INKLUZE Z POHLEDU PPP konference „Jak se daří inkluzi v MSK“ Ostrava

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Advertisements

Kariérové poradenství
Diagnostika SPU.
REFORMA SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
PhDr. Jitka Kendíková ZŠ J. Gutha-Jarkovského
Životní podmínky osob s PAS – poznatky ochránce Petra Zdražilová, Praha, 6.listopadu 2014 Petra Zdražilová / 6. listopadu, © Copyright Veřejný ochránce.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
INKLUZE – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Výstupy z Úvodního semináře
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
1. Co upravuje?  Předpoklady pro výkon PP  Pracovní dobu PP  Další vzdělávání  Kariérní systém Na koho se vztahuje?  PP škol a ŠZ zapsaných v rejstříku.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Krajská koordinátorka prevence rizikového chování
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Výchovný poradce v systému poradenských služeb na základní škole
Individuální vzdělávací plán
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
Dítě se specifickými potřebami Doporučení a zjištění veřejné ochránkyně práv Marie Lukasová, Sepetná 2015 © Copyright Veřejný ochránce práv, 2015.
Žák se speciálními vzdělávacími potřebami a změny v legislativě.
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
Inkluze Inkluze je takový systém základního vzdělávání, který umožňuje všem dětem navštěvovat běžné základní školy, ideálně v lokalitě jejich bydliště.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Rozvoj a metodická podpora Poradenských služeb RAMPS VIP.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy České republiky a Libereckého kraje 24. srpna 2015 Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
Informace o speciálním vzdělávání Liberec, 24. srpna 2015.
Pokyn k vykazování dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami v Libereckém kraji Porada pro obce s rozšířenou působností, 21. listopadu.
ZÁKONY & VYHLÁŠKY PhDr. Lenka Gajzlerová MI3DC_DSP Speciální pedagogika OP3DC_DSP Speciální pedagogika.
Pokyn k vykazování dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami v Libereckém kraji Porada ředitelů škol a zařízení Libereckého kraje, 19.
ŠKOLNÍ SPECIÁLNÍ PEDAGOG. Náplň práce nabízí možnost učitelům, žákům i jejich rodičům konzultovat některé problémy, které souvisí se speciálními vzdělávacími.
Informovaný souhlas Pracovní setkání pracovníků školních poradenských pracovišť a Zpracovala: PhDr. Hana Plucarová.
9. Tvorba individuálního plánu
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Základní vzdělávání a další …
Jak zacházet s Doporučením ve škole
Bc. Magdalena Zábranská
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
9. Tvorba individuálního plánu
Normativní financování vztahy a souvislosti
Porada s obcemi s rozšířenou působností
Demografický vývoj v okolí Prahy, kapacita ZŠ, nedostatek pedagogů
Malotřídní základní škola optikou současné právní úpravy
Seminář PPP Brno informace ze setkání VP 5/2018 Brno – město, Brno - venkov květen 2018.
Analýza implementace společného vzdělávání –
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Setkání s řediteli zapojených škol KIPR
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Novinky v předškolním vzdělávání
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
PORADENSTVÍ A KONZULTACE KE SPOLEČNÉMU VZDĚLÁVÁNÍ V KAŽDÉM KRAJI
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Druhý stupeň malotřídně
Základní škola Otokara Březiny, Jihlava Školní speciální pedagog Mgr
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Podpůrná opatření 1. – 3.stupně
Transkript prezentace:

INKLUZE Z POHLEDU PPP konference „Jak se daří inkluzi v MSK“ Ostrava 10. 5. 2018 Mgr. Marie Sošková 4. 5. 2018

Inkluze z pohledu PPP: Společné vzdělávání žáků včetně těch se SVP v hlavním vzdělávacím proudu – smysluplná, přínosná idea. Společné vzdělávání „po česku“ – proces ne vždy přinášející její uspokojivé naplňování.

Faktory podstatně ovlivňující proces společného vzdělávání (postřehy z poradenské praxe): Počty žáků ve třídách. Počet žáků s potřebou poskytování PO a charakter jejich SVP v rámci jedné třídy. Efektivita spolupráce školy a PPP. Reálná možnost školy zajistit poskytování PO kmenovými pedag. pracovníky (PSPP, PI)

Reálné možnosti trhu práce v dané lokalitě v souvislosti se zajištěním poskytování PO formou personální podpory (psycholog, spec. pedagog, AP). Dostupnost prostředků k financování AP nad rámec poskytovaných podpůrných opatření (§18, odst. 1 vyhl. 416/2017 Sb.) Spolupráce rodičů se školou.

