Seminář pro žadatele k výzvě IROP č.3

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Advertisements

Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
Seminář pro žadatele k 14. výzvě IROP „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání“ a 15. výzvě „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání pro sociálně vyloučené.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje Zpráva o postupu příprav Rámce pro investice do infrastruktury Červen 2016 PaedDr. Pavel Schneider, vedoucí.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM
Seminář pro žadatele IROP
Výzva č. 46 „ Infrastruktura základních škol“ Výzva č
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro žadatele v rámci realizace SCLLD MAS Český les
Seminář pro žadatele IROP
1.Výzva IROP MAS MB – Zvýšení bezpečnosti dopravy
Snídaně starostů , Jedlí
Integrovaný regionální operační program
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Seminář pro žadatele/příjemce
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Výzva č. 56 „ Infrastruktura pro zájmové, neformální a celoživotní vzdělávání“ Výzva č. 57 „ Infrastruktura pro zájmové, neformální a celoživotní vzdělávání.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Informace o výzvě pro školy
Vazba na Operační programy
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Seminář pro žadatele v rámci realizace SCLLD MAS Český les
INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ
Seminář pro potenciální žadatele
Seminář pro žadatele k 3. výzvě
IROP - Integrovaný regionální operační program
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
Integrovaný regionální operační program
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Integrovaný regionální operační program – IROP
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Seminář pro žadatele 322/06_16_038/CLLD_16_01_120
Seminář pro žadatele 347/06_16_075/CLLD_16_01_120
6. Výzva MAS Střední Haná IROP Infrastruktura pro vzdělávání č
Seminář pro žadatele výzva č
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Seminář pro žadatele k výzvě IROP č.3 3. Výzva IROP MAS MB – VÝSTAVBA, REKONSTRUKCE A VYBAVENÍ VZDĚLÁVACÍCH ZAŘÍZENÍ 4. 9. 2018 MAS Moravská brána Lipník nad Bečvou MAREK ZÁBRANSKÝ

3. výzva IROP – VÝSTAVBA, REKONSTRUKCE A VYBAVENÍ VZDĚLÁVACÍCH ZAŘÍZENÍ Vyhlášení výzvy: 27.8.2018 Ukončení příjmu žádostí: 5.10.2018, 12:00 Finanční alokace výzvy Rozhodná pro výběr projektů k financování: 4 599 990,- Kč Minimální výše celkových způsobilých výdajů: 100 000,- Kč Maximální výše celkových způsobilých výdajů: 4 599 990,- Kč Forma podpory: ex-post (Platba až po kompletním dokončení projektu, nutné tedy předfinancování žadatelem) Dotace: Evropský fond pro regionální rozvoj - 95 %

Pro tuto výzvu MAS jsou oprávněnými žadateli: • školy a školská zařízení v oblasti základního a středního vzdělávání, • další subjekty podílející se na realizaci vzdělávacích aktivit, • organizace zřizované nebo zakládané kraji, • obce, organizace zřizované nebo zakládané obcemi, • nestátní neziskové organizace, • církve, církevní organizace, • organizační složky státu a příspěvkové organizace organizačních složek státu.

Podporované aktivity Projekty budou zaměřeny na podporu investic do výstavby, stavebních úprav a pořízení vybavení škol v území MAS Moravská brána v oblastech: Aktivita „Infrastruktura základních škol“ Aktivita „Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol“ Aktivita „Infrastruktura pro zájmové, neformální a celoživotní vzdělávání“ Jako doplňková aktivita bude podporováno zahrnutí zeleně v okolí budov a na budovách, např. zelené zdi a střechy a zahrady.

Hlavní způsobilé výdaje - Aktivita Infrastruktura základních škol stavby a stavební práce spojené s výstavbou infrastruktury základních škol včetně vybudování přípojky pro přivedení inženýrských sítí rekonstrukce a stavební úpravy stávající infrastruktury (včetně zabezpečení bezbariérovosti dle vyhlášky č. 398/2009 Sb.) nákup pozemků a staveb (nemovitostí) pořízení vybavení budov a učeben pořízení kompenzačních pomůcek zajištění vnitřní konektivity školy a připojení k internetu Podpora může být poskytnuta na podporu infrastruktury škol a školských zařízení pro základní vzdělávání podle zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon, ve znění pozdějších předpisů, zapsaných v Rejstříku škol a školských zařízení k datu vyhlášení výzvy MAS ve vazbě na: klíčové kompetence (komunikace v cizích jazycích, práce s digitálními technologiemi, přírodní vědy, technické a řemeslné obory); budování bezbariérovosti škol; rozšiřování kapacit kmenových učeben ve vazbě na sociální inkluzi či demografickou potřebnost ve správním obvodu obce s rozšířenou působností, ve kterém se nachází sociálně vyloučená lokalita. Projektové záměry musí být v souladu s Místním akčním plánem vzdělávání.

