Literatura 19.století - shrnutí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou R. Fulghuma…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
Advertisements

Číslo materiálu: Škola: VY_32_INOVACE_11 ZŠ Dr. Miroslava Tyrše, příspěvková organizace Adresa:Autor:Název: Vrchlického 630/5, Děčín Bc. Eva Doležalová.
Představitel skupiny lumírovců
 Předmět: Literatura  Tematická oblast: Česká a světová literatura po r  Cílová skupina: 4. ročník (oktáva) gymnázia  Oblast podpory: III/2 Inovace.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou J. Hanzlíka…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
Identifikátor materiálu: EU –
Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření:
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou K. J. Erbena Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí se.
Vypracovala: Mgr. V. Sýkorová Použitá literatura: A. Bauer: Čeština na dlani – přehled světové a české literatury/ český jazyk, nakladatelství Rubico,
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – CZ.1.07/1.4 00/ Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ.
Vypracovala: Mgr. V. Sýkorová Použitá literatura: A. Bauer: Čeština na dlani – přehled světové a české literatury/ český jazyk, nakladatelství Rubico,
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou V. Hraběte…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_I.A.15 Název pro školu:EU ČJ 15 II Název materiálu:Božena Němcová Autor:Mgr. Barbora Baránková Vzdělávací obor:Český.
Báje (mýty) a pověsti 6. ročník.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jeMgr. Miloš Kaplan Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou Z. Jirotky…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
ČESKÉ NÁRODNÍ OBROZENÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou F. Nepila Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí se.
Anotace Žák se seznámí s dílem Karla Čapka …. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstupÚstně interpretuje dílo K. Čapka, písemně správně přiřazuje.
Vypracovala: Mgr. V. Sýkorová Použitá literatura: A. Bauer: Čeština na dlani – přehled světové a české literatury/ český jazyk, nakladatelství Rubico,
8. ročník Vypracovala: Mgr. V. Sýkorová Použitá literatura: A. Bauer: Čeština na dlani – přehled světové a české literatury/ český jazyk, nakladatelství.
Arnošt Lustig Jan Drda Ota Pavel 9. ročník.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou Z. Svěráka a L. Smoljaka Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup.
Generace tzv. buřičů 2 8. ročník Generace tzv. buřičů Vypracovala: Mgr. V. Sýkorová Použitá literatura: A. Bauer: Čeština na dlani – přehled světové.
Generace tzv. buřičů 8. ročník.
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 9. ročník Anotace: Základní literární pojmy opakování.
Opakování z literatury 8. r. 1. část
Vypracovala: Mgr. V. Sýkorová Použitá literatura: A. Bauer: Čeština na dlani – přehled světové a české literatury/ český jazyk, nakladatelství Rubico,
Lumírovci 8. ročník Vypracovala: Mgr. V. Sýkorová Použitá literatura: A. Bauer: Čeština na dlani – přehled světové a české literatury/ český jazyk, nakladatelství.
8. ročník Vypracovala: Mgr. V. Sýkorová Použitá literatura: A. Bauer: Čeština na dlani – přehled světové a české literatury/ český jazyk, nakladatelství.
B ožena N ěmcová 8. ročník B ožena N ěmcová Vypracovala: Mgr. V. Sýkorová Použitá literatura: A. Bauer: Čeština na dlani – přehled světové a české literatury/
Balada. lyrickoepická báseň s ponurým dějem a tragickým koncem děj se točí kolem viny a následného trestu vystupují v ní nadpřirozené síly a bytosti.
Šablona 32 VY_32_INOVACE_10_24 _Karel Jaromír Erben.
Literární druhy a žánry Literární druhy a žánryOB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-U
VELKÁ PÍSMENA Autor: Mgr.Dana Vagenknechtová
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Karel Čapek - cestopisy
projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Co možná nevíte aneb 5 zajímavých faktů ze světa literatury
VY_32_INOVACE_Lul_I_12 KAREL IV. Život
Jan Neruda 8. ročník.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Opakování z literatury 8. r. 3. část
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_48_Jan Neruda
František Ladislav Čelakovský Název projektu: OP VK
Přejatá podstatná jména
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
MARK HADDON Autor: Mgr.Dana Vagenknechtová
Český jazyk 9. ročník Česká poezie 19. a 20. století.
VY_32_INOVACE_Jir_I_27 George Orwell
Základní skladební dvojice Název projektu: OP VK
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_42_Božena Němcová
Šablona 32 VY_32_INOVACE_20_24_Romain Rolland
Opakování z literatury 8. r.
Opakování – oddíl „Humor“
Rozdělení fantastické literatury
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B
VY_12_INOVACE_Jir_I_10 Jaroslav Seifert
Počátek Národního obrození
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_44_Karel Čapek
Literatura 19. století Autor: Mgr.Dana Vagenknechtová
Božena Němcová Narodila se ve Vídni.
Vy_32_INOVACE_74_Balady a romance II
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
BALADY A ROMANCE VY_12_INOVACE_Rů_I_22
VY_12_INOVACE_Jir_I_05 E.Hemingway Název projektu: OP VK
VY_32_INOVACE_Jir_I-21 Pavel Kohout Název projektu: OP VK
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Transkript prezentace:

Literatura 19.století - shrnutí Autor: Mgr.Dana Vagenknechtová Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách

Název díla, jehož děj částečně zachycuje Dickensovo dětství Jak se jmenují dva hlavní literární směry 19.století „Ty jsi ale šikula.“ Co rozdělovalo 2 skupiny států během americké občanské války Cyranova milá Charakterizuj pohádky O.Wilda Název dvou pohádek O.Wilda Kdo je autorem knihy Chrám Matky boží v Paříži? Cyrana přeložil do češtiny Jaroslav Vrchlický – ten je i autorem hry o Karlu IV. – její jméno? Charakterizuj Cyrana (vzhled, povaha) Balada = ? -uveď českého a francouzského autora balad „Žel bohu, kde můj tatíček?Již na něm roste trávníček!“ -básnický prostředek? Vlastní jméno Petra Bezruče Oblast, kde se narodil Bezruč Hyperbola = ? Hlavní cíl národního obrození Význam jmen Sultán a Tyrl Co jsou epigramy a kdo je například tvořil? Rodné jméno Němcové Proč byla Maryčka Magdonova pohřbena za hřbitovní zdí?

http://www.glazing.cz/ SOUKAL, Josef. Čítanka 8. Literární výchova pro 8.ročník základní školy a pro odpovídající ročník víceletých gymnázií. 3., přepr.vyd. Praha: SPN, 2008. ISBN 978-80-7235-396-5.