Jak na vrstevnice s pomocí aplikace LandscapAr

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Měření na mapách.
Advertisements

GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA 271
INFORMATIKA 8 MS Word III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
PROJEKT 5.ročník - anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Téma: Rok – měsíce – dny.
MAPA – Zmenšený obraz povrchu Země
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Geometrická podstata map
Využití ICT ve výuce přírodovědy
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Mapa.
KARTOGRAFIE = nauka o mapách Mapa - zmenšený, zjednodušený
Vytvořila Helena Černá
Vrstevnice čára spojující místa se stejnou nadmořskou výškou
MAPA A JEJÍ OBSAH.
Trasování lesních cest
Kartografie a topografie
Aplikace GIS 2 Tematické vizualizace - základy. Tematická vizualizace Zobrazíme geografické objekty, jevy tak, aby vynikla vlastnost, kterou chceme zkoumat.
1. Během jednoho oběhu kolem Slunce se Země otočí
Prezentace na téma - Obsah map
MAPA A JEJÍ OBSAH Co je to mapa? Proti skutečnosti vypadá mapa jak?
Zeměpisná poloha.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Leden.
GIS - principy. Úkol: využijte server Mapy.cz. Zjistěte délku Karlova mostu v Praze, změřte vzdálenost středem mostu mezi oběma mosteckými věžemi. spustit.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Bc. Zdeňka Soprová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Březen.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:I V /2Č. materiálu:VY_ 4 2_INOVACE_.
Tvorba mapy pro orientační běh s použitím GPS
Kartografie a topografie
Výškopis, polohopis, popis VY_32_INOVACE_16 Sada 4
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Počítačová grafika iPad – tlačítko Home VY_32_INOVACE_05 Sada 26 Základní.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 8. Datum vytvoření:Únor.
Kartografie Láďa Mráz.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_299 Ročník: 2.
K ARTOGRAFIE – OBSAH MAP Autor: Hana Brýdlová. Anotace Název školy Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Adresa školySokolovská.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jana Vaňková NÁZEV:VY_32_INOVACE_02A_02_TVORBA MAPY TEMA:Přírodní obraz Země.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jana Vaňková NÁZEV:VY_32_INOVACE_02A_03_OBSAH MAPY TEMA:Přírodní obraz Země.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Poznáváme hodiny.
ANALYTICKÁ KARTOGRAFIE OpenJUMP – základní nástroje export vybraných prvků do nové vrstvy –Replicate Selected Items – Replicate to new Layer.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
Moje výpočetní technika Zde vás čekají moje výtvory při hodinách informatiky.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony Klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Aleš Čech Zeměpis 7. ročník
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Mapa buzola
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
EU_12_sada1_01_Inf_Úpravy obrázků 1_Šeb
Indický oceán.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Pracovní list – předloha pro žáky Určen pro: 3. ročník.
Kraje ČR - základní symboly, poloha
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_07_Mapy
VY_32_INOVACE_02_16_sestava počítače
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 18– SPUŠTĚNÍ PREZENTACE. Název školy:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Informační a komunikační technologie
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
AUTOR: Petr Vejrosta NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_11 Poměr II
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
EU_12_sada1_02_Inf_Úpravy obrázků 2_Šeb
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
(malování štětcem, nástroj plechovka, tužka, kapátko, guma)
GeoGRAFICKÁ KARTOGRAFIE
TATO PREZENTACE SLOUŽÍ JAKO VZOR - MŮŽETE JI POUŽÍT
Transkript prezentace:

Jak na vrstevnice s pomocí aplikace LandscapAr Mgr. Renata Máslová

Předmět: Zeměpis Ročník: 6. třída (prima) Učivo: Kartografie – nauka o mapách Cíl: Žák vysvětlí princip vytváření vrstevnic. Rozpoznává tvary reliéfu krajiny. Klíčová slova: Vrstevnice, LandscapAr Aplikace: tablet/mobilní , projektor, aplikace LandscapAr, cloudové úložiště

Úvod Na začátek učitel žákům ukáže obrázky (jedná se o vlastní mapy vytvořené v aplikaci ArcMap). Žáci pomocí brainstormingu diskutují, co bude tématem hodiny?

Výklad látky žáci by měli sami vyjádřit co jsou vrstevnice (pomyslné čáry spojující místa se stejnou nadmořskou výškou) prudké stoupání/pozvolné klesání (Jak ho poznáme v mapě podle vzdálenosti vrstevnic?) pravidla při vytváření vrstevnic nesmí se překrývat/dotýkat (?PROČ) čáry musí být uzavřené

Úkol 1 Pro seznámení s programem učitel ukáže postup vytvoření 3D obrazu. na bílý papír napíšete své jméno (musíte dodržet pravidla) spustíte aplikaci LandscapAr naskenujete obrázek (pomocí SCAN) pokud budete mít černý podklad bude se vám promítat 3D mapa na obrazovce (pomocí tlačítka Foto uložíte obrázek) žáci byli rozděleni do skupin po 4 lidech, každá skupina si vyzkoušela během 10 min. první úkol

Úkol 2 předloha podle předlohy na dataprojektoru nakreslit topografickou mapu souostroví s vrstevnicemi, aby výsledný 3D obraz vypadal stejně jako předloha sdílení 2D a 3D obrázku na Google Disk

Výsledek

Využití na SŠ lze využít i na střední škole kde místo předlohy obrazu je popis reliéfu pomocí odborných termínů (sedlo, koryto, kupa, hřbet, kaňon, lze využít i určování polohy ostrovů pomocí azimutu a měřítka)