Pravidla chování v CHKO, národních parcích a přírodních rezervacích

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Advertisements

Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_11_Test.
Škola: Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jana Gawronová Člověk a jeho svět - 5. ročník.
LIDSKÉ RASY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Zvláště chráněná území ČR Číslo: EU DUM 6_15 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová.
Název školy:ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:Mgr. Dagmar Šaflová Název:VY_32_INOVACE_PR Téma:Učíme se dopraní značky Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
ŽIVÁ PŘÍRODA - opakování
RENESANCE STOLETÍ Mgr. Iveta Vališková
ČISTOTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
VY_52_INOVACE_34_ Dopravní značky
REKLAMA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
VÁNOČNÍ REKLAMA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
NOVOVĚK renesanční zámky v ČR
DOPRAVNÍ VÝCHOVA - cyklista
Označení materiálu:VY_32_INOVACE_10_Kocůrková
ZDRAVÉ ZUBY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
VY_32_INOVACE_41_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Stopy zvířat Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Společenstva polí Živočichové
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
HELENA ZMATLÍKOVÁ Životopis a díla
VY_52_INOVACE_13_Zvířata v zimě
Antonín Dvořák Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
HOSPODÁŘSTVÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Malá Morávka a Karlov pod Pradědem
Služby banky-spořící účet
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Ochrana přírody v okolí Nesovic
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
ZAJÍMAVÉ WEBOVÉ STRÁNKY
TÉMA: Národní parky a chráněné krajinné oblasti
ZEMĚDĚLSTVÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Ekologie a ochrana přírody
Lidské hodnoty Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ – ZAJÍMAVÉ MÍSTO
POHÁDKY PRO DĚTI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
MULTIKULTURNÍ VÝCHOVA
MEZILIDSKÉ VZTAHY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
ZŠ Brána Nová Paka, Přírodopis 6. – 9. třída
VELKÁ KOTLINA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Měření elektrického proudu
Ochrana lesa Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
JARO U NÁS VY _32 _ INOVACE _01
TÉMA: Výrobky a přírodniny
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Světové strany
VY_52_INOVACE_ 11_ROZMANITOST PŘÍRODY ZŠ Zbytiny, okres Prachatice
Opakování rostliny Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Chráníme přírodu Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hulejová VY_32_INOVACE_19_CHRÁNÍME PŘÍRODU_HULEJOVÁ Člověk a jeho.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
PAMĚTIHODNOSTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Pavouk Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_10_Pavouk.
Žák ví,jak přispět k ochraně přírody
STÁTNÍ SYMBOLY ČESKÉ REPUBLIKY Poznáváme státní symboly
Název školy: Gymnázium, Roudnice nad Labem, Havlíčkova 175, příspěvková organizace Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Živá příroda Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ - ROZLOHA
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Odkrývačka rostliny Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VY_32_INOVACE_22 Člověk a jeho svět, Prvouka – BESIP I ročník
KVÍZ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_18_Kvíz.
Transkript prezentace:

Pravidla chování v CHKO, národních parcích a přírodních rezervacích Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_07_Pravidla chování v CHKO,NP a přírodních rezervacích. Seznámení se s pravidly chování. Mgr. Iva Hanáková

Anotace: Pravidla slušného chování v CHKO, NP a přírodních rezervacích. Co je zakázáno a co dovoleno. Ročník: 2. – 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Předmět: Prvouka, Vlastivěda

Jak se chováme v CHKO, národních parcích a přírodních rezervacích? Zamyslete se a řekněte, jak se podle vás chováme na místech uvedených výše.

A jak to tedy je? Informace se můžete dozvědět v zákoně 114/1992 Sb. České národní rady ze dne 19. února 1992 o ochraně krajiny a přírody.

ZÁKAZ rušit klid a ticho poškozovat skály, stromy vyrýváním nebo psaním nápisům, házením a svalováním kamenů trhat rostliny, vyzvedávat semenáčky a sazenice rostlin a odchytávat volně žijící živočichy odhazovat odpadky vstupovat mimo vyznačené turistické stezky poškozovat informační tabule, značení, lavečky, schody a ostatní vybavení prohlídkových okruhů kouřit v lese, rozdělávat oheň, tábořit jezdit na kolech nebo na koních mimo vyznačené trasy a stezky k tomu určené vjezdu motorových vozidel, mytí vozidel nebo výměna motorových olejů

Bibliografické citace Microsoft - http://office.microsoft.com