Hlavní způsobilé výdaje - Aktivita Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol stavby a stavební práce spojené s výstavbou infrastruktury středních a vyšších odborných škol včetně vybudování přípojky pro přivedení inženýrských sítí rekonstrukce a stavební úpravy stávající infrastruktury (včetně zabezpečení bezbariérovosti dle vyhlášky č. 398/2009 Sb.) nákup pozemků a staveb (nemovitostí) pořízení vybavení budov a učeben pořízení kompenzačních pomůcek zajištění vnitřní konektivity školy a připojení k internetu Podpora může být poskytnuta na podporu infrastruktury škol a školských zařízení pro střední a vyšší odborné vzdělávání podle zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon, ve znění pozdějších předpisů, zapsaných v Rejstříku škol a školských zařízení k datu vyhlášení výzvy MAS ve vazbě na: klíčové kompetence (komunikace v cizích jazycích, práce s digitálními technologiemi, přírodní vědy, technické a řemeslné obory) budování bezbariérovosti škol; rozšiřování kapacit kmenových učeben ve vazbě na sociální inkluzi či demografickou potřebnost ve správním obvodu obce s rozšířenou působností, ve kterém se nachází sociálně vyloučená lokalita. Projektové záměry musí být v souladu s Krajským akčním plánem vzdělávání.

Hlavní způsobilé výdaje - Aktivita Infrastruktura pro zájmové, neformální a celoživotní vzdělávání přístavby, nástavby a stavební práce spojené s vybudováním infrastruktury pro zájmové, neformální a celoživotní vzdělávání rekonstrukce a stavební úpravy stávající infrastruktury (včetně zabezpečení bezbariérovosti dle vyhlášky č. 398/2009 Sb.) nákup pozemků a staveb (nemovitostí) pořízení vybavení budov a učeben pořízení kompenzačních pomůcek Podpora může být poskytnuta pouze ve vazbě na klíčové kompetence (komunikace v cizích jazycích, práce s digitálními technologiemi, přírodní vědy, technické a řemeslné obory). Projektové záměry musí být v souladu s Místním akčním plánem vzdělávání nebo s Krajským akčním plánem vzdělávání.

demolice související s realizací projektu, Vedlejší způsobilé aktivity (maximálně 15 % celkových způsobilých výdajů projektu) demolice související s realizací projektu, pořízení bezpečnostních prvků a zařízení u vstupu do budovy, úpravy zeleně a venkovního prostranství, projektová dokumentace, EIA, zabezpečení výstavby (technický dozor investora, BOZP, autorský dozor), pořízení služeb bezprostředně související s realizací projektu (příprava a realizace zadávacích a výběrových řízení, zpracování studie proveditelnosti), povinná publicita (podle kap. 13 Obecných pravidel).

Způsobilost výdajů Věcná způsobilost - Soulad s právními předpisy, pravidly IROP a podmínkami podpory, zejm. právním aktem. Přiměřenost výdaje - Výdaj je hospodárný, účelný a efektivní a jeho výše odpovídá cenám v místě a čase obvyklým. Časová způsobilost Vznik a úhrada příjemcem od 1. 1. 2014 do 31. 12. 2021 Projekty nemohou být podpořeny, jestliže byly fyzicky dokončeny nebo plně provedeny před předložením žádosti o podporu.

Proces hodnocení a výběru projektů Hodnocení přijatelnosti a formálních náležitostí První fáze hodnocení projektů Posouzení základních věcných a administrativních požadavků Provádějí pracovníci MAS Moravská brána Lhůta max. 20 pracovních dnů od ukončení příjmu žádostí o podporu Kritéria přijatelnosti jsou až na 1 kritérium (definice příjemce) napravitelná Kritéria formálních náležitostí jsou opravitelná – žadatel vyzván 1 x k opravě nebo doplnění ve lhůtě do 5 pracovních dní Hodnotí se podle kontrolních otázek uvedených pro každé kritérium (ANO/NE)

Proces hodnocení a výběru projektů Věcné hodnocení Druhá fáze hodnocení projektů Hodnocení kvality Provádí Výběrová komise MAS Moravská brána Pouze žádosti o podporu, které uspěly v 1. fázi hodnocení Lhůta max. 30 pracovních dnů od ukončení hodnocení formálních náležitostí a přijatelnosti Mohou být Výběrovou komisí vymezeny podmínky pro úpravu projektů ze strany žadatele, za kterých by měl být projekt podpořen

Proces hodnocení a výběru projektů Věcné hodnocení Max. počet bodů věcného hodnocení - 80 Žádost musí získat min. 40 bodů, aby splnila podmínky věcného hodnocení MAS současně upozorňuje, že tento závěr ještě předává k závěrečnému ověření způsobilosti projektů a ke kontrole administrativních postupů na ŘO IROP

