Cộng Hoà Xã Hội Chủ Nghĩa Việt Nam

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vietnamská socialistická republika
Advertisements

Vypracoval: Jaromír Tlustoš
VIETNAM Originální název: Cong Hoa Xa Hoi Chu Nghia Viet Nam
Asie orientace na mapě VY_32_INOVACE_Ze z 2
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_007_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_05_Švýcarsko Téma:
WORLD MUSIC: PORTUGALSKO KATKA JEŽKOVÁ TERCIE. ZÁKLADNÍ INFORMACE OFICIÁLNÍ NÁZEV: Portugalská republika HLAVNÍ MĚSTO: Lisabon POČET OBYVATEL:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena BRAZÍLIE A ARGENTINA Vodopády Iguazu na hranici Brazílie a Argentiny.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Česká republika a její sousedé N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2.
JAZYKY. Základní prostředek dorozumívání mezi lidmi. Co to je jazyk ? Zdokonalováním mnoha generacemi uživatelů velmi rozrůznil a stal se jedním z hledisek.
Obyvatelstvo ,51 mil. ob. 131 ob./km 2 pokles počtu ob.- pol. 90. let 20. stol od r kladný přirozený přírůstek.
VY_32_INOVACE_Fi_II_03 Název Jihovýchodní Asie Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Asijské Rusko, Dálný Východ Sibiř. Poloha Území v Rusku Přímořská oblast Ležící mezi Uralem a Verchojanským pohořím. Sibiř zaujímá většinu rozlohy Ruské.
O jakou zemi se jedná?. Vietnam Obsah Geografická poloha Obecné informace Historie Francouzská Indočína Válka v Indočíně 1946.
Hody, hody doprovody TRADICE. Ve kterém ročním období jsou Velikonoce. 2 Léto Zima Podzim Jaro.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Asie- Čína Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_01_NJ Téma: My a naši sousedé Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.3 Spolková republika Německo Téma: Česká republika jako součást.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_11_Z8_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Norsko Základní škola Libina, příspěvková organizace,
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_03_03B_USA Téma: Zeměpis Ameriky a Asie.
Znaky národa národ území kultura sounáležitost jazyk historie.
P OLOHA Č ESKÉ REPUBLIKY Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s polohou ČR a jejími sousedy.
DÁNSKO A ISLAND Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Autor: Mgr. Irena Rutarová
Základní údaje Název – Česká republika, Česko (spor)
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Hrozby a příležitosti pro vzdělávání v pražském prstenci
Česká republika Obyvatelstvo
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Portugalsko Viana do Castelo
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_26_JIHOVÝCHODNÍ ASIE
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Foto zdroj: SHENZHEN Foto zdroj:
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_19_ZEMĚPIS
VY_32_INOVACE_01_Peru ZŠ A MŠ JILEMNICE
VY_32_INOVACE_ ZEMĚPIS 9.ROČNÍK ČESKÁ REPUBLIKA - ÚVOD
SLOVENSKO. SLOVENSKO POLOHA V RÁMCI EVROPY1 SLOVENSKO hlavní město Bratislava rozloha cca km2 počet obyvatel cca náboženství římští.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Dalimilova kronika Jak se píše kronika? Fakta X mýty?
Základní údaje Název – Česká republika, Česko (spor)
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_18_VLASTIVĚDA
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
ZEMĚPIS - SVĚT Regiony Asie 3
Demografická situace ČR
HODINY - poznej stejný čas, velikost
Autor: Andrea Kolářová
Česká republika jako součást Evropy
Anotace Žák se seznámí s problematikou národa, národnostních menšin a vztahu majority a minorit Autor Mgr. Petr Stonawski Jazyk Čeština Očekávaný výstup.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Česká republika jako součást Evropy
Naše vlast Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se státními symboly ČR, s polohou ČR v rámci Evropy a s našimi nejbližšími.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Severní Amerika – Kanada 1
Základní škola, Hradec Králové
Česká republika.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Poznatky ze života zvířat
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
POLOHA VE STŘĚDNÍ EVROPĚ
Základní škola, Hradec Králové
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Transkript prezentace:

Cộng Hoà Xã Hội Chủ Nghĩa Việt Nam VIETNAM Cộng Hoà Xã Hội Chủ Nghĩa Việt Nam

VIETNAMSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA (VSR) Poloha: východ poloostrova Zadní Indie Rozloha: 330 591 km2 Populace: 83,5 milionů obyvatel Sousedé: Kambodža, Laos, Čína Hlavní město: Hanoj (3,5 mil. obyvatel) Jazyk: oficiální je vietnamština (kinh), dále řada lokálních dialektů (54 etnických skupin)

Vietnamština

Jídlo

Ao Dai

Lunární Nový Rok

Vzdělání

Vietnamci v Čechách Cca 61 000 (údaj roku 2012 – což tvoří 14% cizinců v Čechách) 2 vlny: 90. léta 20. století Po roce 2000

Rozdíly mezi Vietnamci a Čechy https://www.youtube.com/watch?v=OcuR0Z3ty3A https://www.youtube.com/watch?v=Ps3lbLvTec4&t=40s Do Thu Trang Stream https://www.stream.cz/cizinci-v-cesku/10020202-co-delaji-vietnamci-v-cesku- kdyz-zrovna-neprodavaji-ve-vecerce

Banánové děti Název označuje druhou generaci Vietnamců žijící v České republice. Označení jejich identity, která je ovlivněná jak asijským vzhledem (zvenku žlutí), tak i jejich osobností, která je značně ovlivněna evropským prostředím (zevnitř bílí) https://www.youtube.com/watch?v=-eA-C9ocKf4 (mat goc)