Před 100 lety 12. prosince 1915 se narodil nezapomenutelný zpěvák.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OLYMPIJSKÉ HRY.
Advertisements

CHVÁLÍM JMÉNO TVÉ, KDYŽ JE ZEMĚ KOLEM ÚRODNÁ Blessed Be Your Name, In the land that is plentiful KDYŽ RADOSTÍ SI UŽÍVÁM, CHVÁLÍM JMÉNO TVÉ Where Your streams.
Vítek Ježek. Skrytá kola Rekola epizoda I Prolog.
VÝVOJ ČESKÉ POPULÁRNÍ HUDBY
Michael Jackson Heal The World Originál obal alba 1982 to Thriller.
Vývoj populární hudby v letech
USA Zajímavosti.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA.
Lil Romeo Lil' Romeo se narodil 19. srpna 1989 v New Orleans (Louisiana). Pravým jménem Percy Romeo Miller III a jeho matka je Sonja Miller a otec Percy.
John Legend *1978 *Springfield *Ohio *zpěvák *textař *spisovatel
Ella Fitzgeraldová byla americká jazzová zpěvačka. Za svůj život napsala a nazpívala stovky oblíbených písní. Ella Fitzgerald, též nazývána "First Lady.
Should, ought to Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
VESMÍR.
REF: VÍC, VÍC, VÍC, We will sing, sing, sing UCTÍVÁM TĚ KAŽDÝM TÓNEM, ZPÍVÁM And make music with the heavens VÍC, VÍC, VÍC, We will sing, sing, sing MILOSTÍ.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_ANJ449 Jméno autora:Mgr. Soňa Nekvindová Třída/ročník1. ročník.
Organizovaný systém zvuků (V prezentaci můžete klikat na obrázky, pro jejich zvětšení…)
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P11_2.17 Tematická oblast:Dějiny hudebního umění Beatles Typ: DUM – test Předmět: Hudební výchova Ročník: 1.,3. r. (6leté),
1 Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 Šablona: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název projektu: Inovace výuky na GSN prostřednictvím.
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
Hudba.
Martin Dresler.  Hlavní město : Ottawa  Rozloha : km²  Státní zřízení : federativní konstituční monarchie  Počet obyvatel : 
Jméno a příjmení: Jesse Arthur McCartney Narozen : 9. duben 1987 v New York City Věk: 21 let Sourozenci: bratr Timmy (1996), sestra Lea (1991) Povolání:
OSOBNOST František Křižík Vypracovaly: Kateřina Nováková
ROMAN DVOŘÁK Kubánská hudba. Hudba vznik spojením tradic španělské a černošské hudby především taneční – habanera, bolero, rumba, claves, guaracha, bonga,
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Článek 120 – 150 slov.
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
Easter in the USA and Great Britain
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace At the airport VY_22_INOVACE_35 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213.
FLORIDA JEHO ZAČÁTKY  Narodil se ve městě Carol City, státu Florida, okolo roků 1979 a 1980, přesné datum je nejasné, ale vychází se z 16 prosince.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Mikuláš Francán.
Michael Jackson Od Andrea Crkvová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Rozsíval. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. INTRODUCTION Použité obrázky a foto:
AUTOR : Mgr. Alena Bartoňková NÁZEV : VY_32_INOVACE_18_07_A6_Bartonkova TÉMA : Halloween OBSAH : Halloween ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.4.00/
Jitka Vodrážková Hello, kids! 3. říjen 2011 VY_22_INOVACE_1A_27_THREE_PIGS Storytelling-pohádka O třech prasátkách v angličtině Poslech pohádky, opakování.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Lenka Kulhavá NÁZEV: VY_32_INOVACE_ O 09 TEMA: Angličtina ČÍSLO PROJEKTU:
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR:Lenka Hrnčířová VY_32_INOVACE_17_Konverzace v Aj 6. ročník_Easter Téma:Easter CZ.1.07/1.4.00/
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor: Mgr. Hana Červená Název:VY_32_INOVACE_77 _angličtina-gramatika Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Anglický jazyk 5 Autor: Mgr. Jaroslava Ledererová PŘÍTOMNÝ ČAS PROSTÝ Vyjadřuje děje, které jsou pořád nebo se.
MLÁDÍ Narodil se 14. července 1939 v Plzni. V mládí se toužil stát malířem a po ukončení školní docházky se v Praze neúspěšně pokoušel o studium výtvarného.
Anotace Prezentace seznámí žáky s vývojem českého big beatu a s jeho interprety. Uvědomí si jeho návaznost na světovou hudbu. V průběhu si nově získané.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA 30. a 40. léta 20. století TEST.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_HV_04_SVO_Swing.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_Hudební výchova – 8. ročník TÉMA: Swing ČÍSLO.
Swing Rebeka vitová.
P!nk.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/20
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
- vlastním jménem Sonny John Moore -je americký producent elektronické hudby, DJ a bývalý frontman kapely From First to Last - narodil se 15. ledna.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
The Beatles AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Ella Fitzgeraldová AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Katy Perry.
Martina Dundová VY_22_INOVACE_1B_12_My_home My house čtvrtý
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_05_Mrakodrapy_v_New_Yorku_zh1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/
Exercise 1.
Fatboy Slim    /     
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_10_A walk through Paris_hz2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Autor:
Exercise 1.
Transkript prezentace:

Před 100 lety 12. prosince 1915 se narodil nezapomenutelný zpěvák.

Patřil k největším hvězdám populární hudby 20.století.

K rozhodnutí stát se zpěvákem, určitě dopomohl i jeho obdiv Binga Crosbyho. Z počátku začal zpívat v malých klubech a rozhlasových stanicích v New Jersey.

Přestože na přelomu 40.a 50. jeho kariéra začal upadat, vyhrál v letech 1941-1966 16x ocenění čtenářů časopisu Down Beat pro zpěváka roku a 6x cenu pro osobnost roku.

V průběhu 50. a 60. let vystupoval jako největší hvězda Las Vegas V průběhu 50. a 60.let vystupoval jako největší hvězda Las Vegas. Jedním z jeho mnoha přátel byl i Dean Martin.

V roce 1985 mu Ronald Reagan udělil Prezidentskou medaili svobody.

O dvanáct let později získal nejvyšší státní vyznamenání Zlatou medaili Kongresu.

V 70. letech několikrát oznámil svůj úmysl skončit s kariérou a odejít do důchodu. Všechna oznámení byla však předčasná.

Pěvecká dráha pokračovala až do 90. let. Živě koncertoval až do února 1995, ale jako už téměř osmdesátiletý často potřeboval pomoc čtecího zařízení s textem.

V roce 1980 byl uveden do Síně slávy big bandů a jazzu, v roce 2001 ho BBC Radio 2 jmenovalo „největším hlasem 20. století“.

Yveta Strangers in the night I get a kick out of you Come fly with me Love and marriage Moon river Somethin stupid They can't take that away from me What now my love Po Sinatrově smrti, mu v roce 2001 Las Vegas vzdalo poctu, když po něm pojmenovalo novou ulici „Frank Sinatra Drive“. Yveta