Příprava dotačního programu „Program na podporu stáží žáků a studentů ve firmách“ 16. 2. 2017.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání v České republice Konference ke kvalitě a uznávání neformálního vzdělávání 12. prosince 2007 Bratislava.
Advertisements

Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Výsledky přijímacích zkoušek ve školním roce 2010/2011 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu SETKÁNÍ S VÝCHOVNÝMI PORADCI STŘEDNÍCH ŠKOL Oddělení správy škol Odboru školství, mládeže a sportu.
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ Uherský Brod, PaedDr. Petr Navrátil.
Tomáš Doseděl, Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Západočeská univerzita v Plzni Partner pro SOČ v Plzeňském kraji? Irena Vlachynská, Karel Jedlička Seminář pro autory SOČ, , Plzeň.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ Uherský Brod, PaedDr. Petr Navrátil.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Připravované grantové programy Fondu Vysočiny pro rok 2008 Garant odbor životního prostředí Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Lednice,  vzdělávání dospělých je velmi důležité (je mu však věnována menší pozornost než v zahraničí)  nabídka je dostatečná, kvalita je.
Upřednostňujete vlastní podnikání? Ing. Petr Mareš Trh pracovních příležitostí 2011 pro studenty AF Mendelu v Brně 20. dubna 2011.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
PŘISPÍVÁME K ROZŠÍŘENÍ NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, PODPORUJEME UZNÁVÁNÍ JEHO VÝSLEDKŮ CELOSTÁTNÍ SEMINÁŘ CELOŽIVOTNÍ UČENÍ – KROMĚŘÍŽ 2010 KROMĚŘÍŽ 12.
ECVET pro TRAWI Hana Slámová ECVET expert. Výsledky analýzy p ř ihlášených materiál ů KA1 Ze 147 úspěšných přihlášek 63 deklarovalo ECVET 42,8 procent.
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
Možnosti seberealizace v odborných soutěžích Patrik Čermák.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MAGISTRÁT HL. M. PRAHY, MARIÁNSKÉ NÁM. 2, PRAHA 1 7. PROSINCE 2015 EVROPSKÝ.
IPS Informační a poradenské středisko pro volbu povolání a změnu zaměstnání Ing. Ivana Šatrová.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V OP ZAMĚSTNANOST Mgr. Svatava Škantová vedoucí oddělení projektů sociálního podnikání 18. srpna 2015, Olomouc.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
ROZVOJ NÁRODNÍ SOUSTAVY KVALIFIKACÍ Národní konference 18.dubna 2007.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji Bc. Pavel Šoltys, DiS
Cesta k uplatnění na trhu práce
Finanční nástroje v podpoře energetické účinnosti
Západočeská univerzita v Plzni
Individuální projekt OP VVV
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Přehled preferenčních kritérií
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
Animace škol (šablony)
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE 7. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU
AOPK ČR – Regionální pracoviště Správa CHKO Slavkovský les
Západočeská univerzita v Plzni
Operační program životní prostředí
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO VOLBU POVOLÁNÍ
Statutární město Ostrava
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Škola PRO firmu firma PRO školu Zlín, 4. října 2018
ŠKOLSTVÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI
Středoškolské vzdělávání ve Zlínském kraji s vazbou na pracovní trh
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Dotační příležitosti pro obce JMK
Cesta k uplatnění na trhu práce
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
3. výzva „kotlíkových dotací“
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
3. výzva „kotlíkových dotací“
Transkript prezentace:

Příprava dotačního programu „Program na podporu stáží žáků a studentů ve firmách“ 16. 2. 2017

Základní parametry dotačního programu Cíl programu: lepší uplatnitelnost žáků SŠ a studentů VŠ na trhu práce po ukončení studia podpora stáží žáků a studentů technických a přírodovědných oborů a omezeně humanitních oborů (jazykověda, překladatelství a tlumočnictví) Cílová skupina: žáci SŠ (2. a 3. ročníky) studenti VŠ (1. - 3. ročník Bc., 1. ročník Mgr. studia) Oprávněný příjemce: malé a střední podniky se sídlem nebo provozovnou v MSK

Podporované obory Ekologie a ochrana životního prostředí Hornictví, hornická geologie, hutnictví, slévárenství Strojírenství Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika Technická chemie a chemie silikátů Potravinářství a potravinářská chemie Textilní výroba a oděvnictví Kožedělná a obuvnická výroba, zpracování plastů Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů Polygrafie, zpracování filmu a fotografie Stavebnictví, geodézie, kartografie, geografie Doprava a spoje Speciální a interdisciplinární technické obory Zemědělství a lesnictví Jazykověda, překladatelství, tlumočnictví

Parametry stáže Doba realizace: 1. 9. 2017 – 31. 12. 2018 Délka stáže: 2 – 12 měsíců (úvazek pro studenta 40 – 80 hod./měs.) Podmínky stáže: v sídle žadatele 1 žadatel max. 3 studenty v souladu s učebním oborem studenta uzavření DPP či DPČ pro studenta i mentora možná výměna studenta v průběhu stáže zpráva mentora – zhodnocení stáže

Uznatelné náklady Alokace programu: 3 mil. Kč (neinvestice) mzdové náklady mentora (max. 5.000,- Kč/měsíčně) mzdové náklady žáka/studenta (max. 110,- Kč/hod) zákonné odvody na ZP a SP ostatní náklady (př. vstupní lékařská prohlídka, ochranné pracovní pomůcky aj. - omezeně Max. výše dotace je 300 tis./1 žadatele a poskytovatel se podílí max. 70% na celkových uznatelných nákladů projektu.

Děkuji za pozornost. Ing. Veronika Mazurová oddělení regionální rozvoje mail: veronika.mazurova@msk.cz tel: 595 622 523