Proces hodnocení a výběru projektů Shrnutí a lhůty Hodnocení formální náležitosti a přijatelnosti: do 20 pracovních dní ze strany MAS Odvolání: do 15 kalendářních dní ze strany žadatele Věcné hodnocení: do 30 pracovních dní ze strany MAS Odvolání: do 15 kalendářních dní ze strany žadatele Závěrečné ověření způsobilosti: ŘO provádí neprodleně dle administrativních kapacit Vydání právního aktu u doporučených žádostí: do 3 měsíců ze strany ŘO IROP Proplacení projektu: do 3 měsíců od podání žádosti o platbu

Povinné podmínky podání žádosti Registrace do systému IS KP14+ https://mseu.mssf.cz/ (!! Jen v prohlížeči Microsoft explorer nebo Mozilla firefox) Vyplnění elektronické verze žádosti Finalizace elektronické verze žádosti Podepsání a odeslání elektronické verze žádosti !! Veškeré žádosti se zasílají jen v elektronické podobě prostřednictvím IS KP14+ !! Zřízení elektronického podpisu před podáním/odesláním žádosti !! Aktivní datová schránka

Povinné přílohy žádosti 1 Plná moc (vzor Plné moci je přílohou č. 11 Obecných pravidel) 2 Zadávací a výběrová řízení (pouze uzavřenou smlouvu na plnění zakázky, pokud je) 3 Doklad o právní subjektivitě 4 Studie proveditelnosti (podle osnovy uvedené v příloze č. 4B – 4D Specifických pravidel) 5 Doklad o prokázání právních vztahů k majetku, který je předmětem projektu 6 Územní rozhodnutí s nabytím právní moci nebo územní souhlas nebo účinná veřejnoprávní smlouva nahrazující územní řízení 7 Žádost o stavební povolení nebo ohlášení, případně stavební povolení s nabytím právní moci nebo souhlas s provedením ohlášeného stavebního záměru nebo veřejnoprávní smlouva nahrazující stavební povolení 8 Projektová dokumentace pro vydání stavebního povolení nebo pro ohlášení stavby 9 Položkový rozpočet stavby 10 Výpočet čistých jiných peněžních příjmů 11 Čestné prohlášení o skutečném majiteli (Vzor čestného prohlášení je přílohou Obecných pravidel č. 30.) 12 Výpis z Rejstříku škol a školských zařízení Pokud je některá povinná příloha pro žadatele nerelevantní, žadatel nahraje jako přílohu dokument, ve kterém uvede zdůvodnění nedoložení povinné přílohy.

POVINNÁ PUBLICITA Po vydání prvního právního aktu v průběhu realizace projektu: internetové stránky - zveřejnění stručného popis projektu, jeho cíle, výsledky a informaci, že je na projekt poskytována finanční podpora z EU. Na internetových stránkách musí být umístěna loga EU a MMR ČR (viz kap. 13.3 Obecných pravidel). příjemce umístí po zahájení realizace projektu na viditelném místě v místě realizace projektu plakát o minimální velikost A3 (lze použít na výšku i na šířku). Na plakátu musí být uveden název projektu, hlavní cíl projektu a věta: Projekt <název projektu> je spolufinancován Evropskou unií. Příjemce popisuje realizované formy publicity ve Zprávě o realizaci. Pro ověření publicity dokládá příjemce jako přílohu Zprávy o realizace fotografie realizované publicity a screenshot webových stránek.

Podmínky pro výběrová řízení (metodický pokyn pro zadávání zakázek – příloha č. 3 Obecných pravidel) Příjemci nemusí dodržovat postupy v tomto MP při zadávání zakázek malého rozsahu, jejichž předpokládaná hodnota je nižší než: 400 000,- Kč bez DPH (musí dodržet transparentnost a zamezit střetu zájmů) Výzva min. 3 dodavatelům, zadávací dokumentace (druh a předmět zakázky, doba a místo plnění, kvalifikační předpoklady, výběrová kritéria, obchodní podmínky, podmínky a požadavky na zpracování nabídky, atd.) Lhůta pro podání nabídek nesmí být u zakázek malého rozsahu kratší než 10 dnů, Ustanovení hodnotící komise Otevírání nabídek Posouzení kvalifikace Hodnocení nabídek Oznámení o výběru nejvhodnější nabídky Profil zadavatele

Obecná část pravidel pro žadatele a příjemce v rámci IROP http://www.irop.mmr.cz/cs/Vyzvy/Seznam/Vyzva-c-68-Zvysovani-kvality-a-dostupnosti-Infrast Specifická část pravidel pro žadatele a příjemce v rámci IROP (Infrastruktura pro vzdělávání) Výzvy IROP jsou na stránkách MAS: www.mas-moravskabrana.cz

Děkuji za pozornost Marek Zábranský Vedoucí SCLLD MAS Moravská brána Tel: (+420) 739 344 119 E-mail: manazer@mas-moravskabrana.cz