E-Inventarizace – datové terminály

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat DIGITÁLNÍ MAPA PRAHY Petr Šebesta.
Advertisements

ITFutuRe s.r.o. – Komplexní řešení příjmu, distribuce, expedice zboží a inventur s čárovými kódy pro sklady, velkoobchody a eshopy.
Sledování majetku pomocí čárového kódu/RFID
Harmonogram implementace IS v běžné praxi - informatika ZMVS.
Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,
Informační systém Patricie specializované řešení pro Advokátní kanceláře.
Aspe - systém pro řízení stavebně investičních projektů
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
GASTRONOMICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM prezentace základních funkcí
Zásoby 2009 Opakování a novinky Bohuslav Major Skalský Dvůr
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
S OFTWARE PRO AUDIT PC Dostál David. OCS I NVENTORY Software pro automatický asset management pro PC a k němu připojené zařízení. Dimenzované na velkou.
MP Orga, spol. s r.o. MP Orga MP Orga Maestro Informační systém pro správu organizační struktury.
Inventarizace majetku za použití RFID technologie
Evidence a inventury majetku
Analýza a popis pracovního místa
Verze Modul OCENĚNÍ DaMaSk
Projekt ELIŠKA Centrální registr řidičů
INVENTARIZACE MAJETKU k
Hospodaření II katedra FISCUS. MAJETEK Soubor věcí a práv, která jsou v právoplatném držení jedné nebo více osob Úprava majetku vyplývá ze Stanov Junáka.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, Neratovice, tel.: , IČO: , IZO: Ředitelství.
Snímání informací ze stroje o průběhu zpracování zakázky prostřednictvím externí snímací karty.
Tvorba dokumentů – kritéria Obsah a forma –aktuálnost a správnost informací, variabilní data, –forma adekvátní příjemci, estetika, –účelná struktura, členění.
1 O programu pro Informační Systém Investičního Controllingu n Dovolujeme si Vám představit základní schémata informačního systému ISIC n Programové řešení.
4. Lekce Dílčí procesy funkčního testování
Rozšíření IQ sestav v RZ Jak zobrazovat data na 100% ? Ing. Robert Naar Skalský Dvůr
inventarizace majetku a závazků
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
Návrh systému evidence komponent měřícího řetězce stanic SampleFx.
Analýza infromačního systému. Matice afinity ISUD matice – Insert (vkládání dat) – Select (výběr dat) – Update (aktualizace dat) – Delete (vymazání dat)
Realizační tým ICZ duben 2005
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Elektronické zpracování požadavků – evidence v databázi akcí Město Studénka – Městský úřad Studénka Cena Ministerstva vnitra za inovaci ve veřejné správě.
Krajský úřad Libereckého kraje
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Spisová a archivní služba (SAS) – pořádek v písemnostech a dokumentech.
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
Analýza informačního systému. Podrobně zdokumentovaný cílový stav Paramentry spojené s provozem systému – Cena – Přínosy – Náklady a úspory – …
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Elektronické schvalování v praxi Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum:
Postup práce s doklady v modulu MTZ
POČÍTAČOVÝ SYSTÉM PRO NÁVRH TECHNOLOGIE BETONÁŽE ZA ZIMNÍCH PODMÍNEK Ing. Jan Čermák Ing. Vyacheslav Usmanov Ing. Kateřina Svobodová prof. Ing. Čeněk Jarský,
01.14 Inventarizace majetku
Součástí této prezentace bude pravděpodobně diskuse, jejíž výsledkem budou akce. Pomocí aplikace PowerPoint lze navržené akce zaznamenávat v průběhu prezentace.
MICROSOFT OFFICE 2007/2010. Důvod změny Inovace technologií Nové možnosti použití Kompatibilita Ukončení tech. podpory starších verzí Office 2003 –
Přednáška Akce: Přednášející: Petra Fuchsíková | Produktová manažerka EPC/RFID | | a | Tomáš Filip | FAM specialista |
BARTECH BARTECH, s.r.o. Velkomoravská 527/33, Hodonín, INVENTURA „HIM“ Řešení inventarizace hmotného majetku NOVINKY verze 2.0.
CRAB z pohledu dodavatele Pilotní pasportizace dodavatel sběru dat do pasportu a dalších specifických informací o budovách 1 1.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní.
Univerzitní informační systém II., Lednice 2003 Podpora stipendií ve studijní administrativě Tomáš Majer
PYROTECHNIKA. NV č. 208/2010 Sb., o technických požadavcích na pyrotechnické výrobky a jejich uvádění na trh druhy a kategorie pyrotechnických výrobků.
Odbavování a informování v lyžařských střediscích Lukáš Ksandr sk. 370.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Automatická evidence v 7mi bodech…. ● Systém sbírá data od zaměstnanců, kteří jednotlivé úkony zadávají do terminálu pomocí čárových kódů. Ty čtou ze.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Informace o konkrétních nedostatcích zjištěných MF při kontrolách hospodaření PO v rámci přezkoumání hospodaření JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských.
Kurikulum G Mgr. Lucie Hučínová-Slejšková, PhDr. Stanislava Krčková.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Inventarizace majetku a závazků
Řešení inventarizace hmotného majetku
Řešení inventarizace hmotného majetku
Vysoká škola technická a ekonomická
Podnikohospodářské techniky postupu
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
iFIS: Inventura majetku
Jan Abraham, Helena Plachá, Eva Paznerová
Setkání uživatelů iFIS*
Poznatky z veřejnosprávních kontrol u příspěvkových organizací
Transkript prezentace:

