Představení programu kandidátky na děkana

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní projekt Úspěšný ředitel Model vzdělávání vedoucích pracovníků škol a školských zařízení.
Advertisements

PŘEDSTAVENÍ KANDIDÁTŮ NA REKTORA JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH 4. LEDNA 2016.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Česko-německý fond budoucnosti Jihlava, PhDr. Tomáš Jelínek, Ph.D. ředitel.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Nabízíme všem účastníkům projektu Posílení oborové zaměstnanosti absolventů Vytvoření poradenského servisu a aktivit pro stávající studenty, zájemce o.
Vítejte na Dni otevřených dveří Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity 18. ledna 2013.
Fakulta managementu a ekonomiky Ústav regionálního rozvoje, veřejné správy a práva Motto: Smart governance.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Prof. Ing. Vladimír Kučera, DrSc. Dr.h.c. Mám představu o rozvoji ČVUT. Vítám a zvážím vaše podněty.
Projekt: Cesta rozvoje středních škol v JmK CZ.1.07/1.3.10/ název operačního programu: OP VK číslo prioritní osy: 7.1 název prioritní osy: Počáteční.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů Lublaňská 57/5 | Praha 2 | | T | F | |
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Projekt práce s nadanými studenty Drahomíra Pavelková, Alena Kolčavová Zlín,
Vnější vztahy na FHS Lenka Drábková. Financování VVŠ 2012; Ukazatel K Kvalita a výkon Vědecký výkon fakulty VŠ (započítané body RIV; normovaný počet citací;
Jihočeská univerzita V Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra právních oborů, řízení a ekonomiky Kolegium děkana 2. června 2009.
Projekt „PURE COSMOS – Úloha veřejné správy při podpoře konkurenceschopnosti malých a středních podniků“
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Setkání zástupců 1. ročníků
Dokument KAP MSK - obsah
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Ing. Kateřina Lichtenberková
Česko-čínské obchodní a ekonomické vztahy
Návraty žen do práce očima zaměstnavatelů
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D.
Německý jazyk Gymnázium Jírovcova 8 Prezentace německého jazyka
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy Ústav románských studií
KATEDRA PREKLINICKÝCH OBORŮ
Hlavní město praha a integrace cizinců
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Společenská odpovědnost ve školství
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Inovační potenciál České republiky
Náměty pro činnost Národního fóra
Inspirace pro přípravu projektů do Operačního programu
Setkání zaměstnanců FHS
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Univerzitní město Olomouc
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Technologické inovační centrum
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Úvod do regionu Ing. Vlastimil Veselý.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
Máte zájem o více informací?
Propagace FZS TUL a jejich stávajících i nově akreditovaných oborů
Centralizované rozvojové projekty 2017
Gymnázium, Český Krumlov
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST
Schůzka fakultních provázejících učitelů a metodiků praxe Katedra primární pedagogiky PdF MU (Galerie RUV)
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Akční plán - plánované společné aktivity
Inovace VOV informace o projektu
Život bez střeva , Praha.
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Inovační strategie ČR a nástroje podpory MPO
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Ing. Alena Opletalová, Ph. D. , 9. 6
Transkript prezentace:

Představení programu kandidátky na děkana Zde je prostor pro vložení obrázku nebo obrázků v šedé barvě. doc. Dr. Ing. Dagmar Škodové Parmové 21. 11. 2018

1. Proč kandiduji. 2. Má strategie. 3. Co vyřešíme neodkladně. 4 1.Proč kandiduji? 2. Má strategie. 3. Co vyřešíme neodkladně. 4. Co mohu nabídnout.

Proč kandiduji?

Představení a relevantní zkušenosti Absolventka ZF JU a JKU v Linci (Export a mezinárodní marketing) Docentka EF JU (Ekonomika a management) Praxe a zaměstnání Docent EF JU, Katedra regionálního managementu Řízení služeb vyučuji i aplikuji v praxi (jak na pozici studijní či zahraniční proděkanky, tak i na pozici zahraniční prorektorky) – snažím se vždy o nestranný procesní přístup s důrazem na vysokou kvalitu a péči o jednotlivce i skupiny ve prospěch fakulty/univerzity Členka znalostní platformy Vysoké školy Evropského regionu Dunaj – Vltava Viceprezidentka Best Business Award Fora pro Českou republiku – členka jury pro udílení cen za udržitelné řízení podniku

Představení a relevantní zkušenosti Manažerské kompetence březen 2004 – prosinec 2006 proděkanka pro pedagogickou činnost Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích leden 2007 – prosinec 2007 proděkanka pro pedagogickou činnost Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích listopad 2009 – únor 2011 proděkanka pro zahraniční vztahy Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích prosinec 2013 – září 2015 vedoucí skupiny expertů na internacionalizaci vysokých škol ČR v rámci IPN KREDO březen 2011 – březen 2016 prorektorka pro zahraniční vztahy Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Členství v odborných institucích Představení a relevantní zkušenosti Členství v odborných institucích Členka vědecké rady Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích (2004-2016) Členka vědecké rady Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích (2015 – dosud) Členka vědecké rady Fakulty evropských studií a regionálního rozvoje SPU v Nitře (2011 – 2015)  Členka vědecké rady Fakulty managementu VŠE v Praze (2016 – dosud) Členka České společnosti ekonomické Členka Rakouské společnosti agrární ekonomie (Österreichische Gesellschaft der Agrarökonomie) Členka Společnosti vědeckých expertů v cestovním ruchu Členka ediční rady časopisu DETUROPE „Central European Journal on Regional Development and Tourism“ Členka ediční rady časopisu „Journal of Economics and Working Capital“

