VLASTNOSTI ROVNOBĚŽNÍKŮ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rovnoběžníky a jejich vlastnosti
Advertisements

Autor: Mgr. Jana Pavlůsková Datum: duben 2013 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Tematický.
Rovnoběžník a lichoběžník
Konstrukce kosodélníka
Konstrukce kosočtverce
PLANIMETRIE.
GEOMETRICKÉ TVARY v rozsahu učiva 1. stupně ZŠ
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
GEOMETRICKÉ TVARY v rozsahu učiva 1. stupně ZŠ
výpočet obvodu a obsahu
Vlastnosti čtyřúhelníků v příkladech
Matematika Rovnoběžníky.
Matematika Vytvořila: Ing. Silva Foltýnová Rovnoběžníky DUM číslo:14 Rovnoběžníky Planimetrie - rovnoběžníky Integrovaná střední.
ROVINNÉ ÚTVARY A JEJICH OBVODY
Rovinné geometrické útvary
POZNÁMKY ve formátu PDF
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Čtyřúhelníky.
VY_42_INOVACE_425_ROVNOBĚŽNÍKY
AnotacePrezentace, která se zabývá opakováním a doplněním znalostí o mnohoúhelnících – první část. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci.
Čtyřúhelníky Matematika – 7. ročník
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková Datum: březen 2013 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Tematický.
 Základní údaje obdélníka  Obdélníkové tvary  Základní údaje kvádru  Kvádrové tvary Obdélník, kvádr.
Čtyřúhelníky Základní pojmy.
* Rovnoběžníky Matematika – 7. ročník *
Rovnoběžníky rozcvička
Rovnoběžníky VY_32_INOVACE_29
Planimetrie ČTYŘÚHELNÍKY.
Obvod a obsah lichoběžníku
26.1 Druhy a vlastnosti rovnoběžníků III. KONSTRUKCE
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Rovnoběžníky Marcol René.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Matematika a její aplikace.
Čtyřúhelníky a rovnoběžníky
Obvody a obsahy rovinných útvarů.
Čtyřúhelníky: OBECNÝ ČTYŘÚHELNÍK ROVNOBĚŽNÍKY OBDÉLNÍK ČTVEREC
AnotacePrezentace, která se zabývá druhy rovnoběžníků. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci rozpoznají rovnoběžníky. Speciální vzdělávací.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
PLOCHY OBSAHY. S = a. b ROVNOBĚŽNÍK 10 m 3 m 4,6 m.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Základní pojmy: Vlastnosti čtyřbokého hranolu: Čtyřboký hranol má dvě podstavy. Podstavy mají tvar čtyřúhelníku (čtverec, kosočtverec, obdélník, kosodélník,
2. stupeň SYMBOLIKA I.. Čtverec: Obvod čtverce: o = 4.a Obsah čtverce: S = a.a S = a 2.
Obvod rovnoběžníku. Jméno autora: Marie Roglová Škola: ZŠ Náklo Datum vytvořeníProsinec 2012 Ročník: 7. Tematická oblast: Matematická gramotnost Téma:Rovnoběžník.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Matematika a její aplikace 3. až 5. ročník Téma: Geometrické útvary Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
Rovnoběžníky, lichoběžníky. Rovnoběžník Rovnoběžník je čtyřúhelník, který má dvě protější strany rovnoběžné. Protější strany mají stejnou délku.
KOSODÉLNÍK
Pořadové číslo projektu Šablona č.: III/2
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
1. Najdi „černou ovci“ obdélník čtverec kosočtverec kružnice
Rovnoběžník 1 čtyřúhelník, který má protější strany rovnoběžné rovnoběžník čtyřúhelník, který má protější strany rovnoběžné.
Čtyřúhelníky Druhy čtyřúhelníků.
Konstrukce čtyřúhelníků, konstrukce rovnoběžníků
Rovnoběžníky a jejich vlastnosti
Čtyřúhelníky Druhy čtyřúhelníků
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
24.1 Druhy a vlastnosti rovnoběžníků I.
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Konstrukce rovnoběžníku
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
ČTYŘÚHELNÍKY RŮZNOBĚŽNÍKY LICHOBĚŽNÍKY ROVNOBĚŽNÍKY KOSOÚHELNÍKY
39 ČTYŘÚHELNÍKY ROVNOBĚŽNÍKY.
ČTYŘÚHELNÍKY VY_32_INOVACE_02_GEOMETRIE_01
Konstrukce kosočtverce
Konstrukce rovnoběžníku
Transkript prezentace:

VLASTNOSTI ROVNOBĚŽNÍKŮ ROVNOBĚŽNÍKY jsou: Čtverec Obdélník Kosočtverec Kosodélník Prezentace je zaměřená na procvičení probraného učiva vlastnosti rovnoběžníků. Autor: Mgr. Věra Benáková, 2. ZŠ Dobříš

Vyhledej správné tvrzení: 1. Které rovnoběžníky mají úhlopříčky navzájem kolmé? 2. Které rovnoběžníky mají součet vnitřních úhlů 360o? Čtverec a obdélník Všechny Kosočtverec a čtverec Kosodélník a kosočtverec Pouze čtverec a obdélník Čtverec a kosočtverec Všechny Žádný

Vyhledej správné tvrzení: 3. Věta „Úhlopříčky jsou shodné“ platí pro 4. Je správné tvrzení, že každé dva protější úhly jsou shodné? Všechny rovnoběžníky Čtverec a kosočtverec Obdélník a čtverec Pouze čtverec Je správné, ale neplatí pro kosodélník Je správné Není správné Je správné, ale neplatí pro kosočtverec

Vyhledej správné tvrzení: 5. Podle vzorce o = 2 . (a + b) se vypočítá: 6. Podle vzorce S = a . va se vypočítá: Obsah obdélníku a kosodélníku Obvod čtverce a obdélníku Neplatí pro žádný rovnoběžník Obvod kosodélníku a obdélníku Pouze obsah čtverce a obdélníku Obsah všech rovnoběžníků Obvod kosočtverce a kosodélníku Neplatí pro žádný rovnoběžník

Vyhledej správné tvrzení: 7. Rovnoběžník je čtyřúhelník, jehož ….. 8. Věta úhlopříčky se navzájem půlí platí pro: Dvě protější strany jsou na sebe kolmé Všechny strany dávají dohromady 3600 Každé dvě protější strany jsou rovnoběžné a shodné Všechny strany jsou rovnoběžné a shodné Pouze čtverec a kosočtverec Pouze čtverec a obdélník Pro žádný rovnoběžník Pro všechny rovnoběžníky

Vyhledej správné tvrzení: 9. Součet dvou sousedních vnitřních úhlů rovnoběžníku je 10. Podle vzorce o = a + b + c + d vypočítáme Nedá se určit 90o 180o 360o Obvod všech rovnoběžníků Obsah všech čtyřúhelníků Pouze obvod obdélníku Pouze obvod lichoběžníku

Správné odpovědi: 1. c, 2. c, 3. c, 4. b, 5. d, 6. b, 7. c, 8. d, 9. c, 10. a. Jsi spokojený se svým výsledkem? Ne? Tak si ještě projdi všechny vlastnosti rovnoběžníků. Nezpůsobilo tvé chyby nepozorné čtení?