??? 
Analýza potřeb v území Ing. Martin Kolář
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Implementace Krajského akčního plánu rozvoje vzdělávání v Královéhradeckém kraji I –
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na Písecku II
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Ochrana osobních údajů ve firmách v době účinnosti Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) - Podpůrné aktivity MPO pro podnikatele Ing. Pavel.
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Akční plán - plánované společné aktivity
Ochrana spotřebitele v počátečním vzdělávání Praha
Model intenzivní podpory
Řídící výbor – , hod. Městský úřad Český Krumlov projekt „MAPII – ORP Český Krumlov“ reg. č. CZ /0.0/0.0/17_047/
Aktuální informace o MAP vzdělávání na Broumovsku II
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Transkript prezentace:

Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I Petr Lamač, 8. 11. 2018

Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_034/0008367

Projekt IKAP – základní informace název projektu: Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I (IKAP) výzva „Implementace krajských akčních plánů I“ Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání (OP VVV) období realizace: 1. 1. 2018 – 31. 12. 2020 celkové náklady: 100 744 811,60 Kč vychází z priorit, které vyplynuly z Dokumentu KAP oprávněný žadatel: Jihočeský kraj 3 části: Podpora polytechnického vzdělávání Pedagog 21. století Asistenční centrum „Impuls pro kariéru a praxi“

Projekt i-KAP část Polytechnika ŠKOLY ZAPOJENÉ V ČÁSTI POLYTECHNIKA České reálné gymnázium s.r.o. Gymnázium, České Budějovice, Jírovcova 8 Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13 Gymnázium, Český Krumlov, Chvalšinská 112 Střední odborná škola strojní a elektrotechnická, Velešín, U Hřiště 527 Střední škola, České Velenice, Revoluční 220 Střední škola rybářská a vodohospodářská Jakuba Krčína, Třeboň, Táboritská 941 Střední škola technická a obchodní, Dačice, Strojírenská 304 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Písek, Komenského 86 Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Volyně, Resslova 440 Střední průmyslová škola strojní a stavební, Tábor, Komenského 1670 Střední škola spojů a informatiky, Tábor, Bydlinského 2474 Střední zdravotnická škola, Tábor, Mostecká 1912 Vyšší odborná škola, Střední škola, Centrum odborné přípravy, Sezimovo Ústí, Budějovická 421

Projekt IKAP KA Podpora polytechnického vzdělávání Cíl: podnícení zájmu žáků o technické obory cestou spolupráce SŠ a ZŠ Nezbytná součást: prohlubování kompetencí pedagogických pracovníků v práci s cílovou skupinou dětí, žáků a studentů v oblasti polytechniky za pomoci moderních progresivních metod vzdělávání; získané kompetence budou ověřovány při práci s žáky a studenty při 3 druzích činností: Projektové dny - pravidelné dlouhodobé návštěvy žáků ZŠ na SŠ zaměřené na výuku technických a přírodovědných předmětů; Kroužky - pravidelné kroužky v technických a přírodovědných oborech, které budou navštěvovat žáci ZŠ a SŠ; Vícedenní workshopy (tematicky navázané na projektové dny, kroužky) – pobyty žáků spojené s návštěvami SŠ, exkurzemi ve firmách, AV, VŠ, případně za účasti odborníka z renomované firmy.

Aktuální informace KA Podpora polytechnického vzdělávání Příklady kurzů, ve kterých byly vzděláváni pedagogové: Moderní metody molekulární biologie pro středoškolské učitele Viry známé i neznámé Programování Windows 10 IoT Core pro Raspberry Pi Zdravý životní styl, předcházení kardiovaskulárním a plicním nemocem Průmysl 4.0 ve výrobních firmách Efektivní obrábění v praxi Úvod do řízení programovatelným automatem Kombinatorika jak ji neznáte Zábavná fyzika Elixír do škol

Aktuální informace KA Podpora polytechnického vzdělávání Zaměření projektových dnů: Práce s nerosty Modelování na PC Elektrotechnika Úprava fotografií na PC Elektrické obvody Skrápění krajiny deštěm a tvorba povrchového odtoku Obnovitelné zdroje energie Pracujeme se dřevem

Aktuální informace KA Podpora polytechnického vzdělávání Zaměření kroužků: Geografický badatelský klub Základy robotiky Vývojová dílna Fotografie a počítačová grafika Mikroskopování Řezbářství Programování Fyzikální pokusy Odborné kreslení CAD a 3D modelování Nabídka projektových dnů a kurzů byla zveřejněna na webových stránkách partnerů.

Projekt IKAP KA Pedagog 21. století KA je realizována Zařízením pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (ZVaS). Cíl: komplexní rozvoj měkkých a odborných dovedností pedagogických pracovníků. Podaktivity: Metodická setkávání - rozvoj měkkých dovedností u pedagogů a navázání vzájemné spolupráce s pedagogy jiných škol; Vedení škol - vzdělávání v měkkých dovednostech (např. krizový management, propagace atd.); Uvádějící učitelé - rozvoj kompetencí uvádějících učitelů v oblasti pedagog. vedení; Zřízení a provoz Centra pedagogické podpory (CPP) pedagogických pracovníků škol a školských zařízení při zavádění inkluzivního vzdělávání a podpůrných opatření do praxe; Učíme se navzájem - dojde k tvorbě a ověření aktivit zaměřených na mat. a čtenářskou gramotnost.

