Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
AUTOR: Lucie Stromská NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_Vlastivěda 4.ročník TEMA: Sámova říše. ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace Prezentace je určena k opakování učiva o prvních slovanských kmenech na našem území. Součástí prezentace je i křížovka, pomocí které si žáci zopakují učivo o Sámově říši. Žáci mají za úkol doplnit vhodná slova do textu a správně doplnit křížovku. Správné odpovědi se nachází na dalším snímku.

3 První Slované Sámova říše
Vlastivěda 4. ročník První Slované Sámova říše

4 První Slované Jméno kupce, který sjednotil slovanské kmeny
Název drahého kovu užívaný na výrobu šperků Jedno z prvních řemesel na výrobu nádob z hlíny Místo, kde žili Slované před vybudováním hradišť Na ochranu před nepřáteli si Slované budovali opevněná …………. Jak se jmenovaly zlaté knoflíky? Slované si zvolili Sáma za svého …… Nádoba sloužící k uchování a přepravě vody Původní povolání Sáma TAJENKA: NÁZEV DĚJINNÉ EPOCHY:

5 Epocha českých dějin: Středověk
s Á M O Z L A T H R N Č Í Ř S V E I C D Š Ě G B K U P

6 Obydlí Slovanů Doplň vhodná slova do textu. Využij nabídku slov: osada, hradiště, polozemnice Na vhodných místech, v blízkosti řek si Slované budovaly svá první obydlí. Vznikaly Domy Slovanů byly zčásti zahloubené do země. Říkáme jim Později začala vznikat opevněná , která poskytovala ochranu před nepřáteli.

7 Život Slovanů Slované se věnovali převážně zemědělství, ale i řemeslné výrobě a výrobě zbraní. Vyber si jeden předmět z nabídky a rozhodni: 1. Kdo tento předmět používal? 2. K čemu sloužil? 3. Z čeho byl vyroben? Nabídka: rádlo, kosa, srp, nůž, kopí, štít, sekera, vědro, amfora, naběračka, gombík, náušnice

8 Použité zdroje: /citace 2012-9-10/
Ostatní obrázky byly vytvořeny v otevřené galerii Microsoft Office. Text je vytvořen autorem materiálu.


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov"

Podobné prezentace


Reklamy Google