E-Inventarizace – datové terminály Vráž - 19.04.2013 Daniel Matoška

Princip standardní inventury Evidenční stav Evidenční + Skutečný stav iFIS/MAJ iFIS/INV Evidence Terminál Standardní inventura Vyřazení a přemístění iFIS/INV Skutečnost Průběžné zprávy iFIS/INV Porovnání Pasportizace budov a místností Lokality Inventurní rozdíly

Zajištění štítků s čárovými kódy

Datové terminály – dřívější kritéria výběru Velikost operační paměti Zajištění napájení (provoz bez dobíjení) Hmotnost Technologie snímání Odolnost

Datové terminály – současná kritéria výběru Použité kódování Výdrž bez dobíjení Možnosti dobíjení Možnosti zapojení a komunikace s PC … Finanční možnosti = cena

Vybavení inventarizačního pracoviště OPTICON OPH-1004 DENSO BHT-600

Datové terminály – obslužný SW Kompatibilita SW a terminálu možnost využití hotového SW (bez potřeby úpravy nebo přeprogramování) možnost zápůjček terminálů

Vybavení inventarizačního pracoviště DENSO – BHT 300 CASIO – DTX 7

Dotazy ???

E-Inventarizace – datové terminály Vráž - 19.04.2013 Děkujeme za pozornost

Proč přejít k e-inventarizaci? Cíle e-inventarizace Proč přejít k e-inventarizaci? Zrychlení procesu vlastní inventury Získání přehledu o inventárních rozdílech Zpřehlednění a zpřesnění evidence Možnost dalšího vyhodnocování údajů z evidence

Předpoklady pro inventarizaci (v iFIS) Předpoklady pro e-Inventarizaci : Evidence inv.předmětů v systému iFIS Označení inv.předmětů čárovými kódy V případě sledování umístění označení lokalit čárovými kódy Využití snímačů čárových kódů (datových terminálů)

Nezbytné kroky k přechodu na e-inventarizaci Pro možnost využití aplikace iFIS/INV je potřeba provést : Vybavit inventarizační pracoviště Zajistit štítky pro označení inv.předmětů Označit inv.předměty (+ lokality) čárovými kódy Dát do pořádku evidenční stav databáze inv.předmětů Připravit interní metodiku

Vybavení inventarizačního pracoviště

Schéma tisku etiket a značení majetku (a lokalit) Evidence údajů o majetku a lokalitách Výběr TTR tiskárny a etiket čárových kódů Tisk etiket (pomocí fontů tiskárny) iFIS/MAJ Tiskový výstup v *.XML Lokality Označení majetku (lokalit) Vnitřní metodika Pasportizace budov a místností

Tisk etiket majetku z iFIS

Tisk etiket lokalit z iFIS

Datové terminály – programové vybavení 1) SW pro evidenci předmětů Umožňuje sledovat : existenci předmětů uložení předmětů množství předmětů vložit poznámku 2) SW pro komunikaci Umožňuje : přenos dat mezi terminálem a PC

Princip standardní inventury Evidenční stav Evidenční + Skutečný stav iFIS/MAJ iFIS/INV Evidence Terminál Standardní inventura Vyřazení a přemístění iFIS/INV Skutečnost Průběžné zprávy iFIS/INV Porovnání Pasportizace budov a místností Lokality Inventurní rozdíly

Fáze inventury prováděné v iFIS A) Přípravná Nastavení snímače Příprava aplikace iFIS/INV Přenos dat z iFIS/MAJ do iFIS/INV (a do snímače) B) Realizační Vlastní inventura snímačem Přenos dat ze snímače do PC (a do iFIS/INV) Vyhodnocení a zjištění inventárních rozdílů Převod podkladů pro vyřazení a přemístění do iFIS/MAJ

Inventurní rozdíly

Inventurní rozdíly (včetně porovnání umístění)

Tiskové sestavy

Získané poznatky z předchozích realizací Důležitost přípravné fáze inventury : volba způsobu provedení požadavky na výstupy Připravenost na inventarizaci souvisí se : stavem evidenčních dat (aktuálnost, úplnost, specifika – „vícekusé“položky) stavem označení inv.položek a lokalit (etikety s čárovými kódy, přístupnost, čitelnost) Potřeba metodického ošetření nového způsobu provádění inventury Nutnost mimořádné podpory při nesplnění předpokladů pro fungování