Má strategie Vzdělávání Věda a výzkum Kontakty k odborné veřejnosti Třetí role univerzity – kontakty s veřejností Internacionalizace - kontakty se zahraničím

Vzdělávání Má strategie v oblasti Péče o kvalitní výuku a kolegiální vztahy mezi učiteli a studenty (dostat se z pozice nejhůře hodnocené fakulty v SHV); Prospěchová stipendia pomáhají studentům i učitelům; Motivace zapojit studenty do dění na fakultě (pořádání akcí, pravidelné kapitoly rozpočtu pro studentské akce…); Diskusní fóra (mezikatedrová, studenti a učitelé, „ptejte se děkana“…); Péče o absolventy – „refresh kurzy v oboru“, akce a eventy, pěstování vztahů k Alma Mater; Struktura programů, jak vyplynulo z vývoje v průběhu roku 2018, je vhodná; nutno doplnit o mezifakultní programy: např. typu Učitelství odborných předmětů – pro ekonomické obory (s PF JU), Ekonomická informatika (s PřF) a další; Zkvalitnění procesů – automatizace a zjednodušení některých agend (např. žádosti přes STAG); Nábor studentů probíhá celoročně - aktivizační setkávání „Studentem na nečisto“, soutěže orientované na fakultní školy i další školy v regionu.

Věda a výzkum Má strategie v oblasti Motivace (nastavit motivační prostředí pro efektivní publikační a grantové aktivity – motivace autorů i domovských kateder); Financování přes IGS (podpůrné činnosti pro publikování a projektování, nepodporovat osobní náklady); Dát opět dobré jméno konferencím – motivovat publikacemi v Scopusových a WoSovských časopisech, zvát významné profesory; Posílení projektové činnosti (např. tvorba centra excelence pro celou fakultu – projekt aplikace principů cirkulární ekonomiky ve Vodňanech) – aplikovaný výzkum; Obnovit fóra pro setkávání se s předními podnikateli; Zajistit dobré zázemí pro přípravu a administrativu projektů; Využít časopisu DETUROPE, resuscitovat či transformovat Acta.

Kontakty s odbornou veřejnosti Má strategie v oblasti Kontakty s odbornou veřejnosti Projekty přes Hospodářskou komoru, MMR, MPO, MZV, MZe… (spolupráce je vázána na aktivní přístup EF, jednotlivců i týmů); Přeshraniční spolupráce – Evropský region Dunaj Vltava (Zapojení do projektování a tvorby koncepcí); Partnerské firmy a konzultace potřeb trhu práce (již 4 roky zasedám jako host „tripartity“ na kraji); Soutěže sponzorované firmami v regionu na konkrétní témata, bývala „Scharingerova cena“ pro nejlepší diplomové práce v oblasti bankovnictví a pojišťovnictví; Otevřít se městu, regionu – spolupráce na koncepcích a studiích – z pozice zastupitele mohu zprostředkovávat informace o potřebách města a regionu; EF je Znalecký ústav; ČSE a zvaní významných osobností na odborné přednášky a diskusní setkání.

Třetí role univerzity (fakulty) Má strategie v oblasti Třetí role univerzity (fakulty) Odborné semináře; Školení pro ministerstva, akreditované kurzy a autorizované zkoušky; Dětská univerzita; Univerzita třetího věku; Den s fakultou; Více fakultních škol včetně gymnázií; EF pro město – město pro EF (win-win).

Internacionalizace - spolupráce Má strategie v oblasti Internacionalizace - spolupráce Univerzita Jana Keplera v Linci a Univerzita v Pasově jsou nám nejbližší a jsou na velmi vysoké úrovni, spolupráce s nimi je pro nás prioritní; Joint degree (stávající REPM i nové); Cílené letní školy a další formy kooperace s partnerskými univerzitami (v USA, v Austrálii…); Nábor zahraničních studentů; „Internacionalizace doma“ (výuka předmětů v AJ); Doktorské studium propojené se školami v zahraničí; Společné publikace, pořádání konferencí, symposií, projektů…; Best Business Award Forum – Fórum pro udržitelné řízení podniku – motto: „Učíme se od nejlepších“ – 20 let tvorby sítě v Evropském regionu Dunaj Vltava.

Co vyřešíme neodkladně Co opravdu hoří? AKREDITACE – máme na ni rok (2020!) zachránit magisterské; zachovat doktorské studium; usilovat o institucionální akreditaci ve všech stupních. FINANCE – zrevidovat strukturu rozpočtu a posílit příjmovou stránku. KULTURA a KLIMA měřit každému stejným metrem; nebát se konstruktivně kritizovat; chodit do práce rád a pracovat pro fakultu.

Kam budeme dlouhodobě směřovat Vize Být fakultou prospěšnou městu i regionu. Být vyhledávanou přátelskou fakultou, která patří mezi nejlepší v České republice. Být konkurenceschopnou fakultou v evropském i světovém měřítku.

Co mohu nabídnout Studentům Zaměstnancům Zapojení se do dění na fakultě Prospěchová stipendia Diskusní fóra Možnost zahraničních stáží Zaměstnancům Motivačně orientované finanční ohodnocení Spolupráce s mezinárodně uznávanými institucemi Kvalitní a příjemné pracovní prostředí

Děkuji za pozornost