Tanec.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NIPOS TANEČNÍ A POHYBOVÁ VÝCHOVA z pohledu Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu 1) výzkum 2) vzdělávání 3) příklady.
Advertisements

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
HUDBA.
Co je estetika?  věda o podstatě a formách tvorby podle zákonů krásy  základ osvojení světa jako tvůrčí,cílevědomé činnosti lidí-estetické osvojování.
TANEC Co to vlastně tanec je?
VÍKENDOVÉ SEMINÁŘE S CRISTIANEM ALMODOVAREM FONTANELA, Korunní 35, PRAHA 2 Informace a přihlášky: flamenkin.cz, tel: CRISTIAN.
Společenské TANCE Občanská výchova 7. ročník
Obecné poučení o literatuře
Číslo a název šablony klíčové aktivity
MAŽORETKY BRNO LASSIES MUNI
Projekt studentů I. ročníku ve školním roce 2004/2005 Téma: TANEC
 Taneční a pohybová škola pod vedením Mgr. Ilony Šulcové oslavila v loňském roce již 20 let svého trvání. Od r vychovala řadu tanečníků, z nichž.
Hudba a tanec (music and dance)
Historie české hudby.
Představení skupiny OlgaŠtěpánka JanaFatima Propagace skupiny.
FIRE DANCE 2013.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Tance Tanec - záměrné, rytmické a kulturně zakotvené sekvence neverbálních tělesných pohybů Historické aspekty – starší doba kamenná (kresby tančících.
E X H I B I C E PLESOVÁ SEZONA ROKU 2008 Pořádáte maturitní nebo firemní ples? Máte již zamluvený termín a chybí Vám v programu předtančení standardního.
Prezentace pro ESPG Daniela Černá
Brake dance House dance R‘n‘B Poppin Electric boogie Dance hall.
Street Dance.
Tanec Pohybová činnost (akt) vyjadřující prostřednictvím pohybů a gest bezprostřední, subjektivní pocity tanečníka v rámci určité myšlenky (stylizace,
Latinsko-americké tance
 Nepopíratelný je pozitivní vliv pohybové činnosti na zdraví člověka. Ne každému však vyhovuje prestižní forma závodění. Existuje bezpočet pohybových.
SALSA.
TERMINOLOGIE NOVÉ TRENDY.
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
Aktuální formy gymnastiky a tance
 Kde: Lidový dům Žabčice  Kdy: 2. dubna 2011  V kolik: příjezd od 13 hod, zahájení ve 14 hod  Disciplíny: 1. Valčík 2. Čača 3. Volný tanec.
Hudba Rakousko-Uherska Autor: Květa Stejskalová. Rakousko-Uhersko byl státní útvar, který existoval v letech 1867 – Rakousko-Uhersko byl státní.
Nadační fond Pomocná ruka ve spolupráci s divadelním souborem Rozmarýn připravili představení pro speciální školy Chotouňská a Strarostrašnická TANCEM.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_347_Tanec, balet AUTOR: Mgr. Markéta Lyková ROČNÍK, DATUM:
aneb doučovací večery pro přátele
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
MHJ HS ŽABČICE.  Kde: Lidový dům Žabčice  Kdy: 31. března 2012  V kolik: příjezd od 12,30 hod, zahájení ve 13 hod  Disciplíny: 1.Valčík 2.Charleston.
Sportovní tanec.
ročník.
GYMNASTIKA. CO TO JE GYMNASTIKA ? Gymnastika je soubor tělesných cvičení, jehož cílem je všestranný rozvoj lidského těla a udržení zdatnosti a celkově.
Gymnastika I. – Společenské tance Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Tento projekt je spolufinancován Evropským.
LITERÁRNÍ DRUHY DRAMA – DRAMATICKÉ ŽÁNRY Mgr. Michal Oblouk
Gymnastika I. – Country tance Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/13 Název materiálu: Hudba v období romantismu Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
AFRICKÝ TANEC A HUDBA. TANEC Při svém vzniku tento tanec sloužil skutečně jako prostředek k vyjádření různých významných událostí, které se ve vesnici.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_28_10_HV7_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Tanec a pohyb Základní škola Libina, příspěvková.
Gymnastika I. Univerzita Karlova Praha Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
Gymnastika doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Regenerace ve sportu Seminární práce Lucie Viznerová.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_32_INOVACE_6_HUDEBNÍ VÝCHOVA_Z ČEHO SE SKLÁDÁ HUDBA? Název: Z.
FIRE DANCE 2017.
Název školy: ZŠ a MŠ Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jana Vostřelová Název: VY_32_INOVACE_20_HUDEBNÍ VÝCHOVA_ANTONÍN DVOŘÁK_DÍLO.
ESTETICKÁ SKUPINOVÁ GYMNASTIKA
Tanec Vypracovala: Natálie Odehnalová 9. C ZŠ Masarova Garant: p. uč
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
HUDEBNÍ VÝCHOVA HUDBA NA JEVIŠTI
Zuzana Klementová, Jaroslav Svoboda, Milan Šipl, Rostislav Valíček
ročník.
Aktuální formy gymnastiky a tance
Osnova ke studiu pro studenty středních pedagogických škol
ZŠ T. G. Masaryka Blatná, okres Strakonice
  Klub Tornádo - pracoval od roku 1997 pod bývalým Domem dětí a mládeže u radnice, od roku 2013 pod SVČ Doris Šumperk. V letošním roce zde tancuje na 200.
Spoločenský tanec.
Spoločenské tance.
Sportový tanec O športovom tanci Tanec a výhody
FIRE DANCE 2018.
lidový tanec, pantomima, balet, výrazový tanec, společenský tanec
FIRE DANCE 2019.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
JAZZ ICT Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Transkript prezentace:

