Role ČT v rozvoji DTT.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Technický plán přechodu A co dál?
Advertisements

Multiplex veřejné služby 2008 – Digimedia 2008 Ing.Pavel Hanuš Manažer programu digitalizace ČT.
Informační systém krizového řízení kraje
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Efektivita a budoucnost zemského pokrytí digitálním televizním vysíláním Konference DIGImedia Praha 12. června 2008 Kamil Levinský ředitel úseku pro transformaci.
Stanovisko TV Nova K TPP TV Nova podporuje digitalizaci  Společnost CET 21 se jako jeden z vůdčích subjektů procesu přechodu zemského.
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Metropolitní síť. Co přináší metropolitní síť obcím  Pokrytí požadavků občanů na moderní technologie  Jistota dobrého rozhodnutí – možnost rozšíření.
Program péče o zákazníky a produkty ALCOMA Instalace, helpdesk, dohledové a servisní služby.
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
DIGIMEDIA 2013 Nové horizonty rozhlasového vysílání Marcel Procházka České Radiokomunikace a.s. 13. června 2013.
Satelit – nadpozemské řešení digitalizace TV příjmu červen 2009.
Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015
Bilance české digitalizace Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
Tv a net Pravidla licencování IPTV Kam kráčí české telekom. sítě Srní
Příštích deset let bude charakterizováno rozvojem technologie i programového obsahu televizního vysílání a s tím souvisejících nových služeb. Nové technologie.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
1 Sociální integrace v Libereckém kraji grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Elektrotechnika Přenosová technika
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Mobilní televize ve službách veřejného zájmu Jiří Hašek, Senior manažer řízení kategorie obsahu Jaroslav Chaloupka, Manažer kategorie zodpovědný za Televizi.
Digitalizace televizního vysílání & Internet Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
Aplikace DVB-T Český Telecom, a.s.. 2 Agenda DVB-T MHP Platforma ČTc DVB-T MHP Platforma ČTc – aplikace Shrnutí cílů společnsti Český Telecom, a.s.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Školní informační systémy
Rozvíjíme DVB-T2 a HDTV v ČR
Televizní vysílání v České republice
Mgr. Jiří Janeček Senát PČR Osvěta zvenčí ? Schopný autor tvoří, neschopný poučuje George Bernard Show.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
IPTV dva roky poté Jan Potůček, DigiZone.cz. Stručná historie září 2005 – zahájení prvního pilotního vysílání IPTV v České republice (Mattes AD, Ostravsko)
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Zásady koncepce KIVS a CMS, realita roku KIVS -Centralizovaná komunikační infrastruktura s centrálním místem služeb, které je jediným místem bezpečného.
Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice Milníky cesty k digitální ekonomice Co bude dál? 1.
Problémy provozovatelů PS v Evropě Pavel Šolc, ČEPS, a.s.
Satelit = HDTV do každé domácnosti září Limity pro rozvoj HDTV Dostupnost signálu HDTV Vybavenost domácností televizory zobrazujícími HDTV Cenová.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
‹datum a čas›‹zápatí›Snímek ‹#› Digitální televizní multiplex 4 Telefónica O2 Czech republic, a.s. Prezentátor
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Digitalizace v ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Možnosti využití mobilní komunikace při krizových situacích
Divák musí vědět, kdy a proč by měl investovat do nové televize Marcel Procházka Ředitel regulace a strategie DVB-T2 Televizní digitalizace
Strategie rozvoje pozemního televizního vysílání 1. prosince 2015 Konference Asociace regionálních a lokálních televizí Marcel Procházka Ředitel regulace.
AnotaceMetodický pokyn Prezentace, obsahující test znalostí o televizním digitálním vysílání. Na devíti snímcích rozebírá základní problematiku systému.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
ETICKÝ KODEX Klastru sociálních inovací a podniků - SINEC.
Budoucnost DTT: DVB-T2 a konkurence RNDr. Radim Pařízek
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Strategie rozvoje zemského televizního vysílání 3. prosince 2015 Volební výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Martin Gebauer Generální.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
25 / 1 / 2011.
Kvalita v sociálních službách jako proces
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
iMUNIS Portálové řešení pro obce
Přínos přechodu na DVBT-T2 pro koncové uživatele
Německý start DVB-T2 Ivo Ferkl Strana
Český telekomunikační úřad
Prezentace obchodního plánu
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
Prezentace obchodního plánu
Transkript prezentace:

Role ČT v rozvoji DTT

České televize

Lineární či nelineární distribuce programového obsahu Konkurence platforem je virtuální realita vytvářená jednotlivými operátory a je vedena snahou maximalizovat profit. Divák již dávno využívá distribuční mix a sestavuje si ho podle svého zájmu a přidané hodnoty , kterou mu poskytuje.

