Vlastní jména …procvičování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Advertisements

Přídavná jména - opakování
SKLOŇOVÁNÍ VLASTNÍCH JMEN OSOBNÍCH
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.01 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici podstatných jmen obecných a vlastních. Žáci si hravou formou procvičí pravidla.
VYVOZENÍ SLABIK s PÍSMENEM a HLÁSKOU m, M
Chodíme do základní školy v Hudlicích. Chodíme do základní školy v hudlicích. Vyber správnou odpověď.
Změň věty tázací ve věty oznamovací Píše Adam domácí úkol? Kvetou na jaře sněženky? Opadává na podzim listí? Pouští Daniel rád draky? Rostou v lese houby?
Slovensko – sousední stát
Číslo v digitálním archivu školy VY_32_INOVACE_CJ5_18 Sada DUM Český jazyk 5 Předmět Český jazyk Název materiálu Vlastní jména Anotace Prezentace vlastních.
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM17 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová.
A E B C E D A Zábavná abeceda Když se řekne abeceda,
SLOVNÍ DRUHY Podstatná jména pro druháky Podstatná jména Vlastní jména
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_213_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová.
VLASTNÍ JMÉNA.
NÁZEV ŠKOLY:ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM08 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová.
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor: Mgr. Simona Nováková Název: VY_32_INOVACE_314_JMÉNA_MĚST_VESNIC_POHOŘÍ_HOR_A_ ŘEK.
Autor výukového materiálu: Bc. Markéta Miláčková Datum (období) vytvoření výukového materiálu: září 2011 Číslo klíčové aktivity: VY_32_INOVACE_CJ.4.04.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_32_INOVACE_185_PODSTATNÁ_JMÉNA_VLASTNÍ Téma:
SLOVNÍ DRUHY Podstatná jména pro druháky Podstatná jména Vlastní jména
START Ahoj děti! Chtěly byste se dozvědět něco víc o podstatných jménech? Pokud ano, tak klikněte na START.
Česká republika 5. ročník
VY_32_INOVACE_210 VLASTNÍ JMÉNA
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_209_ČJ 2 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Vlastní jména NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková.
Podstatná jména- vlastní Vlastní jména osob, zvířat,hor,řek,moří,ulic…
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy:Základní škola Okříšky Autor:Mgr. Jana Němcová Název:VY_32_INOVACE_15 Téma: Pravopis – psaní velkých písmen Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Podstatná jména Název sady: Český jazyk a literatura 3. ročník.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníkvěten 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk.
NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62 AUTOR: Mgr. Iva Zatřepálková, OBDOBÍ: leden 2012 NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_CJ4_Čtení s porozuměním TEMA:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
VY_32_Inovace_ Podstatná jména Český jazyk 9. ročník
Opakování z 2. ročníku Český jazyk – 3. ročník
Jak opravit chyby při psaní.
Podstatná jména Co už umíme?
Podstatná jména Výkladová prezentace.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Obrázky – vlastní tvorba
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
VY_32_INOVACE_CJ.6.A.16 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_CJ.6.A.16_treti_ctvrtletni_pisemna_prace.
Věta se skládá ze slov Název školy
Psaní vlastních jmen osob
Český jazyk – Skloňování podstatných jmen
VY__III/2__INOVACE__06 Český jazyk PŘÍDAVNÁ JMÉNA.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
NÁZEV ŠKOLY:ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.33_Vlastni_jmena Datum:
Název školy:ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÝ KOSTEL,OKRES CHEB
VY_32_INOVACE_Sib_I_17 Vlastní jména
Autor: Mgr. Lenka Zlámalová Datum: Název: VY_32_INOVACE_01_ČESKÝ JAZYK
VY_32_INOVACE_06_Vyvození písmene L
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Autor: Mgr. Jitka Šteflová
NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk Vlastní jména, abecední řazení Mgr. Iva Štancíková VY_32_INOVACE_14_vlastni_jmena OP VK oblast podpory 1.4 s názvem.
  AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková
Český jazyk 3 Opakování 2. třídy.
Název školy : ZŠ Pardubice - Spořilov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Český jazyk 2 Vlastní jména - úvod.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346,příspěvková org.
NÁZEV ŠKOLY:ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Transkript prezentace:

Vlastní jména …procvičování Český jazyk 2 Vlastní jména …procvičování

_ e t r _ u k á š _ a n a _v a _ a r e l POZOR ! Vlastní jména - na začátku slova píšeme velké písmeno. Doplň vlastní jména osob. _ e t r _ u k á š _ a n a _v a _ a r e l _ a n _ i ch a l _ v a n a _ d e n ě k _ o m á š _ l i n a _ i n d ř i ch _ v i č k a Dívčích jmen je ____________ (číslo). Chlapeckých jmen je ___________ (číslo). Nabídka písmen ( použitá písmena škrtej ). E P J L J T I J M O K I Z

Pes ________ vesele skáče. Naše hlavní město je __________ . Vyber z nabídky vhodné slovo . Nabídka slov Novák Alík Ohře Praha Sněžka Pes ________ vesele skáče. Naše hlavní město je __________ . Pan ___________ je náš soused. Řeka __________ je plná ryb. Nejvyšší hora u nás je ___________ .

Vyber z nabídky vhodné slovní spojení a k obrázku fixou napiš obecné i vlastní jméno. VČELKA MÁJA LOUPEŽNÍK RUMCAJS HORA ŘÍP PES AZOR KOMINÍK PETR NOVÝ POZOR NA PRAVOPIS! DÍVKA JARUŠKA OSLÍK FERDÍK ŘIDIČ JOSEF ŽÁK MACH ŘEKA VLTAVA VZOR: ______________ VEVERKA ZRZKA ZPĚVAČKA LUCIE BÍLÁ město Hostouň _______________ ________________ __________________ ____________ _____________

Řešení zadaných úkolů: Vlastní jména Petr Lukáš Jana Iva Karel Jan Michal Ivana Zdeněk Tomáš Olina Jindřich Evička Věty Pes Alík vesele skáče. Naše hlavní město je Praha. Pan Novák je náš soused. Řeka Ohře je plná ryb. Nejvyšší hora u nás je Sněžka. Obrázky včelka Mája kominík Petr Nový řeka Vltava loupežník Rumcajs zpěvačka Lucie Bílá hora Říp žák Mach řidič Josef oslík Ferdík dívka Jaruška pes Azor veverka Zrzka

V prezentaci byly použity vlastní materiály.