Tanec

Co je to tanec? Tanec je pohybová společenská aktivita, provozovaná převážně za doprovodu hudby. Tanec může navodit lepší náladu, a také je vyjádřením pocitů tanečníka, takže může být považován za druh umění. Pro každého tanec znamená něco jiného, především je to svoboda (projev, díky kterému máme možnost se vyjádřit), očista duše, koníček (zábava), inspirace, odpočinek, umění, krásno, práce, atd…

Vznik tance Vznik tance je kladen do období rodové společnosti, kde umocňoval rituální obřady. Tuto funkci zastával až do starověku, kdy k této funkci přibyla ještě funkce umělecká. V této době neexistoval tanec v páru, ale pouze individuální tanec – umění, nebo tanec skupinový – rituální.

Druhy tance Standardní: waltz tango valčík slowfox quickstep

Latinskoamerické: samba cha-cha rumba paso doble jive

Různé, které by se daly zařadit mezi společenské: foxtrot polka flamenco salsa mambo argentinské tango two-step mazurka čardáš blues merengue Charleston

Sólo (nepárové tance): břišní tanec breakdance tecktonik step balet výrazový tanec moderna Pogo hiphop Headbanging

Skupinové: čtverylka česká beseda moravská beseda kankán country tance Dalším možným dělením tanců je jejich dělení podle doby vzniku: Gotické Barokní Renesanční Moderní Zajímavou skupinou tanců je: Lidový tanec Scénický tanec Balfolk

Existuje i etnické dělení tanců - tyto tance často ještě mají svůj původní (rituální) význam a jednotlivé pohyby vyjadřují určitý význam: Africké tance Indiánské tance Tance australských domorodců Orientální tance Irské tance Bretonské tance Chorvatské tance - Moreška Nový taneční styl: Er Style Moderní taneční styl: Jumpstyle

Velmi zvláštní formou tance je sportovní disciplína zvaná akrobatický rokenrol. Dále také sport zvaný krasobruslení, který již vlastně sám o sobě tancem není, ale přebírá mnoho prvků z klasických tanečních systémů. Podobně jsou na tom i další (některé z nich čistě ženské) sporty jako je např. moderní gymnastika, sportovní aerobic či synchronizované plavání (tzv. akvabely).

Konec Vytvořila Invisiblegirl