LINEAR LAYOUT – orientation DEMO

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 2.0 (První prezentace)
Advertisements

Makra v Excelu.
Technologie pro publikování na webu 1
PowerPoint Založení nového souboru .pptx Tlačítko Office, Nový
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
MS Windows.
Chcete svým známým ukázat fotky z poslední dovolené? Aplikace PowerPoint Vám umožní vytvořit fotoalbum s vybranými snímky.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Přednáška č. 4 seznamy seznamy tabulky tabulky jejich sémantika jejich sémantika Ing. Martin Adámek Katedra informačních.
Jak vytvořit složku. Menu Pokud chceme vytvořit složku, máme 2 způsoby. První způsob : Druhý způsob : Krok 1 Krok 2 Krok 3.
Obrázek v prostředí MS-WORD
možnosti: -spustit prezentaci na interaktivní tabuli -na centrálním PC -pracovat ve dvojicích - / jeden PC jako náhled a druhý na aktivní činnost/
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: červen.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Grafická úprava prezentace Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Lupa Tlačítko Lupa umožňuje zvětšit část obrázku. Klepněte na tlačítko Lupa a vyberte úroveň přiblížení pod panelem nástrojů. V obrázku se lze pohybovat.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba tabulek Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
DHTML Jan Felger. Kapitola 0: Základní tagy Základy HTML © Jan Felger 2005 Úvod Tato prezentace zobrazuje pouze zcela základní minimum znalostí, které.
Moderní učitel.
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Práce s řadami. Krok 1:Vytvořte vlastní řadu n V menu Nástroje klikněte na možnosti, otevře se dialogové okno možnosti. n Vyberte složku seznamy a pak.
Budu vás provázet jak vytvořit zástupce na ploše a ve složce. Doufám že vás tento program bude bavit. NÁVOD.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.4 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor – záhlaví, zápatí Typ: DUM -
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.11 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. HTML - odkazy, obrázky Typ: DUM - kombinovaný.
INFORMATIKA 9. ročník.
Výpočty tiskových sestav Průvodce problematikou tiskových sestav.
HTML – TABULKY. - uzavírá celou strukturu tabulky atributy tabulky:  align - obtékání tabulky ostatním textem – right, left, center  cellpadding – vnitřní.
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
INFORMATIKA 7 Odstavec V. III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.06/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ CSS pozicování.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Použití dotazu jako zdroje dat pro sestavu Win Base 602 Lenka Šmardová, 4. Y2.
VY_32_INOVACE_GR_789 CD- OBAL. Zadání: vytvořte obal na CD použijte 5 fotografií (každou v samostatné vrstvě) vložené obrázky upravte pomocí nástrojů.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_033.ICT.34 Tvorba webových stránek – MS Visual Studio.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_029.ICT.34 Tvorba webových stránek – fotogalerie ZPS.
Základy úpravy digitální fotografie Seznámení s program Zoner PhotoStudio.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Informatika – Úvod do MS Powerpoint. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Intents – Interní Intent demo
Jaroslav Kudr pro OATGM
PRVNÍ Projekt, struktura projektu
Tvorba webových stránek - tabulka
Jaroslav Kudr pro OATGM
Vytvořil Jaroslav Kudr pro OATGM
Metody OnResume a OnPause
Jaroslav Kudr pro OATGM
RadioGroup, RadioButton DEMo
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Jaroslav Kudr pro OATGM
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Jitka Nacházelová, DiS. Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_INFORMATIKA_OKNA.
Vytvořil Jaroslav Kudr pro OATGM
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
Jaroslav Kudr pro OATGM
Jaroslav Kudr pro OATGM
Oncreate, SaveInstancestate - demo
Resources-multijazykové prostředí
Shrnutí lifecycle metody demo
Rozložení nadpisu Podnadpis.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Jaroslav Kudr pro OATGM
Rozložení obrázku s titulkem
Resources (úvod, demo vložení obrázku do aktivity)
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
Jaroslav Kudr pro OATGM
Tvorba webových stránek na google – Sites (6.)
Tvorba webových stránek
Layout v Xamarin.Forms Polohovací prvky
Transkript prezentace:

LINEAR LAYOUT – orientation DEMO Vytvořil Jaroslav Kudr pro OATGM

CÍL Cílem této ukázkové prezentace je pochopit tvorbu základního rozložení ovládacích prvků aplikace. Ukázat možnost vkládat prvky vedle sebe a pod sebe. Ukázat možnost vložení layoutu do layoutu a vytvořit tak různé kombinace rozložení prvků.

Okno se stromem ovládacích prvků DEMO 1 – STEP 1 Vytvořte nový projekt s názvem: Layout_demo_1 Ve složce projektu(solution) klikněte na Resources/Layout/Main.axml Na plochu zařízení vložte tři tlačítka tak jako na obrázku. Ctrl+W+U Okno se stromem ovládacích prvků

DEMO 1 – step 2 Přepněte se z okna designer do okna source „horizontal“ DEMO 1 – step 2 Přepněte se z okna designer do okna source Změňte nastavení property „orientation“ na „horizontal“ Podívejte se k jaké změně rozložení ovládacích prvků došlo

DEMO 1 – step 3 Ke každému tlačítku přidejte řádek kódu jako na obrázku

Atribut weight bude konkrétně probrán později Atribut weight bude konkrétně probrán později. V uvedeném příkladu doplnění váhy u každého tlačítka znamená, že chceme, aby tlačítka zabírali stejnou část šíře obrazovky.

Závěr DEMO 1 Atribut „orientation“ u lineárního Layoutu znamená Zda prvky budou řazeny pod sebe – vertical Nebo vedle sebe - horizontal

DEMO 2 – STEP 1 vertical horizontal vertical horizontal Použitím znalostí z prvního příkladu se pokuste vytvořit rozložení prvků na obrazovce tak jak je uvedeno na obrázku. Pozn.: Šířka všech prvků bude „match_parent“! Využijte možnost vkládat Layout do jiného Layoutu K dosažení výsledku použijte pouze LinearLayout ! Každý z Layoutů bude zabírat 1/3 obrazovky. Každé z tlačítek bude zabírat stejnou část plochy jako ostatní tlačítka ve stejném layoutu. horizontal vertical horizontal

Orientation – horizontal/vertical Width, height – match_parent DEMO 2 - ZÁVĚR Víte co znamenají následující atributy a jejich hodnoty ? Orientation – horizontal/vertical Width, height – match_parent Layout_weight Umíte je použít ? Umíte se pohybovat ve stromu ovládacích prvků pomocí Document Outline ? Řešení UI v úkolu naleznete v souboru „Layout_1_demo.xml“

Následuje kapitola týkající se nastavení šířky a výšky ovládacích prvků tzn. atributů width/height a jejich speciálních hodnot match_parent/wrap_content