Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."— Transkript prezentace:

1 Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace Šablona:III/2 Sada:VY_32_INOVACE_KAJ.3.02 Education Vytvořeno:30. 11. 2013 Ověřeno: 8. 1. 2014 Třída:SČ3

2 Education Vzdělávací oblast:Jazykové vzdělávání Předmět:Anglický jazyk - KAJ Ročník:3. Autor:Ing. Jana Červená Časový rozsah:1 vyučovací hodina Pomůcky:dataprojektor Klíčová slova:education, subjects, school, learn Anotace: Materiál je určen k procvičení konverzačního tématu education.

3 Like - dislike Question: Do you like school/going to school? Answers: Yes, I like it bacause…my freinds are there / teachers are nice / it gives me something to do / I learn a lot. No, I don´t like it because..it´s boring / the teachers are strict. I don´t like that I have to get up so early / that I have to take tests.

4 Subjects What subjects do you study at secondary school? There are core subjects such as maths / foreign languages/.. Students also have humanities shich include history and science which consists of physics/chemistry/biology/geography. Usually students have to attend physical education(PE classes) More specialized schools may offer accounting/typing/technical drawing. I like maths because it is challenging. I like art because it is creating and I can express myself.

5 School day What is typical school day like for you? Possible a nswer s : I arrive at school early/at 8 am. I usually have 5 lessons/ learn until 2 pm/ have history and English then it is lunchtime. In the afternoon /after the break/after lunch I have more classes/I go home and do my homework straightaway. I spend three hours a day studying because I want to get into university. Every day I study for three hours. ……

6 Exams What do you think about exams? Possible a nswer s : I think exams are important/useful because they show how much I have learned/tell you what you should improve/work on/you need them to graduate. Exams are stupid/waste of time because we spend too much time studying for them/we could use the time to learn more/different things. I think exams are useful/helpful but they can be stressful/difficult for some students and don´t give true picture of how a student is doing.

7 Your opinion What do you think could be improved at your school? I think my school should have more computers/qualified teachers/study space/lunch fascilities. There are not wnough resources for all students. Classes also could be improved because they are old fashioned. Do you think education is important? Yes, education id very important because you need it to get a job/be successful/earn money. Education gives you things to talk about. I don´t believe education is important because it´s better to learn in the real world.I don´t need it for work. …

8 Task A)Sestavte z daných výrazů souvislé vyprávění na 1,5 minuty. B)Zeptejte se stejné otázky spolužáka. C)Vytvořte další otázky a možné odpovědi na téma education.

9 Použité zdroje Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.


Stáhnout ppt "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."

Podobné prezentace


Reklamy Google