PROGRAM ROZVOJE VENKOVA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
OSA I. Opatření OSY I  I.1.1 Modernizace zemědělských podniků  I.1.2 Investice do lesů  I.1.3 Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům.
Dotační tituly pro vinaře Svaz vinařů České republiky, Velké Bílovice.
LEADER V PRV Metodika pro tvorbu Fichí Černá v Pošumaví,
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 Opatření 8. Investice do rozvoje lesních oblastí a zlepšování životaschopnosti lesů.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. „Finanční a servisní organizace pro český venkov“
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova Operace Podpora vývoje nových produktů, postupů a technologií při zpracování zemědělských.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
VY_32_INOVACE_AUT1_11 Kategorie a druhy motorových vozidel.
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
Hospodaření s oběžným majetkem Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Švejdová. Dostupné z Metodického portálu cz,
Využití informačních technologií při řízení obchodního řetězce Interspar © Ing. Jan Weiser.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 Opatření 16. Spolupráce.
Program rozvoje venkova Ministerstvo zemědělství odbor Řídící orgán PRV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Trh, ekonomika. ekonomická činnost výroba spotřeba obchod, směna.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Diplomové práce pro CE WOOD a) Bilance toku materiálu pilařského provozu b) Závislost kvality vstupní suroviny na kvalitu výstupních produktů pilařského.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA ZŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období.
Úvod Podmínky provozování pro OPŽP Udržitelnost 2014+
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Propagace zemědělských produktů spolufinancovaná EU v novém režimu Mgr
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
Projekty spolupráce MAS z PRV v programovém období
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Domovní elektrická instalace
Benefit7.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Pozemkové úpravy.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
2. Výzva MAS Jemnicko, o.p.s. k předkládání Žádostí o dotaci v rámci operace Programu rozvoje venkova na období Seminář pro žadatele/příjemce.
Podpora regionálních potravin v rámci výzev MAS Sdružení Růže
Programu rozvoje venkova na období 2014 – 2020
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Regionální konference Venkov 2018
2. výzva MAS Znojemské vinařství, z.s.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
Přehled preferenčních kritérií
Schůzka pracovní skupiny v rámci CLLD
Seminář k 3. výzvě k předkládání žádostí o podporu IROP
3. výzva MAS Moravská cesta Program rozvoje venkova Seminář pro žadatele , Náklo.
Průmysl možnosti podpory
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Program rozvoje venkova
Ochrana veřejného zdraví ZÁKON č. 258/2000 Sb.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
F5 – Neproduktivní investice v lesích
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Územní plán s prvky regulačního plánu
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Sociální a dostupné byty
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. PRV 1 Strategie komunitně vedeného místního rozvoje na období 2014 – 2020 Místní akční skupina Mezi Úpou a Metují ČESKÁ SKALICE, EVROPSKÝ.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Fiche 3 - Zemědělská produkce
PhDr. Ondřej Kočandrle, oddělení infrastruktury VaV
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA Fiche 2 – Potravinářství Článek 17, odstavec 1., písmeno b) Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů

Oblasti podpory hmotné a nehmotné investice do zpracování zemědělských produktů a jejich uvádění na trh investice do výstavby a rekonstrukce budov včetně nezbytných manipulačních ploch, pořízení strojů, nástrojů a zařízení pro zpracování zemědělských produktů, finální úpravu, balení, značení výrobků (vč. technologií souvisejících s dohledatelností produktů) investice související se skladováním zpracovávané suroviny, výrobků a druhotných surovin vznikajících při zpracování investice vedoucí ke zvyšování a monitorovaní kvality produktů investice související s uváděním zemědělských a potravinářských produktů na trh (včetně investic do marketingu) investice do zařízení na čištění odpadních vod ve zpracovatelském provozu.

