Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Gymnázium, Český Krumlov

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Gymnázium, Český Krumlov"— Transkript prezentace:

1 Gymnázium, Český Krumlov
Stránky školy : Gymnázium, Český Krumlov Adresa: Gymnázium, Český Krumlov,  Chvalšinská 112, Český Krumlov  Ředitelka: Bůžková Hana Zřizovatel: (Státní) Dni otevřených dveří na Gymnáziu Český Krumlov (pátek 6. ledna 2017, 14:00 – 18:00 hodin)

2 Gymnázium, Český Krumlov
Škola Areál školy

3 Gymnázium Český Krumlov spolupracuje s
Autoškolou Benasi: Díky které si muže každý žák udělat řidičák (18 let), pokud se nejedná o menší motorová vozidla. Cena na (např. na os. Auto je ,- Kč)

4 Důvody, proč zvolit ke studiu Gymnázium Český Krumlov
• Důraz na kvalitní výuku min. 2 cizích jazyků (Aj, NJ, ŠPJ, FRJ, RJ) • Možnost výuky až 4 cizích jazyků ve skupinách. • Příprava na mezinárodní jazykové zkoušky. • Široké zázemí přírodovědných a technických předmětů. • Široká nabídka volitelných a nepovinných předmětů. • Výměnné studijní pobyty (Německo, Rakousko, Francie, Norsko, Slovinsko, Řecko, Itálie…) • Účast v mnoha národních i mezinárodních projektech. • (100 % úspěšnost ve státních maturitních zkouškách.) • Vysoká úspěšnost v přijímacím řízení na vysoké školy. • Špičkově vybavené odborné učebny a laboratoře, studovna. Domov mládeže, školní jídelna, posilovna,…

5 Přijímací řízení Gymnázium Český Krumlov
Školní rok 2017/2018 Počty přijímaných uchazečů : • Obor K/41 Gymnázium čtyřleté max. 30 žáků • Obor K/61 Gymnázium šestileté max. 30 žáků • Obor K/81 Gymnázium osmileté max. 30 žáků

6 Rozvrh hodin Rozvrh se může měnit podle třídy a roku. TV NJ Fy Aj MA
7:05 - 7:50 1 7:55 - 8:40 2 8:45 - 9:30 3 9: :30 4 10: :20 5 11: :15 6 12: :05 7 13: :55 8 14: :45 9 14: :35 Po TV NJ Fy Aj MA VV Út Bio GEO Ch HV St ČJ IVT ZSV Čt AJ BICV

7 Zakončení studia Studenti mají možnost si vybrat jiné předměty na zkoušky (např. Německý jazyk,Fyzika,Dějepis,atd.) Budou však zkoušení ústní formou. Závěrečná práce (seminární práce) jsou dělané k zakončení studia a jsou připsány do Maturitního vysvědčení.

8 Co potom ? Po dokončení studia je tu možnost jít na vysokou školu mnoho druhů (např.: Ekonomie a management,Právo a veřejná správa,Učitelství a sport,Jazyky a mezinárodní studia,atd.) Do Ekonomie patří např. vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Tyto příklady se však dělí na více příkladů(např.: Ekonomie a management se dělí na: Bankovnictví, Cestovní ruch, Marketing, Management,atd.) záleží pouze na výběru škol.

9 Náklady Informace k platbám za stravné a ubytování v DM(Domov Mládeže): Pro úhradu snídaní, svačin, obědů a večeří jednoho žáka doporučujeme inkasní limit ve výši 1.700,- Kč. /Bez oběda: 1.100,- Kč. Pro úhradu ubytování v DM je inkasní limit ve výši ,-Kč. Celkem: 3100,- Kč / (bez)oběda 2500,- Kč Měsíčně. Informace k platbám za stravné: Pro úhradu obědů jednoho žáka doporučujeme inkasní limit ve výši 600,- Kč cena oběda: žák do 15 let 23,- Kč / žák nad let 25,- Kč. (Oběd ve škole)

10 Srovnání Gymnázií v Jihočeském kraji

11 V Jihočeském kraji se nachází přes 23 Gymnázií z toho:
(Biskupské Gymnázium J. N. Neumanna) je nejlépe hodnocené Gymnázium v Jihočeském kraji. Nejbližší Gymnázium je (Gymnázium, Český Krumlov), díky tomu je tu možnost dojíždění z Lipna nad Vltavou a z Loučovic. (Na Gymnázium Český Krumlov není potřeba mít žádné Fyzické a psychické předpoklady.)

12 Zdroje : https://www.gymck.cz https://www.vysokeskoly.cz


Stáhnout ppt "Gymnázium, Český Krumlov"

Podobné prezentace


Reklamy Google