Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."— Transkript prezentace:

1 Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace Šablona:III/2 Sada:VY_32_INOVACE_KAJ.1.03 Daily programme Vytvořeno:30. 11. 2013 Ověřeno: 4. 12. 2013 Třída:NS1

2 Daily programme Vzdělávací oblast:Jazykové vzdělávání Předmět:Anglický jazyk Ročník: 1. Autor:Ing. Jana Červená Časový rozsah:1 vyučovací hodina Pomůcky:dataprojektor Klíčová slova:usually, every morning, often, …. Anotace: Materiál je určen k procvičení konverzačního tématu Daily programme

3 Rules This topic is connected with Present simple tense, ie you need to describe your every day programme in such tense. Ex. I go to school at 8 am. I learn for 5 hours. I usually have 6 lessons. I go home at 2 pm…

4 Frequency adverbs They are used with describing routine. I often come to school late. I never take a bus to school. Sometimes I do my homework after school. I usually have 6 lessons. Seldom we finish before 2 pm.

5 Learning purposes You may have to describe your daily routine at speaking part of your Maturita exam in English and you are expected to talk about the exact times. Example: I get up at 6 am, then I go to the bathroom and wash my face. I catch bus at 7 am. I have a lunch at 12.30. I watch TV between 8 and 9 pm. You should use combination of adverbs and times, ideally.

6 Example of daily programme I always get up at 6 am at weekdays. After that I wash my face and get dressed. I usually have breakfast at half past 6 am. Mostly I catch a bus at 7.15 and my lessons start at 8 am. Most of the days I have 6 lessons. I usually have my lunch at school canteen at 12 o´clock. I seldom go home before 2 pm and my first thing I do when I get home is watching my favourite soap opera on TV. I help my my with housework and……

7 Exercise A)Finish the programme above. B)Create your own daily programme. C)Ask your friend about his/hers.

8 Použité zdroje Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.


Stáhnout ppt "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."

Podobné prezentace


Reklamy Google