Podpora pedagogické praxe u předmětů odborné praxe studentů FZS TUL

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Advertisements

„Malá novela“ zákona č. 95/2004 Sb
„Malá novela“ zákona č. 96/2004 Sb
Mentor klinické praxe ošetřovatelství a porodní asistence
IS na podporu Projektu vzdělávání zdravotníků - prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí Ing. Michal Opat.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Význam odborné praxe v rámci vysokoškolského profesního vzdělávání
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
ošetřovatelství a porodní asistence
Metodický a supervizní seminář k praxi I.
Vzdělávání nelékařských zdravotnických pracovníků ve FN Ostrava
Zákonné podmínky pro výkon povolání nelékařů
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Fakulta zdravotnických studií
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
Kvalita ve vzdělávání - kvalita VŠ. Co je to kvalita? Kvalitou (vzdělávacích procesů, vzdělávacích institucí, vzdělávací soustavy se rozumí žádoucí (optimální)
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Rozvoj inovace a integrace studijních programů a oborů pro učitele a pracovníky ve školství Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Česká koncepce oboru ošetřovatelství.  Vychází z: - Koncepce ošetřovatelství České republiky z roku 1998, - respektuje doporučení: Organizace spojených.
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
Stabilizace sektoru vyššího odborného vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a dalšího vzdělávání.
Harmonizace studia na VOŠ aVŠ Výzva na jednotný vzdělávací systém Valérie Tóthová.
Cesta k uplatnění na trhu práce
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Fakulta zdravotnických studií
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Fakulta zdravotnických studií
Institut zdravotnických studií Ústav ošetřovatelství
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ
Ústav zdravotnických věd
KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Zkušenosti a poznatky o praxích a výuce ve zdravotnických oborech Zdeněk Hon
Studijní program Ošetřovatelství
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Rozvoj vzdělávání na Slezské univerzitě v Opavě CZ /0. 0/0
Prioritní cíl: Zajišťování kvality
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Institucionální rozvojový plán TUL 2017
Užití UV kamery pro průmyslové a medicínské aplikace
„Inovace a propojení výuky stavebních materiálů a hmot “
IP Alena Kopáčková (DFP)
Podpora supervizorů a lektorů zajišťující odbornou praxi studentů FZS TUL ve zdravotnických zařízeních Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 2: Diverzifikace.
Inovace oboru Regenerace a výživa ve sportu
Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 3: Internacionalizace
Elektronický publikační systém
Mgr. Martin Krause, DiS. Mgr. Marie Froňková
Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 4: Relevance
FOND MOBILIT TUL 2018 Lucie Koutková.
Při technické univerzitě v Liberci
Inovace počítačové učebny
Hlavní řešitel: prof. Ing. Jiří Kraft, CSc.
Zapojení odborníka z Univerzity v St
Metodický a supervizní seminář k praxi I.
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Aplikovaná elektronika
Fakulta zdravotnických studií
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Podpora pedagogické praxe u předmětů odborné praxe studentů FZS TUL Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 8: Podpora rozvoje vzdělávací činnosti - vnitřní soutěž Řešitel: Ing. Lenka Kozáková

Cíl projektu Podpora pedagogického vedení (mentorů) v praxi vedoucí k zabezpečení kvalitní výuky odborné praxe studentů FZS TUL ve zdravotnických zařízeních. Podpora pedagogické praxe u předmětů odborné praxe studentů FZS TUL| 11. 1. 2018

Postup řešení odborná praktická výuka studentů FZS TUL je zajišťována pod pedagogickým dohledem pracovníků nelékařských oborů ve zdravotnických zařízeních tzv. mentory klinické praxe ošetřovatelství. v průběhu studia musí student studijního oboru Všeobecná sestra absolvovat 44 týdnů povinné odborné praxe a 14 týdnů individuální praxe, student studijního oboru Zdravotnický záchranář musí absolvovat 34 týdnů povinné odborné praxe a 11 týdnů individuální praxe. pedagogický dohled vykonává pracovník zdravotnického zařízení nad rámec své pracovní náplně – nutnost částečně finančně kompenzovat tak, aby pracovníci vedoucí praktickou výuku studentů byli dostatečně motivováni, a byla tak zaručena kvalita jejich odborné praktické výuky. před zahájením praktické výuky se vytváří harmonogram praxe, kde jsou studenti rozmístěny podle požadavku akreditací na jednotlivá nemocniční oddělení a současně s tím se projednává i pedagogický dohled odborníků nad studentem na daném pracovišti zdravotnického zařízení. Podpora pedagogické praxe u předmětů odborné praxe studentů FZS TUL| 11. 1. 2018

Kontrolované indikátory Cíl: 20 podpořených mentorů a 70 studentů procházejících praktickou výukou V průběhu roku bylo podpořeno 25 pedagogických pracovníků ve zdravotnických zařízeních. Celkem praktickou výuku pod pedagogickým dohledem pracovníků ve zdravotnických zařízeních absolvovalo během roku 190 studentů studijního oboru Všeobecná sestra v prezenční formě studia Cíle projektu byly splněny Podpora pedagogické praxe u předmětů odborné praxe studentů FZS TUL| 11. 1. 2018

Rozpočet PŘÍJMY CELKEM 80 000 Kč VÝDAJE CELKEM 80 000 Kč BILANCE: 0 Kč Příspěvek kapitálové finanční prostředky 0 Kč Příspěvek běžné finanční prostředky 80 000 Kč VÝDAJE CELKEM 80 000 Kč Kapitálové finanční prostředky 0 Kč Běžné finanční prostředky 80 000 Kč (OON pro pedagogický dohled, výpočetní technika) BILANCE: 0 Kč Podpora pedagogické praxe u předmětů odborné praxe studentů FZS TUL| 11. 1. 2018

Děkuji za pozornost Podpora pedagogické praxe u předmětů odborné praxe studentů FZS TUL| 11. 1. 2018