Základní pojmy a pravidla chování na pracovišti Stolničení – práce číšníka u stolu hosta Stolování – chování hostů u stolu
Základní pravidla chování na pracovišti Včasný příchod Všechny pozdravíme Z pracoviště se můžeme vzdálit pouze se souhlasem nadřízeného Po skončení úkolu požádáme o další Odchod z pracoviště vždy ohlásíme Respektujeme příkazy nadřízených V době volna nenavštěvujeme pracoviště jako hosté I v době nepřítomnosti hostů zůstává na pracovišti alespoň jeden číšník Nikdy si nesedáme k hostovi Nevytváříme hloučky a netočíme se zády k hostům, nerušíme hosty
Jak by se neměl chovat číšník http://www.loupak.cz/video/srandicky/4274-10-osvedcenych-rad-jak-se-ma-chovat-cisnik http://www.loupak.cz/video/srandicky/4330-10-osvedcenych-rad-jak-spravne-varit
Pravidla chování číšníka při obsluze hosta: • vždy někdo zůstává na place • u stolu obsluhujeme všechny najednou • inventář odnášíme až si to host přeje • během služby uklízíme pokud máme čas • při účtování dodržujeme všechny pravidla
Pravidla chování číšníků v kuchyni: PŘI VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTI JE TŘEBA DODRŽOVAT TATO PRAVIDLA: - host má vždy pravdu - přivoláme nadřízeného - hosta vyslechneme a nabídneme řešení - snažíme se vyhnout písemným stížnostem Pravidla chování číšníků v kuchyni: • dodržujeme veškerá pravidla • připomínky a stížnosti vyřizujeme z odpovědnou osobou • číšník odpovídá za vydané jídlo • všechny respektujeme