Člověk Autor: Mgr. Iveta Váňová VY_32_INOVACE_17_Člověk-strava Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
bílkoviny maso čočka mléko hrách vejce
tuky maso vejce ořechy
cukry ovoce zelenina kukuřice brambory
vlákniny zelenina Celozrnné pečivo ovoce
vitamíny A: mrkev,rajčata,špenát B: maso,droždí,ořechy C: ovoce,zelenina,šípky,citrusové plody D: rybí tuk,máslo,mléko,vejce
Zdroje textů a obrázků 9 obrázky z galerie http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:FoodMeat.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:3_types_of_lentil.jpg http://nd01.jxs.cz/359/325/852e9d6f92_45960749_o2.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Lemon.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Tomato_je.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Fragaria_Fruit_Close-up.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Vegetables.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Fuji_apple.jpg http://piskoticek.blog.cz/1204/mleko-ci-snad-mlecna-voda
Vytvořeno jako DUM do předmětu prvouka na ZŠ a MŠ 17 Vytvořeno jako DUM do předmětu prvouka na ZŠ a MŠ 17.listopadu 1325, Mladá Boleslav pro třetí ročník základní školy. Materiál slouží k doplnění učiva o člověk-strava. Materiál doporučuji prezentovat pomocí interaktivní tabule. Materiál byl vytvořen a pilotován ve II. pololetí školního roku 2011/2012.