STÁTNÍ SYMBOLY ČESKÉ REPUBLIKY Poznáváme státní symboly

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Státní symboly České republiky
Advertisements

Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_08_Moravskoslezský.
C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oborů Technické lyceum,
LIDSKÉ RASY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
POČASÍ VY_32_INOVACE_5A_05 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a jeho svět Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny.
OSOBNÍ HYGIENA VY_32_INOVACE_5A_08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a jeho svět Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU : Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.4.00/
Kód DUM :VY_32_INOVACE_ICT_I/1.12 Škola: Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace Polenská 162 / 4, Dobronín Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Státní symboly České republiky
ŽIVÁ PŘÍRODA - opakování
ČISTOTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Sada 1 MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
zpracovaný v rámci projektu
REKLAMA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
VÁNOČNÍ REKLAMA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NOVOVĚK renesanční zámky v ČR
ZDRAVÉ ZUBY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Sada 3 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
Domácí zvířata VY_52_INOVACE_28
CZ.1.07/1.4.00/ číslo a název klíčové aktivity III/2
VY_32_Inovace_4.2.6 Naše vlast Člověk a jeho svět 3. ročník
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
HELENA ZMATLÍKOVÁ Životopis a díla
Žáci se seznamují se státními symboly a jejich významem.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
HOSPODÁŘSTVÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Název školy: Gymnázium, Roudnice nad Labem, Havlíčkova 175, příspěvková organizace Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
AUTOR: Lenka Šilhánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_77_ČESKÁ HYMNA
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZEMĚDĚLSTVÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Lidské hodnoty Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ – ZAJÍMAVÉ MÍSTO
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
POHÁDKY PRO DĚTI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
MULTIKULTURNÍ VÝCHOVA
MEZILIDSKÉ VZTAHY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá
Název školy: Základní škola Záboří nad Labem, okres Kutná Hora, příspěvková organizace Autor: Ivana Stará Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název materiálu:
VELKÁ KOTLINA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Ochrana lesa Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Má země Česká republika.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Hymna ČR Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo: 32.
Česká republika Mgr. Lenka Stará
STÁTNÍ SYMBOLY 1) 2) 3).
Česká republika - státní symboly
PAMĚTIHODNOSTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Projekt:. Pomoc škole a žákům, registrační číslo projektu CZ /1
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Pavouk Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_10_Pavouk.
Žák ví,jak přispět k ochraně přírody
Pohádky pro děti Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Český jazyk JOSEF KAJETÁN TYL.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
JIHOMORAVSKÝ KRAJ - ROZLOHA
Název školy: Základní škola Záboří nad Labem, okres Kutná Hora, příspěvková organizace Autor: Ivana Stará Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název materiálu:
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 číslo projektu
KVÍZ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_18_Kvíz.
Transkript prezentace:

STÁTNÍ SYMBOLY ČESKÉ REPUBLIKY Poznáváme státní symboly Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_16_STÁTNÍ SYMBOLY ČR Poznáváme státní symboly Mgr. Anna Klimešová

Anotace: Prezentace, ve které se žák seznamuje s našimi státními symboly, učí se státní hymnu „ Kde domov můj.“( jak se správně chovat) Na závěr nakreslí českou vlajku. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Ročník: 2 Druh učebního materiálu: prezentace Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání- první stupeň

Malý státní znak Velký státní znak Můžeme vidět na radnicích, školách, úřadech

VLAJKA ČESKÉ REPUBLIKY Má 3 barvy červená bílá modrá Vyvěšuje se při významných svátcích a událostech

ČESKÁ HYMNA – ,,Kde domov můj?,, Voda hučí po lučinách, bory šumí po skalinách, v sadě skví se jara květ, zemský ráj to na pohled. A to je ta krásná země, země česká, domov můj země česká,domov můj.

OTÁZKY Jak se jmenuje naše hymna? Jak se chovají lidé, když hraje hymna? Umíš správně nakreslit naši vlajku? Nakresli.

Bibliografické citace [cit. 2011–05-04]. Dostupné pod licencí  Creative Commons na WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Small_coat_of_arms_of_the_Czech_Republic.svg>. [cit. 2011–05-04]. Dostupné pod licencí  Creative Commons na WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Coat_of_arms_of_the_Czech_Republic.svg>. [cit. 2011–05-04]. Dostupné pod licencí  Creative Commons na WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Flag_of_the_Czech_Republic.svg>.