Očekávaný vývoj mediatypů Forecast 2017: the growth of Internet time is expected to have little impact on TV and radio consumption Media consumption time in Western Europe Evolution 2014 - 2017 +20% TV Radio Newspapers / magazines Internet -2% -2% -7% Zdroj: ZenithOptimedia, Media Consumption Forecasts 2015

Role DTT v ČR Technologie schopná dalšího vývoje Základ FTA vysílání Zákonem determinovaná hlavní distribuční platforma, zákonem určené pokrytí, hlavní platforma pro media veřejné služby Optimální koordinované využití spektra pro distribuci programu v rámci lineárního vysílání Nákladově optimální platforma pro diváky, veřejná služba pro nízkopříjmové skupiny obyvatelstva Technologie schopná dalšího vývoje Univerzálně dostupná technologie Standardizovaná a konsolidovaná technologie Úspěšná a využívaná technologie, důležitý prvek krizového informování 5

Role České televize v rozvoji a provozu DTT je dána zákonem

Zákon 483/1991 Sb., o České televizi § 2 (1) Česká televize poskytuje službu veřejnosti tvorbou a šířením televizních programů, popřípadě dalšího multimediálního obsahu a doplňkových služeb na celém území České republiky za účelem naplňování demokratických, sociálních a kulturních potřeb společnosti a potřeby zachovat mediální pluralitu (dále jen "veřejná služba v oblasti televizního vysílání"). § 3 (1) Česká televize naplňuje veřejnou službu v oblasti televizního vysílání zejména tím, že ……………………………….. b) provozuje zemské digitální televizní vysílání televizních programů uvedených v písmenu a) a dalších alespoň dvou televizních programů zahrnutých v souhrnném datovém toku složeném z dílčích datových toků náležejících televizním a rozhlasovým programům, multimediálnímu obsahu a doplňkovým službám veřejné služby v oblasti televizního a rozhlasového vysílání, upravených pro společné šíření prostřednictvím zemské sítě vysílacích rádiových zařízení s plánovaným pokrytím alespoň 95 % obyvatel České republiky počítaných podle údajů vyplývajících z posledního sčítání lidu 1a) (dále jen "multiplex veřejné služby"), c) jako provozovatel multiplexu veřejné služby sestavuje společně s Českým rozhlasem souhrnný datový tok a odpovídá za jeho správu a jeho předání k šíření zemskou sítí vysílacích rádiových zařízení, ……………………. l) vyvíjí činnost v oblastech nových vysílacích technologií a služeb, m) poskytuje audiovizuální mediální služby na vyžádání, n) poskytuje veřejnosti informace a obsah podle § 2 odst. 1 prostřednictvím internetových stránek a aplikací České televize. § 3a ………………………………….. (3) Televizní programy šířené prostřednictvím multiplexu veřejné služby může Česká televize digitálně šířit rovněž prostřednictvím družic a kabelových sítí. * V případě, že kterékoli z těchto problémů způsobí zpoždění plánu nebo vyžadují hlubší diskusi, uveďte podrobnosti na dalším snímku. 7

Česká legislativa při nastavení duálního systému a jeho parametrů není technologicky neutrální a jejím základem je dominance DTT jako hlavní vysílací platformy

Změna role ČT je možná jen změnou mediální legislativy Z pohledu role ČT v DTT Je relevantní : Není relevantní : Naplňování zákona DTT vysílání dostupné minimálně pro 95% obyvatel ČR Garance a stabilita vysílání v DTT – role operátora multiplexu veřejné služby Garantovaný rozvoj DTT Maximální pokrytí a maximální kapacita DTT Náklady na jednotlivé platformy Možnosti a technologické výhody jednotlivých platforem Dostupnost jednotlivých platforem Komerční zájmy operátorů Změna role ČT je možná jen změnou mediální legislativy

Jak dál s DTT – útlum nebo rozvoj Stabilizace Stabilizace a útlum Uvolnění UHF pásma (700 MHz) beze změn Řízený přechod na DVB-T2/HEVC a následné uvolnění UHF pásma (700 MHz) na kterém je ČT připravena aktivně spolupracovat Uvolnění UHF pásma (700 MHz) zasahuje do existujících platných obchodních vztahů.

Shrnutí FTA a obecně univerzální vysílací služba je v ČR vázána na DTT Jakákoli změna DTT ovlivní i rozsah a kvalitu FTA Budoucnost DTT bude odvozena od politického rozhodnutí o způsobu poskytovaní, rozsahu a kvality FTA vysílání Pokud nedojde legislativním změnám je zákonnou povinností ČT naplňovat rozsah a dostupnost DTT v souladu s požadavky zákona č. 483/1991 Sb.

Role ČT v přechodu na DVB-T2/HEVC Politické rozhodnutí – vytvoření podmínek pro ČT Politické rozhodnutí – bez vytvoření podmínek pro ČT ČT je schopna převzít roli garanta celého procesu ČT bude schopna řešit otázky regionálního vysílání včetně podpory třetích stran (malé lokální TV, komunitní media) a krizového informování a to jak v průběhu přechodu, tak i při provozu DVB-T2 ČT bude řešit otázky informační kampaně a krizových situací ČT zabezpečí přechod vysílání ČT(MPX1) ze standardu DVB-T na DVB-T2/HEVC v mezích požadavku zákona o ČT a vládního nařízení o technickém plánu přechodu (nutná podmínka). ČT zrealizuje informační kampaň informující o změně vysílání ČT Role ČT při přechodu na DVB-T2 se bude odvíjet od politického rozhodnutí o budoucnosti DTT

Děkuji za pozornost