Aktuální informace KA Pedagog 21. století V této KA probíhají aktuálně tyto činnosti: V podaktivitě Metodická setkávání došlo do konce září 2018 ke 3 setkáním – pro vyučující 1. stupně, učitele biologie/přírodopisu a k tématu využití mobilních technologií ve výuce, rozsah podpory je 16+4 hodiny, dosud podpořeno 27 osob. V podaktivitách Vedení škol a Uvádějící učitelé došlo k vytváření nabídek, vzdělávacích plánů, oslovení cílové skupiny, jednání s lektory. V podaktivitě Zřízení a provoz Centra pedagogické podpory byla kontaktována poradenská pracoviště, aktualizována síť pedagogů, byly nastaveny požadavky na tandemovou výuku a došlo k nákupu výukových pomůcek. V poslední podaktivitě Učíme se navzájem bylo vysoutěženo testování čtenářské a matematické gramotnosti, došlo k oslovení relevantních škol, na kterých bude testování probíhat.

Projekt IKAP: KA Asistenční centrum „Impuls pro kariéru a praxi“ KA je realizována Jihočeskou hospodářskou komorou. Cíl: zvyšování uplatnitelnosti žáků a studentů na trhu práce prostřednictvím rozvoje spolupráce mezi školami a firmami, včetně odborného vzdělávání pedagogů, kteří kariérové poradenství přímo provádějí.

Projekt IKAP: KA Asistenční centrum „Impuls pro kariéru a praxi“ Podaktivity: Asistenční centrum - vznik krajského centra pro spolupráci vzdělávací a podnikové sféry, které bude metodicky a odborně vést činnosti, realizované v rámci KA; Zvyšování úrovně odborného vzdělávání - prohlubování spolupráce, síťování mezi vzdělávacími zařízeními a zaměstnavateli a realizace nástrojů, vedoucích ke zkvalitnění odborného vzdělávání, včetně odborného vzdělávání pedagogů; Poskytování kariérového poradenství - informační, vzdělávací, poradenské a diagnostické aktivity, které zlepší úroveň kariérového poradenství v Jihočeském kraji; Workshopy - dojde k realizaci praktických workshopů, při kterých se pedagogové a žáci seznámí s reálným prostředím firem, výchovní poradci si budou zvyšovat své odborné kompetence.

Aktuální informace KA Asistenční centrum „Impuls pro kariéru a praxi“ Od ledna 2018 funguje 10ti členné asistenční centrum Byly vytvořeny webové stránky KA www.impulsprokarieru.cz – ty obsahují informace pro všechny zapojené subjekty (žáky/studenty, školy, zaměstnavatele) i nástroje kariérového poradenství V březnu, červnu a listopadu 2018 proběhla tři jednání Platformy pro podporu kariérového poradenství a zkvalitňování odborné výuky – kromě odborné diskuse byl prezentován systém Salmondo pro kariérové plánování. Na konci listopadu 2018 je plánována konference kariérového poradenství.

Aktuální informace KA Asistenční centrum „Impuls pro kariéru a praxi“ Od září 2018 je nástroj Salmondo distribuován do škol v Jihočeském kraji, do konce roku budou k nástroji realizovány workshopy pro výchovné poradce Bezplatná licence Salmondo je v rámci projektu určena pro základní školy a pokryje všechny základní školy, které o přístup projeví zájem. V současné době je možné se přihlašovat přes webové stránky Salmondo, během října přes webové stránky JHK www. impulsprokarieru.cz. Od ledna do září 2018 byly realizovány praktické workshopy pro pedagogy, žáky a studenty SŠ (112 akcí) + výchovné/kariérové poradce (7 akcí), celkem proběhlo 119 akcí

Výběr workshopů Byly realizovány např. workshopy pro žáky ZŠ/SŠ: 7. 2. 2018 – firma Kunststoff 4. 4. 2018 – JE Temelín 19. 4. 2018 – Národní technické muzeum 27. 4. 2018 – průmyslová zóna Písek 9. 5. 2018 – ZVVZ Milevsko 10. 9. 2018 – Škoda Mladá Boleslav … a pro výchovné poradce: 9. 2. 2018 – firma Robert Bosch 27. 4. 2018 – Teplárna České Budějovice 14. 9. 2018 – Madeta Planá nad Lužnicí

Projekt IKAP – internetové stránky https://ikap.kraj-jihocesky.cz obsahují základní informace o projektu a odkazy na nabídku dalších aktivit partnerů http://ikap.zvas.cz/ webové stránky KA Pedagog 21. století http://impulsprokarieru.cz webové stránky KA Asistenční centrum Impuls pro kariéru a praxi

Kontakty projektu Jihočeský kraj ZVaS Jihočeská hospodářská komora Ing. Martin Plucha, vedoucí oddělení – plucha@kraj-jihocesky.cz, tel. 386 720 189 Mgr. Alena Kundrátová, projektový manažer – kundratova@kraj-jihocesky.cz, tel. 386 720 414 Ing. Petr Lamač, koordinátor projektových aktivit – lamac@kraj-jihocesky.cz, tel. 386 720 429 Mgr. Lucie Nosková, finanční manažer – noskova@kraj-jihocesky.cz, tel. 386 720 366 ZVaS Mgr. Miroslav Pikhart, ředitel organizace – reditel@zvas.cz, tel. 387 007 110 Jihočeská hospodářská komora Bc. Petr Rejnek, metodik odborného týmu – rejnek@jhk.cz, tel. 387 699 325

Děkuji za pozornost