Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Školení pro uživatele portálu.
Advertisements

Rozvoj a zdokonalení integrovaného diagnostického, informačního a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání Priorita 3 Rozvoj celoživotního.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
PRIORITNÍ PROJEKTY LIBERECKÉHO KRAJE V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ PRO OBDOBÍ 2014+
PhDr. Jitka Kendíková ZŠ J. Gutha-Jarkovského G Jiřího Gutha-Jarkovského.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Asistent pedagoga jako nástroj pro inkluzivní vzdělávání Mgr. Lucie Macků.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Nabídka služeb Institutu inovace vzdělávání na ak. rok 2009/2010
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Pedagogické disciplíny II. Část Aplikované. Rozdělení aplikovaných pedagogických disciplín  Školské  Mimoškolské  Na hranici školských a mimoškolských.
Zkušenosti z inspekční činnosti ve školách s prvním stupněm Mgr. Miroslav Pospíšil, ČŠI Jihlava, leden 2011  hodnocení ŠVP  poznatky z inspekční činnosti.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ.
Inkluzivní vzdělávání pro Olomoucký kraj
Individuálně, ale společně a jinak
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Platformy projektu KAP LK
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Šablony pro SŠ a VOŠ 21. září 2017 Doksy Mgr. Lucie Ptáková
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Společenská odpovědnost ve školství
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
PhDr. Lenka Gajzlerová jaro 2013
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními

KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Mgr. Jana Leitnerová PPP a SPC Semily
Program – – → 1. blok – dotazy posluchačů k prezentaci z minulého semináře, poskytování informací o dítěti, informovaný souhlas.
Příspěvek na konferenci
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Průběh čerpání - Šablony pro SŠ/VOŠ I..
Klíčová témata projektu
Informační a poradenské centrum ZČU Letní škola pro uchazeče a studenty se speciálními vzdělávacími potřebami Adresa: Univerzitní 20, Plzeň UI.
Návrhy možných inkluzivních opatření pro MAP ORP Litvínov
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Informace k přednášce a semináři k předškolní pedagogice Jarní semestr 2016 Zora Syslová.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.
Žáci se speciálními vzdělávacími potřebami
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
ASISTENT PEDAGOGA V MALOTŘÍDNÍ ŠKOLE
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
PORADENSTVÍ A KONZULTACE KE SPOLEČNÉMU VZDĚLÁVÁNÍ V KAŽDÉM KRAJI
PORADENSTVÍ A KONZULTACE KE SPOLEČNÉMU VZDĚLÁVÁNÍ V KAŽDÉM KRAJI
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Vybrané cíle projektu KIPR
PORADENSTVÍ A KONZULTACE KE SPOLEČNÉMU VZDĚLÁVÁNÍ V KAŽDÉM KRAJI
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na Písecku II
Zkušenosti Gymnázia, Praha 5, Na Zatlance 11
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Strategické řízení a plánování
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Vzdělávací program pro širší vedení škol
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2019
Struktura pedagogiky.
Představení krajské zprávy z mapování stavu inkluzivního vzdělávání na SŠ a VOŠ
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 10. dubna 2018 I Liberec.
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Podpůrná opatření Mgr. Marika Kropíková.
Transkript prezentace:

Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi Projekt registrační číslo: CZ.02.3.61/0.0/0.0/16_020/0004015 je spolufinancován EU.

Poradenství a informační semináře v každém kraji Máte dotaz k inkluzi Poradenství a informační semináře v každém kraji Máte dotaz k inkluzi? Potřebujete konzultaci nebo radu? Obraťte se na Centrum podpory školám v oblasti společného vzdělávání. Fungují na všech krajských pracovištích Národního institutu pro další vzdělávání.

Centrum podpory školám v oblasti společného vzdělávání V našem kraji je Vám k dispozici krajská metodička: Mgr. Jana Ščerbová telefon: 723 154 998 mail: scerbova@nidv.cz Kontaktovat ji můžete telefonicky, e-mailem nebo si s ní v konzultačních hodinách domluvit osobní schůzku.

Krajští metodici zprostředkovávají poradenství v těchto oblastech: - legislativní dokumenty a systém podpůrných opatření - speciální a sociální pedagogika - spolupráce se školskými poradenskými zařízeními - vzdělávání dětí/žáků nadaných, s odlišným mateřským jazykem z odlišného kulturního prostředí nebo s odlišnými životními podmínkami - primární prevence rizikového chování - etopedie, psychopedie, vývojová psychologie a logopedie - komunikace a spolupráce s rodiči, klima školy - management školy a další

Zajímají Vás zkušenosti, doporučení či názory lidí z praxe Zajímají Vás zkušenosti, doporučení či názory lidí z praxe? Přijďte na některý z informačních seminářů ke společnému vzdělávání. Centra podpory je pořádají několikrát ročně a jsou zdarma.

www.inkluzevpraxi.cz Informační stránky pro pedagogy, rodiče a veřejnou správu. Naleznete zde kontakty na Centra podpory školám v oblasti společného vzdělávání, aktuální termíny informačních seminářů, přehledně uspořádané informace k legislativě a systému podpůrných opatření, rozhovory s odborníky nebo příklady dobré praxe. Podívat se můžete také na školy zapojené do projektu, které čerpají vzdělávací a profesní podporu. Pokud rádi sdílíte informace, přihlaste se do stejnojmenné facebookové skupiny. .

program pro školy školy s komplexní podporou získají - Kouče pro ředitele školy – 40 hodin podpory - Mentora pro 2 vybrané pedagogy – 25 hodin pro každého z nich - Služby odborných poradců přizpůsobené potřebám školy  např.   spolupráce se školním  psychologem, speciálním pedagogem apod. -   celkem 48 hodin podpory - Kurz pro vedení školy - celkem 40 hodin vzdělávání - Kurz základní přípravy a kurz rozšířené přípravy – celkem 64 hodin pro každého zapojeného pedagogického pracovníka Vyhodnocování inkluzivních podmínek a procesů ve škole.

program pro školy školy s vybranou podporou získají - Kurz pro vedení školy - celkem 40 hodin vzdělávání - Kurz základní přípravy a kurz rozšířené přípravy – celkem 64 hodin pro každého zapojeného pedagogického pracovníka Vyhodnocování inkluzivních podmínek a procesů ve škole.

Děkuji za pozornost