Neil Armstrong Vytvořila: Andrea Katič. Pilot bývalý americký pilot a astronaut. Je prvním člověkem, který vstoupil na povrch Měsíce. Narodil se 5. 8.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Měsíc a jeho vliv na Zemi
Advertisements

Vstup USA do války.
Johnny Cash.
Den Země – svátek planety
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Měsíc.
MĚSÍC.
MĚSÍC.
DRUŽICE ZEMĚ Mgr Iva Lulayová.
HISTORIE DOBÝVÁNÍ KOSMU
Přistání na Měsíci Luboš Balek.
VESMÍR A HVĚZDY.
František Křižík.
Měsíc Měsíc je jediná známá přirozená družice Země. Pohled ze Země
Rozmach vědy a techniky Kosmický výzkum
GIOVANNI GABRIELI. VE ZKRATCE  Narodil se v Benátkách v roce 1557 a zemřel v tomtéž městě 12. srpna 1612  Byl to významná italský skladatel a varhaník.
Autor: Mgr. Pavel Šavara
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Fyzika Ročník : 9. Téma.
Pavel Vlček ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_359
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Autor: Mgr. Pavel Šavara
Registrační číslo projektu
HISTORIE DOBÝVÁNÍ VESMÍRU
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Kosmonautika.
Měsíc a Slunce Pavel Janoušek – ZŠ náměstí Varnsdorf
Výzkum Vesmíru pozorování pouhým okem
Realizace – leden 2013 ZŠ KUJAVY 4., 5. ročník
Měsíc Autor: Mgr. Libor Sovadina Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ Název.
Autor: Mgr. Libor Sovadina
Registrační číslo projektu
ANTONÍN DVOŘÁK.
VY_32_INOVACE_3D.9.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Sedláková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
Jan Amos Komenský ( ) Cílem vzdělání a moudrosti je, aby člověk viděl před sebou jasnou cestu života, po ní opatrně vykračoval,
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Měsíc.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Přechod snímků automaticky Zapni zvuk hudba Billyho Vaughna Wonderland by night vytvořeno v PowerPoint 2007.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Mikuláš Francán.
Letsim letecký simulátor Analytická část Letsim 1.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: PhDr. Milan Simon NÁZEV:VY_32_INOVACE_ S 02 TEMA: Měsíc – přirozený satelit.
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY Autor:MGR. OLGA FILÍPKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_1246_M Ě SÍC Téma: Výklad – základní.
MĚSÍC Jiří Korec Kvarta 2006/07. O Měsíci…. Měsíc je jediným známým přirozeným satelitem Země Měsíc je jediným známým přirozeným satelitem Země Středová.
Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_99 Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
VSTUP SSA DO DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLKY ______________________________________________________.
Měsíc – přirozená družice Země Pohyby Měsíce: -Obíhá kolem Země ( doba oběhu je 28 dní) -Otáčí se kolem své osy ( doba jednoho otočení je 28 dní) -Obíhá.
VY_32_INOVACE_PR4.09     Autor: Tereza Zástřešková   Datum vytvoření: září 2012   Ročník: 4.   Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět   Vzdělávací obor:
MĚSÍC VY_32_INOVACE_XVII-C-12.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_01_PRVNI_SVETOVA_VALKA Název materiálu:První světová válka Předmět:Člověk a jeho světRočník: 5. Časová dotace:45 minutDatum.
ZEMĚPIS. VÝZKUM VESMÍRU první umělá družice Země - Sputnik 1.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název:
VY_32_INOVACE_16_32_MĚSÍCE PLANET
MĚSÍC.
Přistání člověka na Měsíci
Markéta Hanzalová Náprstková N20 Výpravy do vesmíru
ČÍSLO PROJEKTU: OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
VY_52_INOVACE_Z Šablona.
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_01_ZEMĚPIS
Vesmír → galaxie → sluneční soustava → Země
LIDÉ VE VESMÍRU Vypracovala: Dominika Lochmanová 6.C.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2 Název výstupu: Měsíc.
Měsíc Měsíc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Vesmírné závody.
Transkript prezentace:

Neil Armstrong Vytvořila: Andrea Katič

Pilot bývalý americký pilot a astronaut. Je prvním člověkem, který vstoupil na povrch Měsíce. Narodil se poblíž ve státě Ohio. Peníze si zprvu přivydělával jako poslíček lékárny. Od svých 14 let se bavil stavbou leteckých modelů. Později získal stipendium válečného námořnictva ke studiu stavby letadel. V roce 1950 byl poslán do Koreje, kde se zúčastnil 78 bojových misí. Dostal mnoho titulů

Astronaut Armstronga v roce 1962 vybrala NASA do druhé skupiny astronautů. V roce 1969 byl určen jako velitel mise Apollo 11, jejímž úkolem bylo přistát na Měsíci. Mise začala 16. července 1969 v 13:32 z Kennedyho vesmírného střediska. 21. července ve 2:56 vstoupil Armstrong jako první člověk na povrch Měsíce. „Je to malý krůček pro člověka, ale velký skok pro lidstvo.“

Spolu s ním vystoupil Buzz Aldrin, společně pak vztyčili americkou vlajku a plnili připravený program. Všichni tři astronauti se v pořádku vrátili zpět na Zemi 24. července 1969 a okamžitě si vysloužili celosvětové uznání. Museli ovšem napřed tři týdny prožít v karanténě. Má hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy. Zemřel ve věku 82 let

Zdroje: prvni-clovek-na-mesici.html prvni-clovek-na-mesici.html