Dopadová a nákladová evaluace CDZ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vykazování ošetřovatelské péče v pobytových zařízeních sociálních služeb 25. února 2015 Ing. Iva Merhautová, MBA.
Advertisements

Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Nízkoprahový klub BAN! Chválit a povzbuzovat dítě je stokrát účinnější než hrozit a trestat. Orison Swett Marden.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Prostupné bydlení Martin Šimáček.
Magdaléna Štochlová, Aleš Lang 11. září 2013 Komunitní služby v oblasti bydlení.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Mgr. Břetislav Košťál, DiS. ambasador projektu "Na vlastní kůži" Deinstitucionalizace a reforma péče o duševní zdraví v ČR Konference Na vlastní kůži 19.4.
Spolupráce OSPOD se školami a školskými zařízeními TENTO PROJEKT JE FINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU PROSTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ.
Důležitost propojování sociální a zdravotní péče pro duševně nemocné- jak by měl vypadat úspěšný systém začleňování osob s psychiatrickou diagnózou MUDr.Lenka.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Výstupy projektu „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ Kontrolní šetření kvality sociálních služeb Mgr. Blanka Mikaušová Odbor sociálních.
Psychiatrické nemocnice a jejich role MUDr. Jaromír Mašek Psychiatrická nemocnice Havlíčkův Brod
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Sociální služby ve zdravotnických zařízeních ústavní péče.
Standardy kvality sociálních služeb. soubory měřitelných a ověřitelných kritérií, které popisují, jak má vypadat kvalitní sociální služba. Jsou použitelné.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
„PANÍ, NECHCETE SE NAPÍT?“ aneb JAK SE OCITNOUT NA MOŘI VE STÁTĚ, KTERÝ ŽÁDNÉ MOŘE NEMÁ?
Pracovní skupina Portál elektronického zdravotnictví NSeZ – neveřejná prezentace Emauzy, MUDr. Pavel VEPŘEK předseda pracovní skupiny.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
MUDr. Milan Kubek Prezident ČLK. Smysl a cíl Hledání pokud možno spravedlivého kompromisu mezi „neomezenými“ možnostmi lékařské vědy a omezenými finančními.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Kontrolní činnost ve zdravotnictví
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
(pro jednání výboru pro zdravotnictví)
Pracovně právní vztahy
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Úřad práce České republiky
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
Práva a povinnosti pacientů a poskytovatelů zdravotních služeb
Příprava projektů OP Z – základní informace
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
31 Základní typy zdravotnických systémů
Téma 6: Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Děti odsouzených rodičů z hlediska sociálně – právní ochrany dětí
Úvodní setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Nízkoprahová denní centra
Služby následné péče.
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Tlumočnické služby.
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Právo sociálního zabezpečení
Katedra veřejné ekonomie
Spolupráce ASZ a města Břeclav Mgr. Břetislav Fiala
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Problematika uzavírání smluv mezi pojišťovnami a zdravotnickými zařízeními PharmDr. Ivana Cimalová, MBA ředitelka zdravotnického odboru ZPMV ČR Čestlice,
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Právo sociálního zabezpečení
Aktivní politika zaměstnanosti Společensky účelné pracovní místo
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z.
ePrivacy a komunikace M2M
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Operační program Zaměstnanost
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Nabízené služby společnosti
Novinky 2014 Praha Mgr.Martina Sedláková.
Příspěvek k činnosti v PSNDP
Transkript prezentace:

Dopadová a nákladová evaluace CDZ Pavel Říčan

Dopadová a nákladová evaluace CDZ od podzimu 2016 Spolupráce Psychiatrické společnosti, CRPDZ, ÚZIS od jara 2017 Zapojení MERRPS, zástupce zdravotních pojišťoven září 2017 Schválení signálních výkonů CDZ od února 2018 Zapojení VZP – transfer dat přes pojišťovny formou výkonů, do NRHZS, začlenění dat o čerpání sociálních služeb, komunikace s MPSV duben 2018 Schválení evaluačního designu Psychiatrickou společností Registr CDZ Manuál evaluace CDZ Tabulka pro záznam dat – převod do kódů (Informování pacienta/klienta CDZ – právní dokument)

Hypotézy Poskytování služeb CDZ povede k poklesu počtu hospitalizačních dnů u klientů/pacientů CDZ CDZ podpoří kvalitu života klientů/pacientů subjektivní kvalita života, psychosociální fungování, stabilní bydlení, zapojení do práce či studia. Služby CDZ přispívají k bezpečí klientů/pacientů i veřejnosti Zlepšila se návaznost služeb pro osoby se SMI méně příjmů do psychiatrických lůžkových zařízení probíhá zcela bez doporučení v menším množství případů dochází k hospitalizaci za asistence RZS klienti/pacienti po hospitalizaci čerpají další služby klienti/pacienti CDZ jsou předáváni do další péče, nevypadávají ze služeb

CDZ ÚZIS IS pro péči poskytovanou CDZ ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY NRHZS + data z. 372/2011 Sb. Informování klienta/pacienta o zpracování osobních údajů Výkaznictví ZS / K-dávky Údaje o CDZ Základní info o CDZ Personál Práce s osobami před přijetím do služby Sociální práce s klienty v anonymní evidenci CDZ Datové rozhraní zdravotních pojišťoven Dokumentace sociální služby Zdravotnickádokumentace Signální kódy Nakódované parametry soc., zdrav., HoNOS, GAF, AQoL aj. Statistifcké údaje o čerpání sociální služby

Sociální služby Zdravotní služby Klient CDZ anonymně evidován v soc. službě Zdravotní služby Reporting ÚZIS práce s anonymními Reporting ZP bez sociálních výkonů Soc. i zdrav výkony a markery Reporting ZP Klient/pacient CDZ Přijetí do péče CDZ Uzavření smlouvy (ústní nebo písemná forma) o SR (§70) Přijetí do zdravotní péče ano ne ano Žádá poskytnutí služby s anonymní evidencí Jednání se zájemcem Není možné poskytovat péči CDZ Souhlas s péčí ne žádá pouze sociální službu, ne CDZ práce s osobami před přijetím do CDZ Reporting ÚZIS Žádá pouze zdravotní službu, ne CDZ Informování o zpracování osobních údajů Informování o zdravotní péči Informování o zpracování osobních údajů Asertivní kontakt Aktivní kontaktování cílové skupiny v terénu

Informace o CDZ CDZ ÚZIS Reporting – dávkově po 6 měsících srpen 2018 Základní informace Personální zabezpečení Práce s osobami před přijetím Sociální práce s klienty v anonymním režimu Reporting – dávkově po 6 měsících srpen 2018 leden 2019 červenec 2019 leden 2020 CDZ ÚZIS 12. ledna 2019

Informace o klientovi/pacientovi CDZ Reporting vstupní – do 2 měsíců od začátku poskytování CDZ Reporting individuální – do 1 měsíce od přijetí do péče CDZ Follow up – každých 6 měsíců individuálně + při ukončení péče CDZ Data převedena do kódů zdravotních pojišťoven K-dávky ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY ÚZIS 12. ledna 2019

Informace o klientovi/pacientovi CDZ Informace o přijetí, sociodemografické údaje, bydlení, pracovní oblast, zdraví, medikace, okolnosti ukončení služby GAF HoNOS AQoL Poskytnuté sociální služby: (1x za 6 měsíců v souhrnu) dle délky trvání, místa poskytování, přímo s klientem/v zájmu klienta + cesty za klienty Poskytnuté zdravotní služby – výkony odborností + signální výkony CDZ

Děkuji za pozornost