Oprávněný žadatel Zemědělský podnikatel Výrobce potravin nebo surovin určených pro lidskou spotřebu Výrobce krmiv Jiný subjekt aktivní ve zpracování, uvádění na trh a vývoji zemědělských produktů (dokládá odpovídající ŽL/výpis z obchodního rejstříku)

Výše dotace U zpracování zemědělských produktů, kdy výstupní produkt nespadá pod přílohu I Smlouvy o fungování EU, 35 % dotace pro střední podniky 45 % dotace pro mikro a malé podniky U zpracování zemědělských produktů, kdy výstupní produkt spadá pod přílohu I Smlouvy o fungování EU, a uvádění zemědělských produktů na trh dotace 50 % výdajů

Způsobilé výdaje Pouze investiční výdaje pořízení strojů, nástrojů a zařízení pro zpracování zemědělských produktů, finální úpravu, balení, značení výrobků (včetně technologií souvisejících s dohledatelností produktů) výstavba, modernizace a rekonstrukce budov (včetně manipulačních ploch a bouracích prací nezbytně nutných pro realizaci projektu) investice související se skladováním zpracovávané suroviny, výrobků a druhotných surovin vznikajících při zpracování s výjimkou odpadních vod investice vedoucí ke zvyšování a monitorování kvality produktů investice související s uváděním vlastních produktů na trh včetně marketingu (např. výstavba a rekonstrukce prodejen, pojízdné prodejny, stánky, prodej ze dvora, vybavení prodejen apod.) pořízení užitkových vozů kategorie N1 a N2 investice do zařízení na čištění odpadních vod ve zpracovatelském provozu nákup nemovitosti

Způsobilé výdaje 010 Zpracování zemědělských produktů (výstupní produkt spadá pod přílohu I Smlouvy o fungování EU) 011 Zpracování zemědělských produktů (výstupní produkt nespadá pod přílohu I Smlouvy o fungování EU) 012 Uvádění zemědělských produktů na trh 041 Nákup nemovitosti

Další podmínky Stavební výdaje – pouze na objektech ve vlastnictví, spoluvlastnictví s min. 50% podílem nebo věcným břemenem. V případě umístění strojů, technologií nebo vybavení, je možná realizaci i v pronajatých prostorách. V případě zpracování zemědělských produktů, kdy výstupním produktem je produkt nespadající pod přílohu I Smlouvy o fungování EU: - žadatel nesmí být velký podnik - podpora musí mít motivační účinek

Limity Popis výdaje Maximální hodnota Investice ke zvyšování a monitorování kvality produktů   - provozní laboratoře a související hardware a software 1 000 000,- Kč - dopravní prostředek, jehož největší přípustná hmotnost (vč. chladící/mrazící jednotky) nepřevyšuje 3,5 t – 700 000,- Kč ; je v rozmezí 3,5 – 12 t – 1 500 000,- Kč - chladící jednotka 500 000,- Kč - mrazící jednotka 700 000,- Kč Investice související s uváděním vlastních produktů na trh včetně marketingu  - dopravní prostředek, jehož největší přípustná hmotnost (vč. chladící/ mrazící jednotky) nepřevyšuje 3,5 t – 700 000,- Kč je v rozmezí 3,5 – 12 t – 1 500 000,- Kč - pojízdná prodejna 1 500 000,- Kč

Preferenční kritéria Počet vytvořených pracovních míst v rámci projektu Vytvoření prac. místa v rozsahu 1,0 a více úvazku 20 bodů Závazek nově vytvořených pracovních míst - 3 roky u mikro, malých a středních podniků - 5 let u velkých podniků od převedení dotace na účet příjemce

Preferenční kritéria Projekt využívá stávajících budov Realizace projektu ve stávajících objektech(úpravy na objektu min.20% způsobilých výdajů) 15 bodů Počet obyvatel obce,ve které je projekt realizován Obec-místo realizace projektu- má 1-499 trvale přihlášených obyvatel 15 bodů

Preferenční kritéria Výše celkových způsobilých výdajů na projekt do 500.000 Kč včetně 15 bodů 500.001 Kč - 1.000.000 mil. Kč vč. 10 bodů 1.000.001 Kč - 2.000.000 mil. Kč vč. 5 bodů

Minimální počet bodů za preferenční kritéria