Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady03Číslo DUM.
Advertisements

Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_AJ3E Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Martin Krčmař. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Klíčová aktivita: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji. výuky cizích jazyků Šablona číslo: VY_22_1_20.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník Food and cooking Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová SZŠ a VOŠZ Zlín Zdravotnický asistent,
Škola1. ZŠ T. G. Masaryka Milevsko AutorMgr. Lenka Soldátová ČísloVY_32_INOVACE_76 NázevSome and any Téma hodinyUžití some and any ve větách PředmětAnglický.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Helena Zikmundová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 01Číslo.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Restaurant, cooking – 6.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
Restaurants and meals Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
National cuisine Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola Bedřicha Hrozného, Lysá nad Labem, okres.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola Bedřicha Hrozného, Lysá nad Labem, okres.
NÁZEV ŠKOLY : Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_3B_09_Food and drink 1 TÉMA.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola Bedřicha Hrozného, Lysá nad Labem, okres.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám.
Název školy: ZŠ štětí, Ostrovní 300 Autor: Lenka Pizúrová Název materiálu: VY_32_INOVACE_AJ.7.A+B.08_countable_and_uncountable_nouns Název: Countable and.
ANIMALS DO YOU KNOW THESE ANIMALS?.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE  ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ  projekt v rámci vzdělávacího.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola Bedřicha Hrozného, Lysá nad Labem, okres.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Lenka Hrnčířová VY_32_INOVACE_10_Anglický jazyk 6.ročník_Fruit Téma: Fruit CZ.1.07/1.4.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ29 Název školy SPŠ a.
FOOD Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Ivana Pavlíčková Název: VY_32_INOVACE_13_Food Období: leden 2013 – červen 2013 Vzdělávací.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ36 Název školy SPŠ a.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola Bedřicha Hrozného, Lysá nad Labem, okres.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů. Food and meals Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastAngličtina:
Food Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Angličtina: The USA Datum vytvoření Ročník.
Kliknutím lze upravit styl předlohy. Typical daily meals Food in the past Jakub Jambor, Jakub Baštinec Tento projekt byl realizován za finanční podpory.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ Word order Název sady: Project 3 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Hana Kletečková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ K 11 Christmas in the Czech Republic.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Digitální učební materiál
Daily routines VY_22_INOVACE_01_08
FOOD AND MEALS - GEOGRAPHY
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Describing photos. Food
Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
Digitální učební materiál
British Typical Meals and Meal Times
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Jazyk a jazyková komunikace, Anglický jazyk, Přítomný čas prostý a průběhový.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
Meal AND DRINKS Stay healthy!.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
Název školy: Základní a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr
Translation 21/01 Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne. Breakfast is the most important meal of the day. Paul si dává velkou snídani hlavně o víkendech. Paul.
AUTOR: Mgr. Alena Kaĺavská NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_Food TEMA: Food
VY_32_INOVACE_Kup_II_09 MOJE SNÍDANĚ, SVAČINA
Transkript prezentace:

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ 21.2387 Základní škola Bedřicha Hrozného, Lysá nad Labem, okres Nymburk Šablona: III/2 Sada:2 VY_32_INOVACE_446 Ověření ve výuce: (nutno poznamenat v TK) 12.6.2012 Třída: 4.B Počet žáků celkem: Z toho dívek:

British cuisine Předmět: Anglický jazyk Ročník: čtvrtý Klíčová slova: Anotace: Prezentace v anglickém jazyce o britské kuchyni, British cuisine, včetně obrázků a otázek pro žáky. Prezentace seznamuje žáky se stravováním ve Velké Británii. Jméno autora (vč. titulu): Petr Tesař

British cuisine

Introduction breakfast marmalade traditional British breakfast lunch dinner traditional dinner Chinese cuisine Indian cuisine famous English cooks

Breakfast The first meal of the day is breakfast. Most people have a light breakfast. Typical things that people have for breakfast: toast with jam, honey, marmalade, cereal with milk and sugar, fruit, yoghurt, orange juice, coffee, tea

Marmalade??? Marmalade is not a jam. It´s mainly made of oranges and lemons.

traditional British breakfast The traditional breakfast is very big. It contains: eggs, bacon, tomatoes, mushrooms, baked beans, fried bread. People don´t cook it every day. They only have it on Sundays.

Lunch Between 12 o´clock and 2 o´clock people have lunch. It´s often a light meal. Most people have sandwiches.

Dinner Dinner is main meal of the day. People have dinner between 6 and 7 o´clock. A traditional dinner is meat or fish with potatoes and vegetables. Lot of people cook foreign food. People often call dinner a supper or tea.

Chinese cuisine A very popular is foreign cuisine like Chinese.

Indian cuisine Indian cuisine is popular, too. It´s usually very spicy. Sometimes people call it as a curry.

famous English chefs Gordon Ramsay chef Jamie Oliver chef

Zdroje a citace Www stránka Dostupný z WWW: [ 2012-11-06] http://imagesstocksphotos.g4guru.com/wallpapers/food-background/food-background-a-wonderful-breakfast/ http://www.closetcooking.com/2011/02/marmalade.html http://www.google.cz/search?tbm=isch&hl=cs&source=hp&biw=1680&bih=791&q=brekfast&gbv=2&oq=brekfast&aq=f&aqi=&aql=&gs_l=img.3...0.0 .0.2016.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0...0.0.l3HGEgLkxxY http://en.wikipedia.org/wiki/File:NCI_Visuals_Food_Meal_Lunch.jpg http://www.allposters.cz/-sp/Construction-Workers-Take-a-Lunch-Break-on-a-Steel-Beam-Atop-the-RCA-Building-at-Rockefeller-Center- Plakaty_i3710031_.htm http://blog.riverbed.com/2010/01/wan-optimization-chinese-food-and-virtualized-wocs.html http://ednaohman.blogspot.cz/2011/02/msosi-at-chinese-restaurant.html http://topscallops.com/curry-nan-kebabs-more-the-all-about-indian-cuisine-post/ http://www.gordonramsay.com.br/ http://www.foodnetwork.com/jamie-oliver/index.html http://picasaweb.google.com/lh/photo/pHL1HaSREdqMyv0_Rfuv8Q http://www.foreignstudents.com/guide-to-britain/british-culture/food-and-drink/mains

Prezentace seznamuje žáky se stravováním ve Velké Británii. metodika Prezentace v anglickém jazyce o britské kuchyni, British cuisine, včetně obrázků a otázek pro žáky. Prezentace seznamuje žáky se stravováním ve Velké Británii.