Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Daily routines VY_22_INOVACE_01_08

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Daily routines VY_22_INOVACE_01_08"— Transkript prezentace:

1 Daily routines VY_22_INOVACE_01_08
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Daily routines VY_22_INOVACE_01_08 Projekt MŠMT EU peníze středním školám Název projektu školy ICT do života školy Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Šablona II/2 Sada 01 Anotace Denní program – slovní zásoba Klíčová slova Get up, have breakfast, do homework, do the washing-up, go to bed Předmět Anglický jazyk Autor, spoluautor Mgr. Daniela Popperová Jazyk Anglický Druh učebního materiálu Prezentace, výklad Potřebné pomůcky PC, dataprojektor Druh interaktivity Výklad pomocí prezentace, doplňování pracovního listu Stupeň a typ vzdělávání Střední škola Cílová skupina 1. ročník, žáci 15 – 16 let Speciální vzdělávací potřeby ne Zdroje Seznam viz poslední strana

2 STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Daily routines We use Present Simple tense for things which we do regularly. I have breakfast every day. On Mondays I usually watch TV.

3 Morning I wake up at 6 am. I get up at 6.15 am.
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Morning I wake up at 6 am. I get up at 6.15 am. I have a shower/a bath. I brush my teeth. I get dressed.

4 Food Have breakfast Have lunch Have dinner Have snacks
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Food Have breakfast Have lunch Have dinner Have snacks

5 School I leave home at 7.15 am. I go to school by bus.
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje School I leave home at 7.15 am. I go to school by bus. I reach school at 7.45 am. School starts at 8 o´clock and finishes at 2.20 pm. We have several breaks.

6 Afternoon/Evening I get home at 15.30 pm. I go out. I do my homework.
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Afternoon/Evening I get home at pm. I go out. I do my homework. I prepare things for school. I watch TV, listen to music or read. Sometimes I play some sports. I go to bed at 10 o ´clock.

7 Adverbs of frequency Always Often Usually Sometimes Rarely = Seldom
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Adverbs of frequency Always Often Usually Sometimes Rarely = Seldom Never

8 How often do you do these things?
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje How often do you do these things? Empty the bin Feed pets Come late for school Go swimming after school Do the shopping Do the washing-up Go out with friends Watch sports on TV Read magazines

9 Questions What time do you get up? What do you have for breakfast?
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Questions What time do you get up? What do you have for breakfast? What time do you reach school? Which subjects do you have on Tuesday? What do you in the afternoon? What time do you go to bed? Put down three things which you do on Mondays. Put down three things which you do on Sundays.

10 STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Sources: VALENTINE. passiondeambun.blogspot.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. abitmore4us.blogspot.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: JOSHUAPRAMIS. joshuapramis.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: ALVES. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: TIHAREN. vocabularylogdynamic.blogspot.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: SHAHRIAR. wordpess.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: CLIFF. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Daily routines VY_22_INOVACE_01_08"

Podobné prezentace


Reklamy Google