Pozitiva stávající podoby společného vzdělávání (z pohledu PPP): Dostupnost podpory ve vzdělávání formou poskytování PO pro širší okruh žáků („hraničních“, výukově selhávajících, z nepodnětného domácího prostředí). Možnost poskytování podpory ve školských zařízeních. Školskou legislativou definovaný nárok na poskytování podpůrných opatření žákům se SVP a nadaným, z něj pro školy plynoucí „jistota“ finančních prostředků k jejich zajištění. Intenzivnější spolupráce škol a PPP při zajišťování SVP žáků.

Negativa stávající podoby společného vzdělávání (z pohledu PPP): Častá novelizace školské legislativy související se společným vzděláváním. Poměrně složité a stále se měnící administrativní procesy spojené s poskytováním podpory dětem se SVP, včetně změn financování PO. Již několikátá verze podoby formuláře „Doporučení ke vzdělávání žáka se SVP ve škole“. Dosud přetrvávající metodický „vývoj“ v náhledu na poskytování PO nadaným žákům.

Významná administrativní zátěž: - v PPP mnohdy na úkor samotné poradenské práce s klientem - ve školách často na úkor přípravy na přímou vyučovací činnost. Nedostatečný časový prostor pedagogů, obvykle VP pro zajišťování spolupráce s PPP, patrný zejména na školách s vyšším počtem žáků. Nesystémové řešení financování školních psychologů, speciálních pedagogů prostřednictvím PO, kdy se doba trvání pracovního poměru odvíjí od doby platnosti příslušného doporučení.

Povinnosti PPP směrem ke školám stanovené školskou legislativou plošně, bez možnosti přihlédnutí k přínosu jejich plnění v konkrétních případech. Značná časová, organizační i personální náročnost plynoucí z povinnosti 1x ročně vyhodnotit poskytování PO 2. a vyšších st.; s ohledem na počty klientů PPP tuto zřejmě nebude možno postupem času plnit.

Příklad dobré praxe  Anamnestické údaje: Dítě v pěstounské péči babičky. Narodilo se jako nedonošené, v rané osobní anamnéze závažné zdravotní komplikace s nepříznivým vlivem na vývoj dítěte, do dvou let bylo pod dohledem neurologa. Má vrozenou zrakovou vadu, která byla zjištěna ve věku 4 let. Opakovaně se podrobilo operativnímu zákroku, trvale nosí brýle. Častá nachlazení a infekty dýchacích cest.

Historie v PPP: Dítě poprvé psychologicky vyšetřeno v souvislosti s posouzením zralosti pro školu, na základě výsledků vyšetření byla konstatována jednoznačná indikace k OŠD o 1 rok. Po dobu odkladu navštěvovalo v doprovodu babičky dlouhodobější program realizovaný PPP pro děti s OŠD a jejich rodiče. Na základě kontrolního psychologického posouzení, provedeného v době zahájení školní docházky, byly predikovány výukové obtíže na bázi snížené úrovně rozumových schopností k hranici mezi hlubokým podprůměrem a LMP, při významnějších nedostatcích v dílčích funkcích.

Následující vývoj tyto předpoklady potvrdil, se stoupajícími výukovými nároky docházelo k prohlubování obtíží při jejich zvládání. Komplexní posouzení dítěte na počátku 2. roč. již indikovalo potřebnost poskytování PO ve vzdělávání na úrovni 2. stupně, včetně zajištění PI, v jeho průběhu se však doporučený charakter podpory ukázal jako nepostačující. Intenzivní spolupráce se školou z důvodu velmi problematického zvládání výukových nároků pak ve 3. ročníku vyústila v rozšíření původně doporučeného charakteru podpory. SVP dítěte jsou nyní saturovány i formou personální podpory AP (úvazek 0,5).

- příznivější podmínky pro realizaci společného vzdělávání Co dodat závěrem? Proces „ladění“ podoby „inkluze po česku“, mediálně častěji prezentovaný primárně jako snaha o snížení její finanční náročnosti, vzbuzuje nejen u odborné veřejnosti obavu, zda avizovaná revize společného vzdělávání přinese očekávané: - příznivější podmínky pro realizaci společného vzdělávání - dostupnost adekvátní podpory ve vzdělávání žáků se SVP - snížení administrativní zátěže

DĚKUJI ZA POZORNOST.