Základní pojmy a pravidla chování na pracovišti

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pravidla a technika obsluhy
Advertisements

Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Složitá obsluha – charakteristika
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Hlavní zásady obsluhy.
WORKSHOP SOCIO-LOGIK terén A: kavárna
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Pravidla soužití ve třídě Kód VM:VY_52_INOVACE_28 Vzdělávací předmět:Výchova ke zdraví Tematická oblast:Vztahy.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.09 SOU Obořiště
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. Téma:
Řízení kolektivu.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
PRVOKONTAKT Fórum terénní práce, Tomáš Žák, Hana Viktorová, Pavla Pohlreichová, Miroslav Giljan.
Správní právo procesní
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování
Psychologie Ψ U psychologie dodnes přežívají pověry z dob čarodějnic… psychologpsychiatr Vzdělání VŠ Tituly Bc, Mgr, PhDrTitul pouze MUDr Absolvent Filozofické.
SERVIS BÍLÉHO A RŮŽOVÉHO VÍNA
DUM může pomoci při výuce učiva o pravidlech a jejich významu.
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPodávání nápojů PředmětStolničení.
Bc. Daniel Vančura Francie.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ BANKETNÍ OBSLUHA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Restaurace Jídlo.
Kultura stolování.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ TVARY TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ NÁPOJOVÝ STŮL
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_385 Ročník: 1.
Ro č ník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kucha ř - č íšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_388 Ročník: 1.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Kvíz Kvíz
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_ZADANKA_NA_INVENTAR_CATERING_PREZE NTACE_10 Název školyStřední.
Technika obsluhy – Servis sektu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Střední zdravotnická škola Mostecká Tábor DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_HOSTINY_OBJEDNAVKA_HOSTIN_PREZENTACE_05 Název školyStřední škola služeb,
Školní řád. Žáci mají právo na ochranu před fyzickým a psychickým násilím a nedbalým zacházením na svobodu ve výběru kamarádů na volný čas a přiměřený.
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníbřezen 2012 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 23 ) Člověk.
Technika obsluhy – Vinárny
Etiketa = pravidla slušného chování
Způsoby obsluhy Způsob obsluhy je technická záležitost servisu pokrmů.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Bezpečnostní předpisy pro obsluhu a práci na elektrických zařízeních
Banketní obsluha Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
Složitá obsluha fondue
ZASEDACÍ POŘÁDEK Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
OBSLUHA, U STOLU Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Společenská výchova – V restauraci
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Společenská výchova – Pravidla chování v dopravních prostředcích
Technika obsluhy – Společenská setkání
Etické kodexy v Evropské unii
Režim počítačové učebny
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
8 lidí na stůl, 10 stolů v místnosti a hlavní stůl
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_392 Ročník: 1.
Transkript prezentace:

Základní pojmy a pravidla chování na pracovišti Stolničení – práce číšníka u stolu hosta Stolování – chování hostů u stolu

Základní pravidla chování na pracovišti Včasný příchod Všechny pozdravíme Z pracoviště se můžeme vzdálit pouze se souhlasem nadřízeného Po skončení úkolu požádáme o další Odchod z pracoviště vždy ohlásíme Respektujeme příkazy nadřízených V době volna nenavštěvujeme pracoviště jako hosté I v době nepřítomnosti hostů zůstává na pracovišti alespoň jeden číšník Nikdy si nesedáme k hostovi Nevytváříme hloučky a netočíme se zády k hostům, nerušíme hosty

Jak by se neměl chovat číšník http://www.loupak.cz/video/srandicky/4274-10-osvedcenych-rad-jak-se-ma-chovat-cisnik http://www.loupak.cz/video/srandicky/4330-10-osvedcenych-rad-jak-spravne-varit

Pravidla chování číšníka při obsluze hosta: • vždy někdo zůstává na place • u stolu obsluhujeme všechny najednou • inventář odnášíme až si to host přeje • během služby uklízíme pokud máme čas • při účtování dodržujeme všechny pravidla

Pravidla chování číšníků v kuchyni: PŘI VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTI JE TŘEBA DODRŽOVAT TATO PRAVIDLA: - host má vždy pravdu - přivoláme nadřízeného - hosta vyslechneme a nabídneme řešení - snažíme se vyhnout písemným stížnostem Pravidla chování číšníků v kuchyni: • dodržujeme veškerá pravidla • připomínky a stížnosti vyřizujeme z odpovědnou osobou • číšník odpovídá za vydané jídlo • všechny respektujeme