Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ Subject and object pronouns Název sady: Project 2 Číslo.
Advertisements

Pekařská výroba  Výroba chleba  Výroba běžného pečiva  Výroba jemného pečiva.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
1)Zdravý životní styl 2)Zdravá výživa 3)Výživová doporučení.
VY_32_INOVACE_02_20_zdravá výživa. Co by měla obsahovat?
Zdravá výživa Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_46_Člověk a společnost.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
Блюдо 3. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací, upevňovací učivo Autor: Mgr. Lenka Kajabová Jazyk: Ruština Očekávaný výstup: rozšíření.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruhPolévky a přílohy.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 17 Název.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
P ŘÍPRAVA POKRMŮ Hlavní živiny Vypracoval: Lukáš Karlík.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Zdravý životní styl Vytvořila :Adéla Buchtelová 8.třída.
Energeticky bohatá poživatina,
Energetická hodnota potravin (EH)
V RESTAURACI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Diabetes metillitus Pavlína Pařízková, nutriční terapeut, FN Brno
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, K čemu jsou nám dobré?
Houbový vývar s drobením Frankfurtská s bramborem
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.06_Zdravá_a_nezdravá_výživa.
6.2. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
11. – 15. dubna PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_74_PRV1
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
Diferencované stravování
ZDRAVÁ VÝŽIVA PREZENTACE SLOUŽÍ K VÝKLADU NOVÉ LÁTKY.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Zeleninový vývar s rýží
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
10. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Šablona 32 VY_32_INOVACE_13_16_Jídlo 1..
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
9.10. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Zásady zdravé výživy VY_32_INOVACE_04_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_2_ZÁSADY ZDRAVÉ VÝŽIVY Dětský domov, Základní škola a Střední škola, Duchcov, příspěvková organizace.
Anotace: prezentace slouží k procvičování správné skladby slov ve větě
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
ZŠ Praktická a ZŠ Speciální Uherský Brod Projekt číslo CZ /1. 4
Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm CZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Rozumíš mi 2 HRAČKY Čtecí list:
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Energetická hodnota dětské výživy
AUTOR:Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_33_ ZDRAVÁ VÝŽIVA
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Petra Hejlová Číslo
VY_32_INOVACE_05_ Počítání do 5 Autor
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
– PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
14.1. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
oboru prodavač a výrobce lahůdek.
Název školy: Základní a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr
(český jazyk pro 1. ročník)
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Anna Činátlová Číslo
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Transkript prezentace:

Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.1405 Název sady materiálů Občanská výchova Název materiálu VY_32_INOVACE_14_ Zdravý životní styl Autor Motejlková Věra

Zdravý životní styl

Mirek Jídlo kJ 2 koblihy 1 600 Kakao + 2 kostky cukru 430 Polomáčené sušenky 1 930 Kachna 2 520 Bramborové knedlíky 720 Zelí 200 Cheesburger 1 100 Smažené hranolky 1 220 Řízek 1 350 2 l coly 4 000   Celkem 15 070

Dana Jídlo kJ Chléb,Cottage,šunka 1 000 Čaj + 1 kostka cukru 75 Hroznové víno 400 Vařené brambory 290 Kuře 930 Salát 200 Banán Hranolky bez tuku 550 Přírodní maso 1 150 Rajče 100 2 l vody Celkem 5 095

Energetický příjem 1 kcal = 4,2 kJ Dívky : 12 - 14 let - 2 200 kcal = 9 200 kJ 15 – 16 let - 2 600 kcal = 10 900 kJ Chlapci: 12 – 14 let - 2 600 kcal = 10 900 kJ 15 – 16 let - 3 000 kcal = 12 500 kJ Který jídelníček vede k obezitě a proč? Porovnej energetickou hodnotu jídelníčků s denním doporučeným energetickým příjmem. Ohrožuje lidské zdraví nízkoenergetický jídelníček?

Zdroje I.Málková: Hubneme s rozumem, zdravě a natrvalo, 2. vydání, nakl. Smart Press, 2007