Prezentační a komunikační dovednosti

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Zvládání stresu ve společnosti KEK INA IDEC SA Piraeus, Řecko
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
Sylabus pro prezentační dovednosti I.
Kurz argumentace a efektivní komunikace pro vedoucí NZP VFN v Praze lektorské zabezpečení: PhDr. Ivana Hospodářová Projekt „Další vzdělávání nelékařského.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Pedagogické minimum – lektorské dovednosti
Finanční gramotnost v počátečním vzdělávání
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání.
Rámec kvalifikací VŠ vzdělávání Tomáš Fliegl, Odbor VŠ, MŠMT
KURZY PRO VYSOKOŠKOLSKÉ PEDAGOGY doc. Ing. Pavel Krpálek, CSc
Aktuální rizika dobrovolnického programu v nemocnicích a význam metodických doporučení MUDr.Ivana Kořínková Garant a konzultant zdravotně sociálních dobrovolnických.
Konference projektu APSYS Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe ODBORNÁ JAZYKOVÁ.
KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI A VEDNÍ TÝMŮ Obecná část pro vedoucí pracovníky společností Ing. Rudolf Pánek, CSc. ABC Professional
1 Zkušenosti s výukou dovedností z předmětů ELCP a IBT Simona Trávníčková
Jak se stát dobrým právníkem?
KOMUNIKACE V PRAXI METODIKA. Vznik metodiky Čtyři moduly v rozsahu 40 hodin 20 hodin e-learningového studia 20 hodin prezenčního studia.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Klíčové kompetence, výchovné a vzdělávací strategie Náměty a zkušenosti, jak pracovat s KK a VVS.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Každé povolání si žádá své
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Eva Kaňáková, Casiopea, s.r.o Jak efektivně vést porady Eva Kaňáková, Casiopea, s.r.o. Mobil
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Pedagogická komunikace
ARTETERAPIE.
Prezentační techniky  Vytvořit bez mluvení řady podle zadaných parametrů (barva vlasů atd.), co nejrychleji  Smysl: zpětná vazba ke spolupráci.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
„Pomáháme imigrantům stát se našimi spoluobčany.“ Příprava učitelů na výuku češtiny jako cizího jazyka Mgr. Lenka Pavelková, MSc. 1.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Oblíbený předmět Public Relations Koudelová Lenka, 1.A.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Saferinternet akademie. Metodiky a vzdělávací bloky. Pavel Vichtera Národní centrum bezpečnějšího internetu.
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Vzdělávání v laboratorní medicíně – prezenčně i virtuálně Marie Karlíková, Daniel Rajdl, Ondřej Topolčan Lékařská fakulta UK Plzeň.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Didaktické formy.
TECHNOLOGIE PODPORUJÍ DIFERENCIACI VÝUKY
PROFESE UČITELE Radek Šír.
Konflikt, koření života
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
Komunikační a prezentační dovednosti / C2
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Ochranou osobních dat jiných chráníte před potížemi sebe
Využití sociálních sítí v komunikaci organizace
Stresu i vyhoření odoláte, když víte jak na to…
Jak zvládat zlost a agresivitu
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Dobré jméno otevírá dveře budoucnosti
Vzorový projekt pro ZŠ.
Vzorový projekt pro ZŠ.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Prezentační a komunikační dovednosti Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc… Č.j.: MSMT-12764/2016-1 Účinná komunikace je předpokladem úspěšného vedení

Prezentační a komunikační dovednosti Pro všechny kdo chtějí znát a umět víc Prezentační a komunikační dovednosti Schopnost cíleně a promyšleně prezentovat výsledky činnosti organizace, přesvědčovat a motivovat druhé, patří k základní výbavě úspěšného pracovníka ve vedoucí pozici. Přirozený, přesvědčivý projev je dovedností, kterou je třeba cíleně kultivovat, pravidelně procvičovat. Nejedná se pouze o otázku zkušeností, přestože i ty hrají důležitou roli, ale o praktické osvojení si různých typů komunikačních technik. Při přípravě je vždy důležitá zpětná vazba a možnost vyzkoušet si varianty a typy projevu "nanečisto", v nestresujícím, přátelském prostředí. Dobrého osvojení komunikačních dovedností dosahujeme během školení prací v malých týmech, modelovými situacemi a celkovou přátelskou atmosférou. Popis vzdělávacího programu  

Prezentační a komunikační dovednosti Pro všechny kdo chtějí znát a umět víc Prezentační a komunikační dovednosti Mluvený projev - principy přesvědčivosti a důvěryhodnosti. Osobní typ projevu - co nedělat, co dělat lépe, co trochu jinak. Rozdíly vystoupení před pracovním kolektivem a před veřejností. Připravujeme krátký projev na kameru. Čekají nás novináři a tisková konference. Konfliktní téma – jak vybrat správné argumenty. Principy otevřené diskuse. Nonverbální komunikace – tajemství vhodné gestiky a mimiky. Hodinová dotace 7 hod. 2. Podrobný obsah výuky  

Prezentační a komunikační dovednosti Pro všechny kdo chtějí znát a umět víc Prezentační a komunikační dovednosti CENA ZA STUDIUM: člen ČMOS PŠ 1 400 Kč ostatní 3 500 Kč Pozn. Kurz je akreditován Ministerstvem školství a tělovýchovy ČR, číslo akreditace MSMT-12764/2016-1. Pracovníci škol tedy mohou využít k jeho úhradě prostředky DVPP, které jsou školám poskytovány na vzdělávání státem. LEKTOŘI: Mgr. Evžen Staněk MgA. Ivan Vágner Oba dva lektoři za sebou mají dlouholetou lektorskou činnost i spolupráci s vysokými školami v oblasti marketingu, komunikace a médií. 3. Cena kurzu a lektoři  

Účinná komunikace je předpokladem úspěšného vedení Pro všechny kdo chtějí znát a umět víc Prezentační a komunikační dovednosti Těšíme se na Vás Účinná komunikace je předpokladem úspěšného vedení